Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedni ji milovali, druzí zatracovali. Neušla však pozornosti nikoho. Supermodelka Gia Marie Curangi začínala jako osobitá, avšak, mírně řečeno, neposlušná kráska. Kariéra mladé rebelky strmě stoupala a přibývající poblouznění ze slávy a peněz si vyžádalo svou první daň. Těžkou drogovou závislostí její tragédie jen začala... Pozoruhodný životní příběh podle skutečné události. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (242)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší film s Angelinou Jolie co jsem viděl. Poprvé a naposled se mi v tomto filmu A. Jolie líbila také svým zevnějškem. V roli modelky jí to skutečně seklo. A po herecké stránce naprosto bez námitek, jela naplno. Celý film v podstatě táhne sama a velmi se jí to daří. Ostatně celé herecké obsazení je na TV film nadstandartní, Mercedes Ruehl výborná jako vždy, oslňující Fay Dunaway a přirozená Elizabeth Mitchell. Děj snímku asi v mnohém odráží realitu ze světa modelinku, který je určitě hodně složitý a náročný. A myslím, že Gia ho vystihla skoro dokonale. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Štandardný životopisný film o vzostupe a páde hviezdy modelingu s neštandardne dobrým, uveriteľným výkonom Angeliny Jolie. Koniec krátkej a závratnej kariéry v jej krátkom živote odštartovali drogy a dokončila ju vtedy iba začínajúca pliaga, ktorá si svoje obete vyberala najskôr medzi narkomanmi, homosexuálmi a neskôr aj medzi ostatnými, ktorí jej nebezpečenstvo podcenili. ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem čekal, kdy se to trochu víc rozjede.. ale i tak docela dobrý, nemám výhrady k hercům, líbilo se mi to, dokonce bych řekl, že by si film zasloužil větší pozornost a mělo by se točit víc takových filmů o drogách a o tom, co s vámi může udělat showbussines.. Ale celkový dojem to na mě zas tak moc neudělalo. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Gia Carangi, si vždycky zakládala na image rebelky. Možná právě to ji vyneslo mezi světové topmodelky - že byla natolik odlišná od těch kopií Marylin Monroe, světlých blondýnek, jedné jako druhé. A také možná právě to uspíšilo její pád, kdy závislost na drogách, alkoholu či sexu jí zničila kariéru, a později i připravila o život... K tomuto filmu jsem přistupoval pouze s vědomím, že zde hraje Angelina Jolie - nic víc. Absolutně jsem netušil, o čem film má být, nečetl jsem žádné recenze ani texty distributorů. Jméno Gia Carangi jsem také nikdy předtím neslyšel. Ale film mě totálně pohltil, od první minuty do poslední. Je pravda, že na tom má velký úspěch představitelka hlavní role, která jednak ani na vteřinu nesleze z obrazovky, druhak jí to setsakra sluší, ale také polovinu filmu se předvádí v rouše Evině. Na samotném životě Giy Carangi není, ale nic neobvyklého - málo kdo dokáže unést úspěch a spoustu peněz - nedokázala to Edith Piaf, stejně tak to nedokázala ani Gia Carangi. Její život se vskutku životního příběhu pěvecké divy Edith Piaf velmi podobá - od chudého původu přes velkou slávu k, téměř potupné, smrti. Ač se jedná o "jen" o televizní film, určitě by stříbrnému plátnu ostudu neudělal, naopak by proti většině dnešní produkce něčím zaujal ... ()

Saraswati 

všechny recenze uživatele

Obyčajný príbeh hviezdy, stiahnutej k zemi tou prazvláštnou gravitáciou drog. S nevzrušivou formou, no so skvelou Angelinou Jolie, ktorá v tomto filme ukázala, že vie aj HRAŤ a nie iba skákať po džungli so zbraňou v ruke a pritom dobre vyzerať. Film stojí len a len na jej úžasnom hereckom výkone a v tomto prípade to naozaj stačí. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (10)

  • Gia Marie Carangi se narodila 29.ledna 1960 ve Philadelphii v Pennsylvanii, kam chodila i do školy. Vystudovala Abraham Lincoln High School. Její matka Kathleen Adams Carangi opustila celou rodinu, když bylo Gie jedenáct let. Později Gia pomáhala v bistru svého otce, Josepha Carangi, ale nakonec utekla do New Yorku, kde rozjela dráhu supermodelky. Měla ještě dva bratry, Michaela a Joea. Gia, která se nikdy netajila svoji lesbickou orientací, měla také velmi pozitivní vztah k drogám. Ke klasickému kouření cigaret postupně přibývala marihuanna, LSD, kokain a nakonec heroin, který se jí stal osudným, když se nakazila od použité jehly. Zemřela na AIDS 18.listopadu 1986 v Hahnemann University Hospital ve Philadelphii. Její pozůstatky jsou pohřbeny v Sunset Memorial Park, Feasterville v Pennsylvanii. (Rodriguez)
  • Ve filmu sice nikde vidět podobizna skutečné Gii M. Carangi není, nicméně na dvou verzích originálního plakátu k filmu je  její obličej zachycen. (dickens)
  • Po natočení filmu, byla Angelina Jolie zvolena herečkou, se kterou by ženy nejraději strávily noc. (ČSFD)

Reklama

Reklama