Reklama

Reklama

Komparz

(seriál)
  • Velká Británie Extras
Velká Británie / USA, (2005–2007), 7 h 24 min (Minutáž: 30–84 min)

Kamera:

Martin Hawkins

Hrají:

Ricky Gervais, Ashley Jensen, Stephen Merchant, Shaun Williamson, Shaun Pye, Katherine Parkinson, Rob Brydon, Ben Stiller, Ross Kemp, Vinnie Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Ricky Gervais v tomto komediálním seriálu ztělesňuje frustrovaného Angličana na prahu čtyřicítky Andyho Millmana, který se marně snaží proniknout na výsluní a proslavit se jako herec.  Není mu nic platné, že většinu dne tráví převlékáním kostýmů, že spěchá z místa na místo a věší se na každého, kdo by mu mohl poradit nebo se za něho přimluvit. Pro Andyho zkrátka role nejsou. Jeho hloupý a namyšlený agent (Stephen Merchant), který ostatně nestojí za nic, ho dokonce přemlouvá, aby si našel jiné zaměstnání, ale Andy se nevzdává. S kolegyní Maggie Jacobsovou (Ashley Jensenová) vymetá alespoň večírky, kde kyne naděje, že se setká s nějakým režisérem, producentem či scenáristou nebo se vnutí do přízně skutečné celebrity. Maggie se přitom snaží najít vhodného manžela... Seriál natočený v americko-britské koprodukci režírovali Stephen Merchant a Ricky Gervais, jako hosté v něm vystupují známí herci, kteří představují sami sebe - např. Kate Winsletová, Patrick Stewart, Samuel L. Jackson, Ben Stiller a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo nakolik je tenhle seriálek z Gervaisova hlediska autobiografický. Každopádně jsem rád, že se zbavil šílené tváře Davida Brenta a předvedl nejspíš sobě daleko podobnější postavu, Andyho. Andy Milliman je ukázkový looser. Je sice chytrý, ambiciózní a svým způsobem milý, ale v jeho dráze za světlejšími zítřky mu brání pár nepřehlédnutelných překážek - je rozený smolař, v dialozích navíc ne zrovna vždy duchapřítomný, nepomáhá mu ani krapet obtloustlá postava a tvář čtyřicátníka a už vůbec ne jeho nemálo pomalá kamarádka Maggie, jejíž společenské faux pas v počtu i intenzitě hravě překonají ty jeho. O jeho kompletně mimoňském agentovi ani nemluvě. Komparz exceluje v podobných oblastech jako Kancl. Je námětově svěží - ústřední téma kontrastu "nedůležitých, zaměnitelných smrtelníků - komparzu" a "polobožských, nedosažitelných hvězd" je hodně hutné, Gervais s Merchantem na něm skvěle scénáristicky rýžují - hvězdy jsou zobrazovány jako namyšlená paka (Stiller, Lindsay), řadoví pokrytci, eventuálně neškodní úchylové (Winslett, Stewart) či rozmazlené hvězdičky s komplexy (Bloom, Radcliffe). Stejně jako u Kanclu jsem nadmíru spokojený - ale na plné hodnocení to stále není. Na to si bude muset projít trochu delší zkouškou času. Mimochodem - z hlášky "Are you having a laugh? Is he having a laugh?!" se mi už po jejím třetím zopakování začalo dělat špatně. Ke konci to bylo už hodně zlé. :-) 80% ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komparz lze vychvalovat hned z několika stran. Ať už je to propracovanost postav, která je Gervaisovou největší scénaristickou výhrou, ať už je komediálním talentem, jak hereckým, tak scénaristickým, nebo ať je to jeho producentskou a režisérkou prací, díky které dostal do seriálu obrovské množství hvězd, které ze sebe udělali úplné idioty. Výsledkem je nejlepší sonda do světa showbyznysu od jeho nejnižších pozic, až po pozici na pomyslně hvězdě slávy. ()

Reklama

Janek 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající seriál, který je minimálně stejně dobrý jako předcházející The Office. Styl humoru Merchanta a Gervaise spočívá v trapnosti (takové divadlo krutosti vs. lidská komedie). Někdo si bude studem zakrývat zrak, mě ale postava Andyho Millmana věru potěšila a já se těším na další projekt této originální britské dvojice. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pri scénke "Kate Winslet, jazyk a prsník" som sa nevedela prestať smiať. Nemám dôvod nedať plný počet bodov. Toto je typicky Gervaisovský britcom o dvoch mantákoch a svete šoubiznisu. Chvíľami na zamyslenie, chvíľami gulervúca sranda. V podstate aj tie morálne ponaučenia o dnešnej spoločnosti a moderných ľuďoch sú predkladané veľmi prirodzeným spôsobom a prezentované hlavne skrz trápne situácie - Ricky miluje kolosálnu trápnosť malých ľudských životov :-) A určite tak ľahko nezabudnem ani na skautíka Daniela Radcliffa - pozrite si Extras a už nikdy sa nebudete dívať na Harryho Pottera rovnakými očami! :-D ()

Derek 

všechny recenze uživatele

GENIALITA. ricky gervais opat prekonova sam seba a po absolutne brilantnej "the office" na nas vyrukoval s dalsou perlou a to "extras". nesie sa to opat v podobnom duchu ako jeho predchadzajuci pocin takze ocakavajte absolutne sarkasticky a cierno cierny humor pri ktorom sa obcas budete citit samy trapne. co epizoda to perla navyse vzdy vylepsena nejakou megahviezdou ktora sa nestiti spravit srandu sama zo seba (narcis bloom, nadrzany radclife, vulgarna winslet atd). navyse tu mame hlavne trio a to andyho, jeho trochu pomalsiu kamaratku maggie a totalne neschopneho agenta (nechcite vediet ako sa skonci jeho rande s maggie), ktori vam urcite prirastu srdcu priebehom zatial iba dvoch serii. dufam ze sa ricky pochlapi a vyprodukuje aj tretiu seriu (narozdiel od office kde zostal len pri dvoch) ktora pojde kvalitativne opat nahor. no uz som videl aj xmas special a je to podobne ako v office bomba. z andyho sa stane comu sa na zaciatku vyhybal a klesne az na same dno (neviem ci to v csr bude pochopitelne, lebo vela vtipov sa toci okolo anglickych realii). no a na konci som mal slzy na krajicku a andyho vypoved som si pustil uz minimalne 10 krat. odporucam vsetkymi desiatimi!!! btw ak to mate na dvd, tak si pozrite bonus "tapping nigel" to je totalna haluz a vnom uvidite ze ricky je v podstate velkym dietatom:-) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (8)

  • V závěrečných titulcích je postava Darrena Lamba označena pouze jako "agent". Postava Shauna Williamsona je zase uvedena jako "Barry", přestože Shau hrál sám sebe. Je to proto, že Darren má ve zvyku uvádět jej všude jako "Barryho", přestože zde jej Andy oslovuje "Shaune". (HappySmile)
  • Jude Law se měl objevit v jedné z epizod seriálu, ale na poslední chvíli z toho vycouval. Následně se tvůrci Gervais a Merchant pokoušeli neúspěšně kontaktovat Leonarda DiCapria, aby ho nahradil. (HappySmile)
  • Každá epizoda nese pojmenování po celebritě. (J*A*M*A*L)

Reklama

Reklama