Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ricky Gervais a Steven Merchant se loučí ve velkém stylu a svůj mnoha cenami ověnčený a kritikou uznávaný seriál Komparz přivádějí k dojemnému a přesvědčivému závěru. Z Andyho Millmana se stala velká hvězda. Má úspěšný televizní pořad, schopnějšího agenta a nový dům s výhledem na Hampstead Heath. Stejně má ale pocit, že mu něco chybí. Mezitím se jeho nejlepší kamarádka Maggie musela přestěhovat do ještě menšího bytu a aby vyšla s penězi, přivydělává si jako uklízečka. Smutné je, že si toho Andy vůbec nevšiml. V závěrečné řadě seriálu Komparz kromě jiných excelují George Michael, Clive Owen a Gordon Ramsay. (HBO Europe)

(více)

Recenze (5)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší díl, který je spíše Gervaisovou kritikou televizních pořadů a sitcomů. Jsou zde opět výborně vystavěné, vtipné momenty ale na celovečerní stopáž toho je málo. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Závěrečný díl Extras s celovečerní stopáží v podstatě není moc komediální jako předchozí epizody a je taky příliš dlouhý na to, aby neznudil klasickým příběhem prozření a polepšení jedné celebrity. Gervais tady jede podobnou náladu a téma jako ve většině své tvorby, kde se snaží lidem nalákaných na komedii říct něco vážného, ale v tomto případě už jsme to všechno už někde viděli. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice je jasné, kam se to bude vyvíjet a opravdu z toho nevzejde nic, co už by nezaznělo jinde, ale to se o Cemetery Junction dá říct taky a stejně mě ten film dostal. On totiž Gervais je geniální v tom, jak vše spojuje dohromady a ačkoli jsem to nečekal, tak i ve finále Komparzu je nejedna scéna, která mě zároveň rozesmála, rozesmutnila i něco (byť znovu opakuji, ne objevného) předala. A málokdo to umí tak chytře a funkčně pospojovat jako on. Kancl byl revoluční britcom, který v USA otevřel bránu k novému vnímání sitcomů (u kterého moc dlouho nevydrželi), ale Kancl mohl být jen jeden a tak se Gervais přesunul směrem k britcomům, které mají stejný humor jako Kancl, ale jsou lidštější a k hlavním postavám lze mít sympatie. A že to tak Gervais má mi dokazují i jeho filmy a náměty pozdějších seriálů. V Komparzu vše podle mě dotáhl do úspěšného konce (který se odehrává v Big Brotherovi (!!)), nevyhl se sice mírnému sentimentu, ale takovému, který spíš ještě potěší než že by vadil. A přitom se Andy stále ztrapňuje a Maggie jeho, jen je to vážnější, jelikož se zde dějí velké změny všem důležitějším postavám a jinak to jít nemohlo. Vadila mi snad jen poslední, až moc očividná scéna, opětovné zasazení do Vánoc (přičemž nechápu, co s nimi Gervais pořád má) a to, že Gordon Ramsay nebyl v lepší roli (když už Maggie pracovala v kuchyni) , ale zase mi to vynahrazuje, že tam byl a spolu s ním zde cameo má i Karl Piklington. Nějakou dobu jsem přemýšlel nad tím, jestli finále seriálu na plný počet je, ale když mi došlo, že jsem od něj dostal vše, co jsem chtěl, tak mu plný počet rád dám. Byl bych sám proti sobě, když mě dostalo. Slabých 5* ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečný díl už není záměrně moc komediální, ačkoliv i tak se tu najdou geniální vtipy (mobilní vyzvánění; děti za oknem: "Čtyřoký chrt, Stojan Jakotyč"). Mnohem více je ale kladen důraz na psycholocikou stránku Andyho, a jeho charakter. Vidíme tak nejprve dokonalou proměnnu v "celebritu" toužící po slávě, opovrhující tak svým dosavadním životem, a následným prozřením. Výborná sonda do duše jednoho herce. A hostující hvězdy? Tak tady jasně vede Clive Owen ()

Reklama

Reklama