Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 926 padlo hlavní město Balhae do rukou Georanů, kteří na tomto území založili nový stát Dongranguk. Přeživší Balhaeané nehodlali podlehnout nové vládě a pořád zuřivě bojovali za obnovu své země. Ke sjednocení rebelů má pomoci jeden z právoplatných následníků trůnu, ti jsou však bez milosti vyvražďováni podlou Armádou zabijáků, sloužící pod vlajkou Georanů. Jedinou nadějí tak posléze zůstává poslední žijící princ, který se ukrývá mezi prostým lidem a jehož vyrazí hledat elitní válečnice Soha. (cubajz)

(více)

Recenze (17)

jack_scott 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru lehce nadprůměrný kousek, ačkoliv nemohu s jistotou říci,co ho dělí od skutečně nadprůměrného snímku.... Efekty a provedení bojových scén jsou spolu s choreografií vážně dobré, příběh ...vlastně taky... nenudí, jak bývá obvyklé bohužel...ale taky nijak zvlašt nezaujme. A to bych nakonec dal asi jako hlavní důvod té spíše průměrnosti - je to dobré, ale nija kzvlášt šťavnaté, aby si to člověk pamatoval... *** a 70%. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Taaaaake prekvapenie. Podla komentarov naokolo som od filmu naozaj nic velke necakal a lala.....jedna z najpodarenejsich zanroviek, aku som mal moznost za poslednu vidiet. Pribeh jednoduchy, avsak velmi dobre vystavany, bez hluchych miest, s rychlym spadom a vybornou gradaciou, bombasticka vyprava, skvelo vytypovany herci, pomalicky sa rozvijajuca laska medzi hlavnymi hrdinami.....a suboje aj ked je pravda ze boli miestami malinko chaoticke, nebolo to ani zdaleka take zle ako to vyznieva z komentarov. Spominana specialna technika mi prisla naopak ako podareny, klasicky zanrovy prvok. Takze ziadna originalita, avsak poctivy kusok, ktory ma od zaciatku az do konca skvelo bavil. A velmi sa mi pacilo, aky hrozny drsan sa v samotnom zavere stal z hlavneho hrdinu :) (9/10) ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

POKUD SE NAŠE MEČE ZLOMÍ, BUDEME BOJOVAT RUKAMA. POKUD NEBUDEME MÍT SÍLU A BUDOU UTÍKAT, PROBODNEME SVÉ NEPŘÁTELE OČIMA. POKUD NÁM OČI VYPÍCHNOU..... BUDEME MLUVIT O JEJICH HŘÍŠÍCH K NEBESŮM!...../// Postavy vypadají jako ,,piráti z Karibiku“ co přišli z kadeřnický soutěže a mluví jako ,,tajtrdlíci“. Ještě že je válečnice Soha Yeon k ,,světu“ a jediná ten mumraj kolem sebe nebere vážně. ,,Nebylo by lepší vyhnout se zbytečnýmu zabíjení?“ A NA CO BYCH SE ASI TAK KOUKAL (debile)??!! Vzduchem lítají meče, hvězdice, střešní tašky, voda, dřevo a LIDÉ (od těchto bojovníků se učili vynálezci lehkého vrtulníku a hned po nich šli na řadu výrobci ponorek). Když pominu, že v tom filmu prostě přestane všechno dávat smysl - fakt jsem se několikrát výborně bavil! Příběh ani přírodní zákony neexistují a já předpokládám, že jde o PARODII, jenž pobaví celou nenáročnou rodinu, která si chce užít mečování, touží se stát letadlem a ocení, že v Bahae budou mít nesobeckýho krále. Úžasný choreo? – HOVNO! Jen takový krávovinky, který občas dobře vypadaj. Ale na druhou stranu – dobře se o tom píše! Jediná rada: fanoušci kung-fu, wuxia a přírodních zákonů – jděte jinam. Vy ostatní: zasypte se popcornem, polejte colou, berte to s úsměvem a smějte se, bavte se a ... to nechám na vás...! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci si nechat tetovat hlavu malými písmenky. 2.) Nevím, jak se dělaj v Asii z lidí ,,Jokeři“. 3.) Ve filmech mě nemá co překvapit, protože po letících šípech běháme doma všichni (i babička). 4.) Rád bych viděl Gunhwapyeonga, zřejmě předchůdce Predátora. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Jeden z čerstvých přírůstků do početné rodiny korejských historických fantasy rubaček. Nádherná výtvarná stránka, bohatá výprava, zajímavé a pestré charaktery... Holohlavý obr zručně zacházející s železným kyjem, sexy assassinka v červené zbroji, zdatný lučištník vystřelující několik železných šípů najednou, spanilá a chrabrá ochránkyně prince, která je doslova mladší verzí Shu Lien z Tygra a draka, zástupy ninjů... Potud spokojenost. Jenže ty souboje, jež mají být kořením tohoto typu filmů... Pokud se odehrávají na zemi, jsou i přes krapet chaotický střih celkem slušné. Ale postavy umí také létat, což je pro snímek kámen úrazu, neboť v létacích sekvencích už dostává přehlednost řádně na frak. A k tomu ta ultimátní vojenská technika boje... To je protivník zasažen do jednoho zranitelného místa, dojde u něho ke krvavého explozi na několika místech jeho těla a už mu není pomoci. Bože! Tohle si mi skousávalo už hodně těžko. A story je pouze žánrově tuctová, postavy ploché a všechno dohromady to působí povrchně... Muyeong geom, ambiciózní korejský snímek, jenž i přes líbivý kabátek zůstal jen v mezích mírného nadprůměru. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Řekněme si rovnou dramatická složka, zápletka a děj příběhu není nic světoborného a v i nejlepších momentech je to vše průměrné nebo těsně nad průměrem. Jenže je tu úžasná audiovizuální složka, i když mě neznámé, tak celkem slušné herecké obsazení, geniální choreografie soubojů. Už jen kvůli ní nemohu dát tři hvězdy, vizuální zpracování(závěrečný souboj hlavně) je občas hodně nápadité a a originální celkem, k tomu hezké exteriéry, dobrá výprava, kostými. Korejci jsou totiž v žánru wuxia, jako doma, už několikátý film který mě o tom přesvědčil o sériích ani nemluvě. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama