Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov sa rozhodne stráviť noc strašidelnou plavbou po bažinách New Orleans. Legenda hovorí, že tam straší duch Victora Crowleyho. Victor Crowley sa narodil zdeformovaný, deti sa mu posmievali a preto bol neustále zavretý v dome. Jeho otec sa vraj raz pomiatol a rozťal mu tvár sekerou, čím ho zabil. Po tom, čo loď uviazne, sú výletníci donútení vyjsť na breh a už čoskoro zistia, že to možno nie je iba legenda, ale že sa to naozaj stalo. A možno nie úplne tak, ako im to povedal sprievodca. Je však jasné, že nie všetci sa dožijú rána. (pivo)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (197)

Ithildaria 

všechny recenze uživatele

Proč tolik hvězdiček? Ty jsou za naprosto nejlépe sestavenou skupinku, která kdy byla masakrována na stříbrném plátně. A asi i za nádherně umělé kulisy, navozující atmosféru fáákt děsivých močálů. .... Abych nezapomněla: Zcela dementní chování postav je také důležitým faktorem pro mé hodnocení. ;) ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Nemám rád kombináciu horor-komédia. Buď si pozriem dobrý horor, alebo komédiu. Takto to nie je to ani ono. Kurva už som sa zamotal.......Ale v "Sekere" mi to bolo šuma-fuk, pretože tak ako som sa dobre bavil, tak ma niekedy i striaslo. "Exploiťák" jak sa patrí, mnoho striekajúcej krvi, useknutých končatín a holých ciciek :) Film netreba brať vážne a v tom prípade musíte byť spokojný. ()

Reklama

arie 

všechny recenze uživatele

Úvodné minúty tohto splatteru sú skutočne nad očakávania zábavné, vo filme majú miniroličky dve legendy žánru - ako vždy skvelý Robert Englund a charizmatický Tony Todd (snáď najvtipnejšia postava snímky) a taktiež sa nešetrí ani brutalitou, čo určite poteší každého milovníka morbídnej zábavy. Len škoda, že miera zábavnosti postupom času klesá a to hlavne vďaka trápnym pokusom o humor a niekoľkým otravným postavám, ktorým divák praje čo najskoršiu likvidáciu, ktorá sa, našťastie, častokrát aj dostaví a to v skutočne luxusnom prevedení. Samotné gore scény sa tak v druhej polovici snímky stávajú pre diváka jedinou atrakciou a keďže je ich výskyt pomerne častý, divák sa pri sledovaní nezačne nudiť. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Šťavnatá výprava určená milovníkům močálů, džungle a rudých fontán. Robert Englund je vyvržen hned na začátku a stane se tak noční můrou své dcery, která se ho vydá hledat. Mám rád bažinaté snímky s bujnou vegetací, hladovými krokodýly, deštěm, nemilosrdně bičujícím hladinu, bahenními plyny, připomínajícími duše zemřelých, a zlem, co se zjevuje v záři blesků a za burácení hromů. Ohyzdný sekerník se nevzdává! Lítají hlavy, ruce, nohy, torza... a člověk se u toho dusí smíchy (u tohohle filmu je dobré popcorn vynechat), až mu slzy stříkají z očí. Při naháněčce mezi hroby jsem přes uslzené oči téměř neviděl. Do toho vtipné hlášky, co nešetří dvojsmysly a současně se nebojí jít pro vulgarismus daleko (přitom však neurazí). Zezačátku odhazují spousty dívek trička a vrtí vesele pigmentkami na kameru v rytmu M.Mansona, prostě takový karneval vášní a tance. Pak už se svlékají jen dvě naivky, co netuší, jaká výprava je čeká. A konec? Luxusní - takhle by měly končit horrory jedno, zda jsou vážné, nebo rozverné. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Vypatlaný zmutovaný buran likviduje návštěvníky lesa. Bohužel maska nic moc teda a chování a myšlení postav je opravdu vyjímečně trapné. Zábava to rozhodně je, ale nesmí se brát moc vážně, jelikož tam nedává smysl nic. Pokud to budu hodnotit jako nefalšovaný slasher bez smyslu, tak je to docela koukatelné. Nuda neexistuje a gore docela povedené. 55% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Posledný film natočený v Louisiane pred vyčíňaním hurikánu Katrina. (beso74)
  • Ve filmu se sešli tři slavní hororoví herci. Kane Hodder je představitel Jasona Voorheese ze série Pátek třináctého, Tony Todd je známý jako Candyman a Robert Englund se proslavil jako Freddy Kruger z hororové série Noční můra z Elm Street.  (LION-MR.T)
  • Ve filmu je v čase 11:43 zmiňována Marie Laveau, proslulá vúdúistka z New Orleansu, která žila v letech 1794–1881. Po ní pojmenovaná prodejna vúdúistických potřeb plus další zmínka o této osobě v pozdějším ději (v rozhovoru v autobusu) ukazuje, že vzpomínka na ni je v USA dodnes živá. (Adramelech)

Reklama

Reklama