Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý astronaut NASA Charles Farmer (Billy Bob Thornton) se odmítne vzdát svého snu podívat se alespoň jednou v životě do vesmíru. Na rodinné farmě si začne ve stodole stavět vlastní raketu, která by ho vynesla na oběžnou dráhu. Jeho „vesmírný program“ samozřejmě vzbudí zájem sousedů, kteří se jeho „kutilstvím“ dobře baví. Další, koho začne Charlesův sen zajímat, jsou novináři, kteří větří skvělý příběh na titulní strany. Na druhou stranu vláda neshledává na stavbě soukromé vesmírné lodi nic zábavného. Naopak považuje Charlesův koníček za podezřelý a postupem času za možné ohrožení, které je nutné zastavit. Jediný, kdo věří v Charlesův sen je jeho manželka Audie (Virginia Madsen) a jeho bývalý kolega z NASA (Bruce Willis). To, co začalo jako neuskutečnitelná fantazie jednoho snílka, začíná získávat reálnou podobu.

Hlavních rolí se ujali fantastičtí herci. Astronauta - farmáře si zahrál Billy Bob Thornton (Banditi, Ples příšer, Santa je úchyl!). Jeho manželku ztvárnila Virginia Madsen (nominace na Oscara za nejlepší vedlejší herecký výkon ve filmu Bokovka, Spider-Man), jeho kolegu z NASA Bruce Willis (Sin City – město hříchu, Rukojmí, Banditi). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (139)

POMO 

všechny recenze uživatele

Príjemný film z "čistého vidieku", vkusne obhajujúci dôležitosť viery vo vlastné sny a potrebu podpory milujúcou rodinou pre ich úspešné dosiahnutie. Civilní herci, sympatická malá rola pre Bruca Willisa. Škoda len, že sa to celé tvári tak realisticky. Miestami som mal pocit, že to tvorcovia myslia vážne :-) ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Příjemná rodinná zábava, v níž neradno hledat logiku a radno trpělivě vstřebávat tunu klišé. Od začátku do konce předvídatelná etuda o velkém snu, který se splní i přes narůstající hypotéky a velkolepé průsery. Stačí věřit a hladit americkou vlajku. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Sympatická ptákovinka. Hŕba klišé a predvídateľného ťaženia zápletky, ale fajn atmosféra a na konci som Charliemu pri odlete fakt fandil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha těch neuvěřitelných příběhů života, kterým musím fandit od začátku až do konce, protože se na ně příjemně kouká, jsou nadějné, a hlavně vypráví příběh člověka, který i takřka na stará kolena si chce něco dokázat a být slavný po celém světě, což je sen mnoha z nás, ale jen málokomu se podaří splnit. Astronaut v podání Billy Bob Thorntona byl rozhodně ukázkovou rolí, které mu s přehledem jdou, jenom si nedokážu představit, v čem by tento film měl být jinak zvláštní. Herci totiž ve zbylém případě ničím nezaujmou a samotný příběh prakticky taky ne. Ono je to totiž furt jedno a to samé. Tvůrci dají do filmu to, co divák chce vidět a tak to je. Astronaut je průměrný příběh o tom, jak si někdo snaží usnadnit život, o tom jak se svého snu snaží nevzdat celý život až do samého konce, natočen s citem, s umem, ale přecijen s trochu nudným scénářem se prostě nedá nic dělat. ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13miliónovTržby USA $11,003,643Tržby Celosvetovo $11,130,889Tržby za predaj DVD v USA $13,757,991 //počet predaných kusov 752,047 ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mark Polish, Michael Polish .. Dreamer. Farmář astronautem? Ha ha, opravdu směšné - ovšem jako milá rodinná podívaná tento film vskutku funguje na výbornou. Režisér se vyžívá v krásných obrazech a tak se většina scén, doprovázena patřičnou hudbou, odehrává těsně před soumrakem, kdy zářivá barva zapadajícího slunce zalije malebnou krajinu texaského venkova. Jistá míra přímočarosti a předvídatelnosti je bohatě vyvážena hřejivým a vskutku upřímným motivem o síle rodinného pouta a víře ve vlastní sny. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nádherný, poetický snímek o americkém donu Quijotovi, bláznivém jižanském farmáři, bývalém leteckém inženýrovi a neúspěšném astronautovi, který se si vzal do hlavy za každou cenu uskutečnit svůj celoživotní sen - dostat se po vlastní ose do vesmíru... Proto si za podpory své rodiny a posměchu všech ostatních staví na své farmě ve stodole kosmickou raketu a plánuje uskutečnit svůj záměr. O jeho plán se ovšem začnou zajímat americké federální úřady, dle jejich názoru na něco takového nemá právo, a posléze i média a astronautův záměr začíná být ohrožen... Tahle americká komedie má sílu, šarm a ukázkový potenciál neztraceného lidského ideálu, přesto se tváří nenápadně a jakoby nezávisle. Tvůrci v ní oslavují nejenom tvrdohlavou snahu uskutečnit svůj celoživotní sen, ale i tradiční americké hodnoty - sílu rodiny, pracovitost, začlenění v komunitě, propojení s půdou... Zajímavý je též plastický herecký výkon Billyho Boba Thorntona, který svou postavu zatlačuje kamsi do pozadí, čímž více vyniká její ikonografie (ikona astronauta - surrealistický začátek filmu s na koni se projíždějícím kosmonautem po texaské pastvině, ikona farmáře, ikona dokonalého amerického otce, ikona syna...). Vskutku nádherný film o uskutečnění amerického snu, jakož také o tom, že se někdy vyplatí bojovat i proti větrným mlýnům... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

KDYŽ JSEM BYL MALÝ KLUK, ŘÍKALI MI, ŽE MŮŽU BÝT VŠÍM ČÍM CHCI. ZA VŠECH OKOLNOSTÍ. MOŽNÁ JSEM ŠÍLENÝ, ALE STÁLE TOMU VĚŘÍM. KDYŽ NEMÁME ALESPOŇ SNY, NEMÁME NIC ..... /// Rodinnej filmeček o chlápkovi, kterej předčí všechny ostatní chlápky navlečený do kostýmu klauna. Charles Farmer, vesmírnej kovboj má spoustu dluhů, charakter, úžasnou raketu, milující rodinu a SEN! Všichni optimisté milující šťastné konce a je jim jedno, jakým způsobem se k nim dojde, mrkněte na klasicky americkou blbinu u který by člověk nakonec uvěřil, že tam nahoře může bejt brzy pořádnej hukot. ,,LEŤ, TATI LEŤ!“ Kdo by se nechtěl podívat na místo, kde žijou jeho sny? Normálně jsem se i já, taťka od rodiny, lehce rozvzlykal. Měl jsem (a stále mám) přece taky sen. Ne, nechtěl jsem bejt kosmonautem, ale popelářem. Mám ještě šanci? Asi těžko, nežiju v Americe! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se kupovat raketový palivo. 2.) Chci ukázat rodině, jak vypadá tolerantní žena a matka. 3.) Uvidím, že ke splnění snu nestačí jen snít, ale i dědit. 4.) Mám sen. Sním o ........ (dosaďte cokoliv). /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo zná jen malý cíl.“ Vzít si k srdci slova Svatopluka Čecha, nenechat se zastavit překážkami a s pomocí milující rodiny vyplnit své tužby, i kdyby exekutora věšeli, to je zkrátka americký sen. Pamatujte si, že v pohádkách se z něj nikdo neprobouzí. Když raketa poprvé odstartuje horizontálním směrem a peníze dojdou, zase se najde někdo, kdo tu nebezpečnou zábavu zaplatí.. Pokud nebudete brát Polishův snímek příliš vážně a zaměříte se jen na symboliku ohledně důležitosti snů v lidském životě, můžete si z něj i něco vzít. Třeba, že když už se jednou vracím z orbitu do Texasu, snažím se přistát doma na verandě, abych stihl večeři.. Je mi jasné, jakpak by takové soukromé kosmonautské aktivity dopadly u nás. Pokud by raketu za večer neprodali přičinliví kočovníci do sběrného dvora a majitel i za cenu ztráty nervů a peněz provedl rekolaudaci stodoly na odpalovací rampu, stejně by nevzlétl kvůli ochráncům přírody, protože nadměrná hlučnost při startu narušuje u populace ploštic proces pohlavního rozmnožování. Vesmírný program nemá v ČR budoucnost.. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Sentimentální, předvídatelný, plný nelogiky, ano, i takový se může zdát Astronaut Farmer. Jenže je hlavně o překonávání překážek, o americkém snu. Takový typický rodinný film, kde Billy Bob (bohužel) nebyl zas tak fenomenální, jak ho mám zažitého odjinud. Lepší tři hvězdičky. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Milý film s peknými zábermi a hláškamy ktoré podávajú členovia rodiny medzi sebou. Tak čo, uveríte mu že nakoniec poletí? ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Astronaut je "pouze" pěkný příběh jednoho dospělého chlapce, který si chtěl splnit svůj největší sen, a to navzody všemu a všem. Bohužel se ale nemohu zbavit pocitu, že jak je snímek jednoduše a nevýrazně natočený, tak by asi ani nešel ztvárnit lépe. Zvláštní paradox. V Polishově snímku působí vše tak nějak uhlazeně, děj nikam nepospíchá, a občas hraje na divákovy nervy, když se vůbec neobtěžuje plynout většími kroky kupředu. Po celou dobu jsem tak sledoval ničím nepřekvapující dojemnou story s několika minimálně podivnými scénami, u které tuším, že v knižní podobě by se mi velice líbila - krásná sci-fi. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Limonáda. Přeslazená, přesto bez chuti. Občasné choutky scenáristů nechávají rozum stát, kýble sentimentálních žvástů o rodině z úst ústředních postav taky. Příšerná vlezlost a unylost. Aspoň, že to docela hezky vypadá. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Zábavný a uvěřitelný příběh do kterého se vcítíte a Farmera, jinak vynikajícího Thortona, budete ve všem podporovat a prožívat s ním všechny ty útrapy a problémy. Konec mě vcelku překvapil, teda spíše ten předkonec, kterým jsem si myslel, že to skončí. Hudba Stuart Matthewman. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

A tak, proč ne. Snílek s hlavou v oblacích si na své farmě ve stodole staví raketu, na níž se chce vznést do vesmíru. Snílkem není nikdo jiný než Billy Bob Thorton což zaručuje koukatelnost i přes některé technické nesmyslnosti. Pohodovka na večer jíž zejména podobní snílci rozhodně ocení a pochopí nevyřčené. * * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Slabučký film plný hlúpučkých dialógov a nelogizmov, dôsledkom čoho nudí viac ako zabáva. Myšlienka ísť si za svojim snom je síce pekná (aj keď mám pocit, že hlavný hrdina by za ním išiel aj cez mŕtvoly), ale v tomto prípade jej filmová prezentácia je hrozná. Jeden z mála podarených momentov je nepodarený štart. Koniec však už potom opäť skĺzava do trápnosti a typickej americkej klišoidnej formy. Film ako stvorený na robenie kulisy pri nedeľnom varení, pre náročnejšieho diváka odporúčam pridať aj vysávanie. 50/100 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic moc, ale hodně se mi to líbilo, dokonce mi ke konci kdy SPOILER vzlétnul KONEC SPOILERU, ukápla slza. No doporučuji. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Spíš než drama bych tomuto snímku přiřadil nálepku rodinné komedie. Člověk se totiž musel neustále smát. Když neberu v potaz spoustu nelogických, absurdních a nereálných situací, tak je tenhle film dokonalou propagandou amerického snu. Možná přihlouplý, ale pěkný je. Dalo se na něj koukat a slušně pobavil. Navíc tradičně skvělý Thornton mi tu bezvadně pasoval. Slušných 70% ()

Reklama

Reklama