Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po hádce s místní policií v africkém bazaru se Chris ocitl na útěku, uvíznutý v cizí zemi, bez peněz i pasu. V zoufalství si zvolil, že se schová v náklaďáku na hranici, odjíždějící do Evropy, ale za hranicemi je brzy objeven a tak se ocitl uvězněný v nebezpečné síti plné tajemství a podvodů. Proč posádka lodi zmizí beze stop? Co je v sázce? Neinformovaný kapitán lodi se zdá, že ma odpověď ale pravda, kterou se Chris dozví později, může být mnohem nebezpečnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ten film disponuje veľmi zaujímavým námetom a ešte zaujímavým hereckým obsadením. Okrem toho, obsadenie je výrazne multikultúrne, jedna zaujímavosť stojí za zmienku. Totiž keď sa dvaja herci stretnú dvakrát v tom istom filme, to nie je až taká senzácia, ale aby to bolo v tom istom roku, produkčne úplne odlišnom a zároveň príbehovo podobnom filme s tým, že oba sa odohrávajú výlučne na mori, tomu poviem náhodička. K filmu asi toľko, že námet zostal len pri prívlastku zaujímavý. Ostatné vlastnosti ako napríklad dobre spracovaný, či pútavý mu však pripísať nemôžem, čo je pomerne dosť veľká škoda, pretože herci hrali dobre, technické zázemie a spracovanie (kamera, kulisy) bolo na dobrej úrovni. 70%. ()

Phobia

všechny recenze uživatele

Lhář, zloděj a rváč, prostě skvělý kluk, se řízením osudu a hlavně vlastní blbostí dostává na loď plnou papoušků a úchylů. Takhle stručně se dá shrnout prvních cca 40 minut filmu, než přišel reklamní blok a Phobia "jen na chvíli zavřela oči", aby je otevřela zhruba o hodinu a půl později. Upřímně se nedokážu rozhodnout, jestli by "Cargo" stálo za dodívání nebo si unylé tempo a neslanou, nemastnou zápletku udrželo až do úplného závěru. Možná to někdy zjistím, zatím je dojem rozpačitý. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Atmosféru by to mělo, pošuky také, zápletka se rovněž dala vypozorovat, no ale co ta pointa, vážení? Vždyť já se na to koukal, na mou duši, že jo! Ale asi se nestalo nic jiného, než že uuuplavala... ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Zase sem se ukázal jak debil.Film jsem nahrál na vhs z tv barrandov,a koukal jak pitomec,co to je za pí.....u!Nezábavné,ulítlé,prostě dost hrůza.A po polovině film už jen projel rychloposuvem,a rychle zapomenul.10%. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Exkrémní zhovadilost, kde s výjimkou Petera Mullana nefunguje vůbec nic. Nesmyslné, nedotažené, nevyužité, trapné a tudíž podstatou v podstatě neopodstatněné. 10% ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus trochu přehnané v porovnání s tím, jak se ten film vážně bere. Pointa celého filmu me tak spíše nakrkla nežli šokovala. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem si stáhnul kvůli Luisi Tosarovi, který je tu krásně zarostlý jako v roli narkobarona v Miami Vice, kde si mě získal. Tady hraje kuchaře, o něco komunikativnější figuru než v Mannově kriminálce pro šampóny, ale přesto neřekne víc než pár vět, povětšinou stále opakuje "jdi do své kajuty, zamkni se a spi". Zbytek filmu jsem nějak nepochopil, přibližně každých 10 minut hoděj někoho do vody nebo někdo jiný zase zmizí beze stopy. Vůbec nevím, o co tam vlastně šlo, a ten závěr, ten mi v tom jasno neudělal už vůbec. Škoda, protože kdyby to mělo hlavu a patu, Luis Tosar tomu mohl dát správnou šťávu. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Česká distribuce si řekla, že přece nebude Cargo překládat jako Náklad a divácky vděčnějším názvem Loď stínů někoho nachytá na temné až hororové dobrodružství. I když nakonec ani Loď stínů není až tak úplně mimo mísu – Cargo nechává téměř celou svou stopáž diváka přemýšlet o pointě a jakous takous atmosféru filmu také nelze upřít. Takže do postýlky po náročném pracovním dni, proč ne?!:) ()

PB2 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a temný film. Dost dlouho se tváří jako horor, název i obal tak vypada, ale horor to není. Ono se to vlastně tváří všelijak, je to takový -podařený- žánrový crossover. Jenom nechápu proč se to jmenuje "Loď stínů", když název se dá doslovně přeložit jako "Náklad", což je výstižnější. Asi si někdo někde řekl, že vydělá víc, když to uvede pod umělým, ale přitažlivým názvem. Filmů, které se odehrávají na lodích taky moc není, takže další malé plus, a to že dlouho tápete, co se tam děje, je další plus - ja si tím nejsem úplně jistý ani po dokoukání :) A mimochodem, už jste se někdy zakousli do tabulky africké čokolády? ()

meatball 

všechny recenze uživatele

Bez přehánění zlý film. Nejdřív jsem si říkal, že Brühl zase čumí jako xindl ale ona jeho postava xindl je (jako všichni ostatní), takže casting na výbornou :) Konec sice trochu vyšumí do ztracena, minimálně prostřední třetina stojí za vidění. Je tam bohužel spousta nevysvětlených detailů a asi i nesmyslů. Pašuje posádka ohrožená zvířata? Nebo jen část z celku? Proč po doplutí do Marseille nepožádají tamější úřady o pomoc s černými pasažéry? A v první řadě, proč sakra Brühl nejde po tom co přijde o pas na ambasádu? ()

Reklama

Reklama