Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krásná mladá malířka Candy (ABBIE CORNISH) prožívá své první vášnivé vzplanutí s příležitostným básníkem Danem (HEATH LEDGER). Jejich láska je opojná a oba se snaží jen o to, aby byly společné zážitky stále intenzivnější a oni se mohli plně oddat rozkoši. Nespoutanost, po níž touží, nakonec najdou v heroinu. Spolu budou neporazitelní. Zanedlouho se však ocitnou v situaci, kdy už nemají co dát do zastavárny, proto začne Candy vydělávat peníze prostitucí. Dan jí v tom nijak nebrání a ráj, ve kterém se na chvíli ocitli, se opět stává pouhým snem. Zatímco se jejich drogová závislost prohlubuje, rozhodnou se posílit svůj vztah manželským slibem. Velký den nakonec prožijí v drogovém oparu. Rodiče Candy (TONY MARTIN a NONI HAZLEHURST) jsou zmateni - s mučivými pocity sledují, jak se jejich dcera noří stále hlouběji do něčeho, co nedokáží pojmenovat. Pro Candy a Dana se závislost postupně stává neoddělitelnou součástí jejich vztahu. Manželství se řítí do záhuby stejně jako duševní stav Candy, která si uvědomuje, jak tragicky jejich sen skončil. Nakonec boj s chaosem vzdá a odejde na léčení. Přestože se Dan cítí ponížen, najde díky odloučení od všeho, co miloval, nový smysl života a uvědomí si, že si Candy vybrala cestu, která oběma z nich přinesla úlevu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (261)

bron 

všechny recenze uživatele

Téma drogy a přitom žádná přehnaná snaha moralizovat diváckou obec, to se nevidí často. Snímek Candy přináší několik silných okamžiků. Jedním z nej.. je scéna v porodnici, ve které (ale nejen tady) Heath Ledger dokazuje, že byl herec zrající pro Oskara. No jo, je ho škoda. Tento počin každopádně zásadně stojí právě na hereckých výkonech ústřední dvojice. Můj celkový dojem z filmu ale charakterizuje slovo "neucelené". Návaznost některých scén mi nedávala smysl a trochu jsem také postrádal začátek, resp. lepší uvedení do děje. ()

3logix 

všechny recenze uživatele

Taketo filmy by mali pustat v skolach adolescentom, aby videli aky skvely zivot caka ludi co sa zacnu zahravat s tvrdymi drogami... ()

KingBoss 

všechny recenze uživatele

Nejlepší romantické drama, které jsem kdy viděl! 5 hvězd jak vyšitých. Excelentní herecké výkony a depresivně podmanivá atmosféra, dělají z tohoto filmu nezapomenutelný zážitek. ()

Plechovka95 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi ta dramatičnost hned na začátku při předávkování heroinu,poté je to celkem nuda,ale konec je opět strhující. Kolotoč,který je vložen mezi děj je dobře zvolený motiv. ()

Kathryne 

všechny recenze uživatele

Příběh o lásce dvou na drogách závislých lidí, ničím nepřekvapuje, ale díky jedné jediné scény mi zůstal a zůstane v srdci ještě hodně dlouho. Herecké výkony perfektní! ()

hajner 

všechny recenze uživatele

Ak sa máte zle a ste bezradný, tak si pozrite Candy a bude vám ešte horšie. Maniodepresivný párik ktorý odsúdila rodina, prišli o dieťa a prestávajú a začínajú heroin dietu. Ťažký film zo všetkých strán. ()

kixxinka 

všechny recenze uživatele

Australské drama o dvou mladých lidech, kteří krom lásky mezi sebou vzplanou i láskou k heroinu. Je láska mezi nimi dost silná, nebo vyhraje droga, která je oba pohltí? Velmi realistický příběh, který je syrový a ukazuje jak to doopravdy bývá. Přikrášlením tohoto snímku je hvězdné obsazení v podání Abbie Cornish a Heath Ledger, kteří svou roli hráli opravdu výborně! Koho toto téma zajímá, nebude určitě zklamán. ()

Ruda.neck 

všechny recenze uživatele

"Jsme feťáci, já jsem šlapka, on je k ničemu." Mladý pár si společně projde klasickou feťáckou cestou, kdy z nebeských výšin nekonečného mejdanu spadne na zem rovnou po držce a postupně se propadá do pekla. Kromě skvělých hereckých výkonů (Heath zde opět ukazuje, jaká je ho škoda) a přijatelného konce film nepřináší nic extra, přesto jsem cítil, více než u jiných podobných snímků, jak je hrozné, když si dva mladí krásní lidé zničí štěstí a život tím, že potkají "pana Heráka"... ()

Shawaeh 

všechny recenze uživatele

Pojmenování tří částí – 1. Nebe, 2. Země, 3. Peklo – by se podle mně měly trochu proházet. Nejdřív je to Nebe, to je jasný, jsou čerstvě zamilovaný a drogy je ještě tolik nezničily. Pak ale následuje rovnou Peklo, je to náhlej pád, zažívají nejhorší krizi, vypadá to s nima bledě. A nakonec Země, tam se všechno vyřeší, extrémní polohy Nebe a Pekla se zprůměrují, a můžou žít zase normální život. Možná už jim nikdy nebude tak dobře jako v začátcích, ale ani tak hrozně jako pozdějš. ()

verona58 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsem přicházela s velkým očekáváním. A nutno přiznat, že právě to mi bylo příčinou mírného zklamání, jímž jsem si po shlédnutí musela projít. Prožitky z filmu totiž přišly až o několik chvil později, když jsem nad celým zpracováním snímku přemýšlela. Rozhodně mne zaujalo pojetí filmu jako průvod (Dante jistě odpustí) "Božskou komedií". Až na to, že děj filmu padal spíše na druhou stranu vah mezi komedií a tragédií. I přes několik velice emotivních scén mi zpracování filmu nepřišlo zajímavé a snaha režiséra o "bergmanovsky" poetický snímek na mne působil příliš nuceně, než abych ho v kombinaci s moderními komerčními scénami přijala za svůj. Zajímavý příběh by si zajisté zasloužil lepší zpracování. ()

Nepl 

všechny recenze uživatele

Na začátek říkám, že moje hodnocení asi nebude úplně objektivní - s podobnými lidmi, jakou hlavní hrdinové, se setkávám téměř denně (ne, nejsem feťák :-) ), a vidět je ještě ve volných chvílích.... Téma je hnusné, a tak přemýšlím, jestli vůbec může být film s touto tematikou hezký... Nicméně zde se mi nelíbí více věcí - např. vizáž takto závislých lidí ani jejich chování na veřejnosti neodpovídá realitě, film je jedna velká nuda.... Zkrátka a dobře - dvě hvězdy a to mám ještě přivřený obě dvě oči. ()

AdminkaDF 

všechny recenze uživatele

Ještě mladičký Ledger podléhá se svoji roztomilou kudrnatou blondýnou závislosti. Sledujeme klasický příběh feťáckého páru, který nemá na drogy, a tak okrádá cizí lidi i svoji rodinu Holka začne šlapat, ale později si uvědomí, že to není zrovna kariéra, kterou by dále chtěla rozvíjet a vyčítá svýmu vyfetovanýmu klukovi, kterýmu je všechno jedno, svůj život a osud. Tomu týpkovi to vyčítaj i rodiče té kudrnaté blondýny, a proto se rozhodne, že společně přestanou, odstěhují se na vesnici a tam se všechno zlepší. No jak takový příběh asi může skončit.. Nehledejte v tom žádnou vědu, skončí jako všechny filmy o feťácích.... Jediné, co bych chtěla vypíchnout, tak skvělé herecké výkony slečny Cornish a mistra Ledgera. Jejich absťáky byly skutečně věrohodné a deprimující... ()

typa 

všechny recenze uživatele

Film o drogově závislé milenecké dvojici mě dostal svým téměř dokumentaristickým zpracováním, a skoro bych se vsadila, že autor knihy, podle níž byl film natočen, mohl být inspirován skutečným příběhem. Miluju filmy, kdy herci ze sebe dávají maximum a tady to v podání Abbie Cornish a Heathe Ledgera dopadlo na 100%. Podle mě by film Candy mohl být promítán ve školách v rámci protidrogové prevence, myslím, že by jako varování skvěle fungoval. Líbila se mi i báseň, která zazní na začátku i na konci filmu. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Filmy s drogovou tématikou mě zajímají a Candy určitě nezklamal. Nic nového sice nepřinesl - to rozdělení nebe, zem a peklo je spíš klišé. Na začátku je to vždy krásné, pak přijdou problémy a konce to peklo skutečně připomínají. Dobré. ()

Reklama

Reklama