Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krásná mladá malířka Candy (ABBIE CORNISH) prožívá své první vášnivé vzplanutí s příležitostným básníkem Danem (HEATH LEDGER). Jejich láska je opojná a oba se snaží jen o to, aby byly společné zážitky stále intenzivnější a oni se mohli plně oddat rozkoši. Nespoutanost, po níž touží, nakonec najdou v heroinu. Spolu budou neporazitelní. Zanedlouho se však ocitnou v situaci, kdy už nemají co dát do zastavárny, proto začne Candy vydělávat peníze prostitucí. Dan jí v tom nijak nebrání a ráj, ve kterém se na chvíli ocitli, se opět stává pouhým snem. Zatímco se jejich drogová závislost prohlubuje, rozhodnou se posílit svůj vztah manželským slibem. Velký den nakonec prožijí v drogovém oparu. Rodiče Candy (TONY MARTIN a NONI HAZLEHURST) jsou zmateni - s mučivými pocity sledují, jak se jejich dcera noří stále hlouběji do něčeho, co nedokáží pojmenovat. Pro Candy a Dana se závislost postupně stává neoddělitelnou součástí jejich vztahu. Manželství se řítí do záhuby stejně jako duševní stav Candy, která si uvědomuje, jak tragicky jejich sen skončil. Nakonec boj s chaosem vzdá a odejde na léčení. Přestože se Dan cítí ponížen, najde díky odloučení od všeho, co miloval, nový smysl života a uvědomí si, že si Candy vybrala cestu, která oběma z nich přinesla úlevu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (261)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Takový nenápadný australský filmeček s výborným obsazením,dobrou režií a některými opravdu mrazivými scénami. Na druhou stranu ale také s pomalejším tempem a trochu slabším příběhem. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Opět film, kde síla drog dokazuje, že málokdo má na to s nima seknout. Krásně je zde vylíčeno, jak se oba usilovně snaží a sami sebe navzájem přesvědčují, že mohou skončit až budou chtít. Tím ale více propadají a nemohou vydržet. Jejich nový život má přijít s příchodem jejich dítěte. Oba odhodláni vydržet do konce, na nový začátek ale přeruší, když Candy potratí a tak nastává znovu čím dál větší závislost, která vede až k přestěhování do dalekého statku pryč z velkoměsta. Herecké výkony vyvážené, přesvědčitelné. Rodiče Candy, hlavně otec byli působivý, a celkově celý film příjemný, ale film není na odpoledne nebo večer, kdy si chcete zpříjemnit atmosféru. To vyberte raději nějakou klidnější komedii. ()

chezush 

všechny recenze uživatele

'' When you can stop, you don't want to. When you want to stop, you can't. '' Mám ráda filmy o drogách, ale Candy mi ze všech filmů co jsem na toto téma viděla, připadal nejslabší. Je to sice smutný a tragický příběh, ale po zhlédnutí ve mně nezanechal žádné silné pocity a nepřesvědčil mě, i přes vynikající výkon Ledgera a Cornish. Jedinou výjimkou je scéna s dítětem, která je opravdu silná, ale z jedné silné scény se dobrý film neudělá, bohužel.. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Absolútne netuším, prečo som sa k tomu filmu odhodlal a ako som sa vlastne k nemu dostal, ale jedno viem - bola to chyba ... a nuda. Herecké obsadenie je snáď jediné plus, ale inak príbeh nezaujímavý ako hlavne postavy. Ten kto bere drogy zle dopadne a ten kto to vie, nemusí tento film ani pozerať. Ja som to vedel a tiež som zle dopadol. 45 % - 2* ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře zvládnutý feťácký film se zajímavým obsazením a několika brilantními scénami, které vybočují z průměrného zbytku filmu. Jde o to, že kromě těch několika málo scén (absťák na matraci, porod) se film drží zajetých kolejí líbivosti a bojí se experimentovat, což z něj dělá sice povedené dílo, které ale rychle vyprchá. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Nechala jsem se nachytat na údajně "romantický" film a namísto toho se mi dostalo slušného psychodramatu. Po skončení filmu jsem měla snad stejnou depku jako když jsem dokoukala Requiem for a dream. Až na to, že narozdíl od Requiem jsem se tady stačila mnohokrát nudit. Líbilo se mi provedení filmu - Nebe, Země, Peklo. Vidět to znova už opravdu nechci, a dávám tomu 3* "Když ještě můžeš přestat nechceš, ale když přestat chceš, nemůžeš" ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Poměrně krotký příběh milostného trojúhelníku Candy-Dan-Heroin. Heroin se má nejlíp, toho milujou oba zbylí hlavní hrdinové, dokonce i několik vedlejších. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Slušný drogový film, který se však nemůže rovnat ani kultovnímu "Trainspottingu", ani famóznímu "Requiemu za sen". Mezi pomyslným triem NEBE, ZEMĚ a PEKLO nejsou žádné drtivé rozdíly, které by na první pohled upoutaly, což je zbytečná škoda... Nicméně scéna s miminkem je nezapomenutelná. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Film nehodnotiaci, nevyslovujúci názor, len čisto popisný. Prazvláštny život a veľká láska Candy a Dana v súvislostiach, ktoré bežnému divákovi bez skúsenosti s "hard drugs" asi vyrazia dych a budú sa zdať k neuvereniu. Zvláštny pocit sledovať po Heathovej smrti... ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Ned Kelly, Lantana a teď Candy - skoro to vypadá, že ve většině australských filmů, které jsou u nás v posledním desetiletí uváděni, hraje Geoffrey Rush... Candy je působivý film na stokrát ohrané téma drog (a co to udělá se vztahy), škoda jen, že ke konci film dost ztrácí dech... ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Velice sugestivně podaný snímek o dvou lidech, kteří se nemůžou zbavit jak závislosti na heroinu, tak závislosti na sobě. Po dlouhé době fim s drogovou tématikou, který mě opravdu zaujal. Velice kvalitně natočené, až skoro dokumentárně. S tak silnými scénami, že vám na tenhle film určitě nedají zapomenout. Za což můžou opravdu výborné herecké výkony ústřední dvojice, díky kterým jsem jim uvěřila každý okamžik, který prožívaly a film posouvají o jednu úroveň výš a dělají z něj tak nadprůměrný a depresivní zážitek. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Drogy vás mohou vynést do nebe, ale z vaší pozemské existence udělají peklo. Největším problémem tohoto filmu je, že podobných příběhů už bylo natočeno mnoho. A tenhle se divákovi nakonec nezadře pod kůži tak silně jako třeba Requiem za sen. Nicméně ústřední pár je velmi přesvědčivý a Abbie Cornish je nádherná. A když si člověk vezme, že takhle úžasnou kočku může mít za pár babek, tak ty drogy vlastně nejsou zase tak špatné... ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nudné, nevýrazné, nič nové neprinášajúce. Heath tradične výborný, Abbie nápodobne ... lenže to nestačí. Hudba tiež o ničom. Sklamanie. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velice dobrý a chvílemi opravdu silný film. I když se příběh točí kolem drog nedá se říct, že to je film o drogách jako spíše o síle lásky. Filmem nás provází skvělá dvojice Ledger-Cornish, kteří se k sobě perfektně hodí a jejich lásku jim rádi uvěříte a tuto dvojici perfektně doplňuje Geoffrey Rush, který zde dostal opravdu velice netradiční roli. ()

Reklama

Reklama