Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krásná mladá malířka Candy (ABBIE CORNISH) prožívá své první vášnivé vzplanutí s příležitostným básníkem Danem (HEATH LEDGER). Jejich láska je opojná a oba se snaží jen o to, aby byly společné zážitky stále intenzivnější a oni se mohli plně oddat rozkoši. Nespoutanost, po níž touží, nakonec najdou v heroinu. Spolu budou neporazitelní. Zanedlouho se však ocitnou v situaci, kdy už nemají co dát do zastavárny, proto začne Candy vydělávat peníze prostitucí. Dan jí v tom nijak nebrání a ráj, ve kterém se na chvíli ocitli, se opět stává pouhým snem. Zatímco se jejich drogová závislost prohlubuje, rozhodnou se posílit svůj vztah manželským slibem. Velký den nakonec prožijí v drogovém oparu. Rodiče Candy (TONY MARTIN a NONI HAZLEHURST) jsou zmateni - s mučivými pocity sledují, jak se jejich dcera noří stále hlouběji do něčeho, co nedokáží pojmenovat. Pro Candy a Dana se závislost postupně stává neoddělitelnou součástí jejich vztahu. Manželství se řítí do záhuby stejně jako duševní stav Candy, která si uvědomuje, jak tragicky jejich sen skončil. Nakonec boj s chaosem vzdá a odejde na léčení. Přestože se Dan cítí ponížen, najde díky odloučení od všeho, co miloval, nový smysl života a uvědomí si, že si Candy vybrala cestu, která oběma z nich přinesla úlevu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (261)

korndaddy 

všechny recenze uživatele

Když ji miluješ, není co řešit. A když do toho máte oba stejný koníčky.. tak ste v prdeli. Sečteno, podtrženo nemastnej a neslanej filmek o drogovým mejdánku dvou feťáčků, kterej je chvílema až moc utahanej a zbytečně prodlužovanej. Dramatičtější konec by byl jen ku prospěchu filmu. Například sebevražda nebo něco na ten způsob. ()

Mistickzz 

všechny recenze uživatele

Jeden z najemotívnejších a najlepších filmov o drogách aký som videl. Už prvá scéna je geniálna, ta pieseň dotvára vynikajúcu atmosféru, ktorá si ma držala skoro počas celého filmu. Heath Ledger, Abbie Cornish, Geoffrey Rush hrajú svoje postavy skvele. Filmy o drogách mám rád a Candy je mojou srdcovou záležitosťou. 80% ()

Callas 

všechny recenze uživatele

6/10 Ve svém žánru určitě lepší průměr. Rozhodně mě po shlédnutí nenchal klidným, ale to je asi z části tím, že mám slabost pro filmy tohoto typu. Ve srovnání s velikánem na poli drogami prohnilých romantických dramat "Requiem for a dream" mi tu ale něco chybělo. Provedení a herecké obsazení bylo velmi podařené, jen škoda, že film nepřinesl něco nového, charakteristického, něco s čím bych se ztotožnil a odnesl si tak trochu víc, než jen příjemně smutnou náladu. ()

faldimor 

všechny recenze uživatele

absolutne prumerne odvedeny film o fetacke lasce,ktery nicim neprekvapi... laska->drogy->apatie/nenavist->odlouceni->shledani ()

joshula 

všechny recenze uživatele

Věčné téma, které už bylo tolikrát zpracované. Libili se mě asi tři nebo čtyři sceny, které jsou velmi autentické a věrohodné. Docela očekávaný konec není pak takový jak si myslíte! Kdo byl nakonec tím hodným a kdo tím zlým...? Toď otázka. ()

Here 

všechny recenze uživatele

Takhle silné scény se vidí málokdy, když se k tomu přidají úžasné herecké výkony, vhodná hudba, šikovný střih a režie, je z toho jeden z nejsilnějších filmů, co jsem kdy viděl. Závěrečnej odpal při titulcích jistej, zvlášť když dokážete ocenit pěkně napsaný dopis (v angličtině, protože to se v překladu na 100% ztratí). Once upon a time there was Candy and Dan... ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

65 %. Zajímavý film, kdy první půlhodina byla šíleně nudná. Na začátku mi hodně chybělo vysvětlení, proč a jak ti dva začli fetovat. Zbytek filmu velmi dobrý, až na pár scén kdy některé postavy přehrávají. Nepochopil jsem profesora chemie, zavislého na heráku, který se nakonec předávkoval. To bylo trochu přitažené za vlasy. Závěr byl taky nemastný neslaný. Jako sonda do feťákova života dobré, mnohem lepší než Half Nelson, ale už se těším na Requiem za sen. ()

Greny 

všechny recenze uživatele

základní námět není žádné vytrhnutí z řady, ale film se dostává na jinou úroveň díky hereckým výkonům, které strhnou diváka do víru drogové závislosti, nuzného života a lidského utrpení ... další plus je, že snímek vznikl v Austrálii, které je pro evropského diváka exotickou a neznámou zemí, protože každý divák si dokáže představit že by byl příběh zasazen do špinavých ulic New Yorku nebo do prosluněných bulvárů v L.A. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Dobré drama na mé oblíbené téma - drogy. Ale přeci jen existují lepší filmy s touto tématikou. Špinavější, důkladnější a opravdovější. Ale jako rozklad jednoho milostného vztahu to bylo zachyceno celkem dobře a ústřední dvojice byla docela přesvědčivá. ()

klertecka 

všechny recenze uživatele

Uff, tak to byla síla. Několik scén, kdy jsem jen zírala s vytřeštěnýma očima a ani nedýchala. Bezmoc, beznaděj. Psychicky hodně náročný. A Heath. čím dál tím víc se utvrzuju v tom, jaká je ho škoda.. ()

Shimargh 

všechny recenze uživatele

Ty, který jsi přilét z hvězd, hledej maják moudrých cest. Nám vládne král, má jméno Heroin. Leť raději dál, dřív než se vyrojí. Démonů úl, spí drogy v květinách, čím pláče sůl, když slzu proklíná. Nám vládne král, má jméno Heroin. Šílená princezna spí, snad ji ticho probudí, schizofrenní kníže snů, ještě nikdy neusnul. Nám vládne král, má jméno Heroin. Zní kladiv chór, zní z rakví beránků, nám vládne mor, má rád krev z červánků. Náš mocný král má jméno Heroin. (Progres 2 - Planeta Hieronyma Bosche II ) ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Všetky filmy o drogách sú rovnaké a ani jeden nemá odo mňa pod štyri hviezdy. Ťažko povedať prečo, možno tvorcovia vždy vedia trafiť ten správny tón, vedia vybrať do rolí vhodných hercov a tí sa toho zakaždým zhostia akoby šlo o ich poslednú rolu. Candy nie je výnimkou, prináša fantastické predstavenie ako Heatha tak Abbie, z vedľajších postáv ešte strýka Geoffreyho. Rovnako je k videniu a precíteniu niekoľko silných scén, tak silných, že záverečné lúčenie sa je iba logickým vyústením deja a neprekvapí, nedojme iba uspokojí. Čo je však dôležité, divák má dosť a jasné posolstvo len sotva nechá pustiť žilou. ()

ElizabethB 

všechny recenze uživatele

Naservírovať si tento film tesne pred spaním (nechtiac) má dva účinky …zabudnete na spánok a začnete premýšľať … Príbeh “from heaven to hell” ma zaujal, I keď neviem, či k tým dvom mam cítiť ľútosť alebo nimi "pohŕdať" pre ich závislosť a neschopnosť prestať v ten správny čas …Nech je ako je...film Candy zostáva jednou z niekoľkých spomienok na skvelého Heatha Ledgera.... Škoda ho…;( ()

Delaney 

všechny recenze uživatele

Nesnášim filmy o drogách... Nesnášim porody mrtvejch dětí... Nesnášim plačícího Ledgera, kterýmu ten pláč upřímně věřim... Nesnášim kurvení pěknejch milejch holek... Nesnášim tenhle film... Byl jsem z něho slušně znechucenej, ne tak jako z Requiem for a dream nebo antichrista ani ne jako z Plan 9 from outer space, prostě tak jako u zubaře. Je to dlouhý a nepříjemný a celou dobu máte hnusnej pocit po celym těle... Narozdíl od zubaře na Ledgera se můžete spolehnout, že je fakt dobrej a že ten hnusnej pocit v plánu je, a že za něj máte bejt vděčný... 80% ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Dalsia fetacka drama o tom ako drogy zoberu vsetko, vratane snov a iluzii... Dobre zahrane, ale tema je silno ohrana a napriek tomu nepomaha. Takych ludi je asi stale dost. Pre mna je fetackou bibliou Trainspotting. Ten zatial nic neprekonalo. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Film o drogách. Slušný průměr. Ale žádná hitparáda, obzvlášť má-li člověk v hlavě třeba Requiem od Aronofského. Aronofsky ale neměl Heathe, to je tak možná jediný mínus. Candy má sice Heathe, ale zase nic moc jiného (jo, ještě Rushe, na kterého jsem se po nedávném setkání v Králově řeči moc ráda podívala, v úplně jiné roli). Candy mi přišlo - takové trochu růžové, americké, ten pád je tu znázorněn, ale tak nějak bez toho, že by na člověka dolehly emoce. Což u filmů o drogách snad není tak těžké! A Candy s Danem s nimi také bojují tak nějak - relativně dobře, což je záhadné...a vypadají u toho pořád k nakousnutí. Takže díky za vzpomínku na Heathe, v tom modrém svetru s utrženými lučními květy vypadal opravdu báječně. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Nenápadný, ale výborný snímek zaměřený na drogovou problematiku a destrukci lidského organismu. Stejně jako u ostatních svého druhu i tento film stojí především na hereckých výkonech, které jsou vskutku úctyhodné (tak mě tak trochu napadá, jestli jistě vyčerpávající natáčení nemělo vliv na pozdější Ledgerovu smrt). Musím však podotknout, že postav mi nebylo vůbec líto. Berou drogy, kradou, žijí v bordelu, nepracují a jen ždímou stát a je tedy jen na nich, jestli se rozhodnou s tím něco udělat.. P.S.: Když to tady po sobě čtu, tak přestože to s tím nijak nesouvisí, vkrádají se mi na mysl Rumburk a Varnsdorf, kde také žije řada spoluobčanů, kteří kradou, ždímou stát a je na čase, aby konečně začali makat. Nějak jsem se rozvášnil, tak radši skončím, než napíšu něco, co si myslí 90% republiky. P.P.S.: Jsem rád, že vláda dostala alespoň v jedné věci rozum a připravuje zákon o legalizaci konopí pro léčebné účely. Asi ani farmaceutická lobby neni všemocná. ()

bolan 

všechny recenze uživatele

Na téma drogy byla už natočena spousta filmů a konkrétně tento, krom toho že se jedná o přirozený vývoj jedné romance obohacené o nějakou chemii, nepřináší žádné zásadní a už vůbec ne nové či jiné sdělení. ()

Reklama

Reklama