Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krásná mladá malířka Candy (ABBIE CORNISH) prožívá své první vášnivé vzplanutí s příležitostným básníkem Danem (HEATH LEDGER). Jejich láska je opojná a oba se snaží jen o to, aby byly společné zážitky stále intenzivnější a oni se mohli plně oddat rozkoši. Nespoutanost, po níž touží, nakonec najdou v heroinu. Spolu budou neporazitelní. Zanedlouho se však ocitnou v situaci, kdy už nemají co dát do zastavárny, proto začne Candy vydělávat peníze prostitucí. Dan jí v tom nijak nebrání a ráj, ve kterém se na chvíli ocitli, se opět stává pouhým snem. Zatímco se jejich drogová závislost prohlubuje, rozhodnou se posílit svůj vztah manželským slibem. Velký den nakonec prožijí v drogovém oparu. Rodiče Candy (TONY MARTIN a NONI HAZLEHURST) jsou zmateni - s mučivými pocity sledují, jak se jejich dcera noří stále hlouběji do něčeho, co nedokáží pojmenovat. Pro Candy a Dana se závislost postupně stává neoddělitelnou součástí jejich vztahu. Manželství se řítí do záhuby stejně jako duševní stav Candy, která si uvědomuje, jak tragicky jejich sen skončil. Nakonec boj s chaosem vzdá a odejde na léčení. Přestože se Dan cítí ponížen, najde díky odloučení od všeho, co miloval, nový smysl života a uvědomí si, že si Candy vybrala cestu, která oběma z nich přinesla úlevu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velice dobrý a chvílemi opravdu silný film. I když se příběh točí kolem drog nedá se říct, že to je film o drogách jako spíše o síle lásky. Filmem nás provází skvělá dvojice Ledger-Cornish, kteří se k sobě perfektně hodí a jejich lásku jim rádi uvěříte a tuto dvojici perfektně doplňuje Geoffrey Rush, který zde dostal opravdu velice netradiční roli. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Dávno, dávno tomu co byli Candy a Dan. Dávno, dávno tomu co byli Candy a Dan. Léto bylo horoucí. Pryskyřice se tavila na dřevě. On vystoupil na vysoký balkón. Pro ní by udělal všechno. Udatný Danny. Tisíce ptáků, celé nebe se v ní odráželo. Všechno bylo zlaté. Každou nocí pod námi lůžko zahořelo. On byl hezký a velmi dobrý zločinec. Živili jsme se sluncem a čokoládou. To bylo odpoledne naplněné rozkoší. Danny temný ďábel. Candy pochybila. Stejně jako paprsek slunce, tak i ostatní změny udály se naráz. "Chci to vyzkoušet jako ty!" Celý můj život se zrychlil. Celou mě to pohltilo. Těšili jsme se v náručí naší radosti. Tělo se vzdalo, potom přišel zlom, celá země se otřásla. O to nám jde. Něco ve mně... nenechá tě spát.. Udeřila jsem se hlavou o pelest postele. Dítě umřelo nad ránem. Dali jsme mu jméno. Jmenuje se Thomas. Ubohý, malý Bůh. Jeho srdce bije jako buben. ()

Reklama

chezush 

všechny recenze uživatele

'' When you can stop, you don't want to. When you want to stop, you can't. '' Mám ráda filmy o drogách, ale Candy mi ze všech filmů co jsem na toto téma viděla, připadal nejslabší. Je to sice smutný a tragický příběh, ale po zhlédnutí ve mně nezanechal žádné silné pocity a nepřesvědčil mě, i přes vynikající výkon Ledgera a Cornish. Jedinou výjimkou je scéna s dítětem, která je opravdu silná, ale z jedné silné scény se dobrý film neudělá, bohužel.. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Filmy o feťácích moc nemusím. Filmařsky tenhle není ničím moc zajímavý, i když mě bavila upřímnost toho páru. Klidně se domluvili, že ona bude šlapka a on bude dělat hovno. A když mu holka řekla, že už mrdat nechce ať mrdá on s gayema, tak řekl, že ne a bylo to všechno postaru. Heath Ledger byl fakt dobrej herec a dokazuje to i tady. A Abbie Cornish se alespoň často svlíká. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi doma ležel docela dlouho a pořád se mi nechtělo na něj dívat. Ani jsem pořádně nevěděla, o čem je. Asi se k němu nikdy nevrátím, ale to se nevylučuje s tím, že je dobrý. Některé filmy prostě nemusíte vidět vícekrát. Heath Ledger i Abbie Cornish byli přesvědčiví, téma drog je sice super a do filmu se určitě hodí, ale není to první film na takové téma, a proto Candy už nemá tolik šancí přinést něco nového. I když pár hodně syrových scén se tu objevilo a zachycení drogového prostředí se mi taky docela líbilo. Možná by to chtělo ještě větší odvaz, více experimentovat. Ale i tak je Candy docela fajn film. Musím ještě pochválit hudbu, písničky byly chytlavé, a onu báseň napsanou na zdi. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Muž, ktorý venuje vo filme hereckému duu krabičky s mliekom, je autor románu "Candy". Jeho meno je Luke Davies. (MikaelSVK)
  • Film Candy sa natáčal na viacerých miestach po celej Austrálii, napr. aj v najväčších mestách Sydney či Melbourne. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama