Reklama

Reklama

Jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů se dočkal i celovečerního filmového zpracování. Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu tentokrát čelí globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života... Homer totiž do jezera vypustí jímku s exkrementy svého oblíbeného pašíka. Pro springfieldské jezero, které už takhle slouží jako oblíbená skládka občanů a dosahuje maximálního stupně znečištění, je to poslední kapka. A je to i poslední kapka v poháru trpelivosti prezidenta. Ten se proto rozhodne nepohodlné město zcela izolovat pod speciálním skleněným poklopem a oficiálně ho vymazat ze všech map. Jenže s tím se Homer smířit nehodlá… (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 259)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tři nadprůměrně vtipné epizody vměstnané do celovečerního filmu, škoda jen, že všechny nejlepší vtípky byly ukázány již v trailerech. Nesledoval jsem dabovanou verzi (ani jsem ji nevyhledával) a musím konstatovat, že i originál má něco do sebe. Homerovo "d'oh" nejde ničím hodnotným nahradit a smál jsem se pokaždé kdy ono citoslovce zaznělo. Samotný příběh je prostý jak je u Simpsonů obvyklé, kadence vtipů a slapstick násilí taktéž, snad jediné v čem se celovečerák liší od seriálu je monumentální hudební doprovod Hanse Zimmera, už jen jeho účast na projektu je vtipem sám o sobě, a to docela povedeným. Seriálu jsem vtisknul čtyřhvězdičkové hodnocení a nevidím jediný důvod, proč bych tak neměl učinit i u jeho delšího bratříčka. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Zvláštní - už jsem to viděl dvakrát a asi to párkrát v životě ještě uvidím, nicméně pocit, že Simpsonovi už jsou v současnosti slabý seriál, nezmizí a celovečerní film tento dojem jenom prohloubil. Prvním důvodem je prostě fakt, že se zde snížila míra politické nekorektnosti. Druhým důvodem je velice chabý příběh, či spíše jen střípky gagů. Třetím důvodem je to, že z Homera se stalo už příliš velké hovado a tupoun a přestala to být legrace. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nie som simpsonovský maniak, zo seriálu som videl maximálne 20 dielov, ale toto je vážna smršť dobrých gagov (výmena osadenstva kostola a krčmy pred koncom sveta je proste vtip zabiják). Prvých asi 20 minút mi pripadalo chaotických, ale potom do seba všetko zapadlo a všetky pušky, ktoré boli v príbehu rozvešané po stenách, nakoniec vystrelili. Škoda len, že to nemalo ešte epickejší ťah, predsa len zostal dojem o kus dlhšej a vydarenejšej televíznej epizódy. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Příjemný celovečerák, který docela kvalitně navázal na kultovní animovaný seriál. Bohužel ale stejně jako někteří další uživatelé jsem toho názoru, že film není nic jiného než trochu delší seriálová epizoda. Pár věcí se povedlo, pár věcí se nepovedlo, u něčeho jsem se smál, zatímco jiné scénky mě nechaly chladným. Ale celkově celovečerák se Simpsonovými hodnotím rozhodně velmi kladně, a jako dobrý nápad mi připadal začátek filmu a potom dvě úžasné krátké scénky během závěrečných titulků, to bylo dost originální ("Nechodil jsem pět let na FAMU, abych pak jako asistent produkce uklízel po lidech popcorn v kině.") Prostě bavil jsem se jako u jakékoliv jiné epizody a ani mi příliš nevadilo, že jsem na tom nebyl v kině, dříve nebo později se to muselo objevit v TV, tak jsem si prostě počkal, až to odvysílá HBO. Takže pokud mám své dojmy z tohoto filmu nějak celkově shrnout, tak jsem velice spokojený, ale kvalit některých vynikajících a doslova kultovních epizod Simpsonových tenhle film opravdu nedosahuje, někdy jsem měl totiž při sledování filmu pocit, jako by ten děj chtěli tvůrci trochu natáhnout, aby se film přiblížil celovečerní stopáži. Každopádně ale tím neříkám, že Simpsonovi ve filmu jsou špatní, prostě to jen nevidím jako tu absolutní extratřídu, a proto hodnotím čtyřmi hvězdami. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Seriálu jsem dal 4, takže filmu dávám taky 4. Ve filmu bylo opravdu hodně dobrejch vtipů a nejrůznějších narážek, ale opět se tvůrci nevyvarovali (stejně jako u seriálu) nějakýho toho moralizování. Třeba pitvání vztahu Barta a Flanderse mi připadalo úplně zbytečný a nudný. Pak nějaký ty kecy o rodině, atd... Celkově teda spokojenost, ale určitě to mohlo bejt lepší. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (94)

  • Film byl v roce 2007 v Myanmaru (dřívější Barma) zakázán kvůli častému používání žluté a červené barvy, jež mohou být v této zemi považovány za podporu povstaleckých skupin. (MrdDoHrnce)
  • Scéna, ve které Homer a Bart opravují střechu, přičemž Homer říká: "Opatrně... Opatrně...," je odkazem na třináctou epizodu šestnácté série Mobilní Homer seriálu Simpsonovi (od r. 1989), kdy Homer pronese stejnou větu ve scéně, když v závěru zvedá auto. (spiderakhero)
  • Ve filmu vidíme psát pana Burnse pravačkou, zatímco v seriálu byl levák. (P. J. D.)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Český pirát Simpsonových byl dopaden

Český pirát Simpsonových byl dopaden

22.08.2007

Už je tomu skoro měsíc, co na internet unikla exkluzivní pirátská nahrávka snímku Simpsonovi ve filmu s českým dabingem. Což není ostatně nic neobvyklého, takových kinoripů (ilegální kopie filmu… (více)

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama