Reklama

Reklama

Jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů se dočkal i celovečerního filmového zpracování. Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu tentokrát čelí globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života... Homer totiž do jezera vypustí jímku s exkrementy svého oblíbeného pašíka. Pro springfieldské jezero, které už takhle slouží jako oblíbená skládka občanů a dosahuje maximálního stupně znečištění, je to poslední kapka. A je to i poslední kapka v poháru trpelivosti prezidenta. Ten se proto rozhodne nepohodlné město zcela izolovat pod speciálním skleněným poklopem a oficiálně ho vymazat ze všech map. Jenže s tím se Homer smířit nehodlá… (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer 6

Recenze (1 259)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $183,135,014Tržby Celosvetovo $527,071,022Tržby za predaj DVD v USA $97,381,136 //počet predaných kusov 5,725,254║ Na to že seriál až tak moc nemusím, som sa dosť slušne na tom zabavil. /videl v kine: 70%/ ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

"Simpsonovi" se mi opravdu líbili jen do té doby, než v nich začal převažovat skečový, fraškovitý a narážkový humor. Mé tajné přání, aby se celovečerní film vrátil k příběhu, se bohužel nesplnilo (ne, příběh neznamená sentiment). Sice je fajn, že film relativizuje sebe sama a pár scén je vážně povedených, ale takové vybroušené animáky jako celovečerní "South Park" nebo "Wallace & Gromit" sleduje spíše z povzdálí. Mírné zklamání. Ale možná za to může i podivná atmosféra kina, kde se ojedinělé uchechtnutí ozvalo párkrát za film. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Neuveritelnej hyper mega masakr. Ale zacnu s tema drobounkejma vytkama. Spousta postav se tu jen mihne, coz je skoda, par jich slo vyuzit vic a film moh bejt klidne delsi. Tolik vytky. Animace je vylepsena, takze treba bortici se dum nebo pochod s pochodnema vypada skoro jak 3D, ale nastesti to je vse 2D a tak super 2D film tu od Spongeboba nebyl. Pak hudba, zazni tu vylepsena uvodni pisnicka a pak spousta dalsich super songu. Co se tyce pribehu, ze zacatku to jsou spis takove scenky, ale zhruba v momente, kdy se objevi sud s hovnama, tak se zacne odvijet pribeh, kterej drzi dobre po hromade. Jinak samotny vtipy jsou tu tak kazdejch 5 sekund a vetsina je naprosto dokonalejch a tentokrat si dovolili tvurci i ostrejsi veci, jako Bartovo bimbas nebo fuckujici Homer. Tohle je proste absolutni must see zalezitost a to nejen pro fandy serialu. Jeden z nej animovanejch filmu vsech dob. Doufam, ze bude dvojka. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řek, tak jsem čekal trošku ústup ze slávy oproti seriálu, ale ono to nakonec vůbec neni špatný, ba naopak je to skoro skvělý. Samozřejmě, že to neni takový jako seriál, hlavně kvůli stopáži, která je sice tak akorát dlouhá na animáč, ale i tak to nedokáže udržet vysokou laťkou kterou nasadil samotnej seriál. Střídaj se tady naprosto geniální kousky s trochu nudnějšíma pasážema a přišlo mi, že některý vtipy neměly takovej efekt jakej měly mít. Nicméně se nakonec podařilo udělat výbornej a dokonale zábavnej film k jednomu z nejlepších seriálů všech dob. Slabších 5* ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Dopadlo to zhruba tak, ako som dufal, ze to nedopadne. Prva polovica si sice este ako tak drzi prijemnu absurdnost a nadnesenost serialu, v tej druhej sa uz vsak uz hra na pribeh a silenu parodiu. Mohla byt z toho dobra epizoda (a mozno ani nie). Simpsons su proste serial a hotovo. Celkom sa mi pacilo akym sposobom tvorci pouzili 3d grafiku, ale to je asi tak vsetko. Sice som sa nenudil, ale zo srandou, ktoru poskituje serial sa to ani zdaleka neda zrovnavat. (6/10) ()

Galerie (91)

Zajímavosti (94)

  • V japonskom vydaní sú Bartove genitálie rozmazané kvôli zákonu, ktorý zakazuje zobrazovanie pohlavných orgánov. V Singapure sa necenzurovaná verzia filmu premietala z prístupnosťou od 16 rokov. V americkej televízii FX odvysielali verziu s Bartovými genitáliami zakrytú dlhou vodorovnou čiernou čiarou so slovami „Iba európska verzia“. Keď sa vysielala v austrálskej televízii, krík bol dostatočne veľký na to, aby zakryl problematickú oblasť a nemal text. (Raccoon.city)
  • Čtyřiašedesátisekundový chorál "Spider-Pig", který zní pod závěrečnými titulky, se ve Velké Británii dostal na čtyřiadvacáté místo hitparády. V sousedním Irsku dokonce na třetí. (NIRO)
  • Při testování bariéry si starosta přivolá Cletuse, aby něco vhodil do jezera. Ten přichází s prázdnýma rukama, avšak v dalším záběru má v ruce krysu. (Kroup4)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Český pirát Simpsonových byl dopaden

Český pirát Simpsonových byl dopaden

22.08.2007

Už je tomu skoro měsíc, co na internet unikla exkluzivní pirátská nahrávka snímku Simpsonovi ve filmu s českým dabingem. Což není ostatně nic neobvyklého, takových kinoripů (ilegální kopie filmu… (více)

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama