Reklama

Reklama

Jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů se dočkal i celovečerního filmového zpracování. Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu tentokrát čelí globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života... Homer totiž do jezera vypustí jímku s exkrementy svého oblíbeného pašíka. Pro springfieldské jezero, které už takhle slouží jako oblíbená skládka občanů a dosahuje maximálního stupně znečištění, je to poslední kapka. A je to i poslední kapka v poháru trpelivosti prezidenta. Ten se proto rozhodne nepohodlné město zcela izolovat pod speciálním skleněným poklopem a oficiálně ho vymazat ze všech map. Jenže s tím se Homer smířit nehodlá… (TV Prima)

(více)

Recenze (1 260)

joker.george 

všechny recenze uživatele

Skvělé nové vtipyy, gagy a celkově dospělejší vyznění. Film se nesnaží jenom přiživit na seriálu, ale kvalitně ho doplňuje a ozvláštňuje. Člověk se nenudí a vklidu si užívá jízdu a zůstává mu rozum stát nad Homerem. Předčilo to moje očekávání i vzhledem k tomu, že kvalita sérií před filmem klesala. Dvojce bych se vůbec nebránil. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jakožto obrovskej fanda seriálu, nemůžu hodnotit jinak, než plnou palbou hvězd! Přišlo něco, co si spoustu lidí přálo, přišlo to v 3Déčku a přišlo to i s celkem originál nápadem a pointou filmu, která se trochu odráží i do další série, jenž přišla po filmu... Hrozně moc hlášek z The Simpsons movie chytlo za srdce všechny okolo v našem skromným městečku a cca před těma 10 lety nevím o člověku, co by neznal hlášky " to mi uviděj holky nudli" či " spider-vepř, spider-vepř, umí hlavou dolů lézt". Za mě animovaná topka, u které bych někdy rád uvítal i nějaký to celovečerní filmový pokračování! 90% ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Pokud jste fanouškem stejnojmeného seriálu, Vaše hodnocení bude zřejmě naprosto totožné jako u něj. Simpsonovi rozhodně nenudí, nejvtipnější scénky má Flanders, dále se Klub kultury v Uherském Hradišti nejvíce popadal za břicha u opravdu překvapivé Bartovy (a jeho nudle) nahé jízdy na skateboardu, jeho trestu na tabuli a tak dále, nemá cenu vypisovat další úžasné maličkosti, které dělají Simpsonovi ve filmu přesně tím, čím jsou Simpsonovi v seriálu. ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Jako člověk, který do dotazníku vždy napíše do kolonky "Nejoblíbenější seriál" (sice nevím, kde by to po mně chtěli:) slovo Simpsonovi, jsem nadšený, že se konečně Springfield octnul na kinofilmu. Film úplně převratný není, ale je opravdu milým dárkem a velkým zadostiučinením fanouškům a svému kultu. Ale jedna věc mi přece jen vadila: Bartoloměji, proč jsi tak vyměkl??? ()

ad 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně malý zázrak, že celovečerní Simpsoni dopadli tak jak dopadli, tj. nijak ohromujícně, ale pořád dobře a dokázali se se ctí vypořádat s laťkou, která byla setsakra vysoko... Ale jak jsem řekl, nečekejte veledílo, které vás ohromí, dostanete delší, epičtější a širokoúhlejší lepší epizodu seriálu, která na jednu stranu obsahuje výborné vtipy, spider-vepře apod. a na druhou stranu i scény, které, ač myšleny vážně, si vyloženě říkají o zparodování... Ale co, jsou to celovečerní Simpsoni, a je tu jistota, že se na ně za pár let budu koukat pořád dokola, ačkoli je budu znát už nazpaměť :) ()

ifa 

všechny recenze uživatele

Jako seriál kultovní záležitost, jako film dobrá zábava. V kině jsem měla nezvládnutelné záchvaty smíchu. To možná bylo i tou atmosférou, Simpsonovi jsou přesně to na co se hodí koukat ve větším počtu. Následky jsem pociťovala ještě celý následující týden, Spider-vepř...ten mě fakt dostal. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

879. hodnocený film: A máme tu naše staré známé Simpsonovi, tentokrát ve filmu.Celý tenhle film působí jako jeden z delších dílů nekonečného seriálu a lidech se žlutou kůží a láskou ke všemu, co se týká Spriengfildu.Ale poněvadž a protože je tenhle seriál svou podstatou fenomenální, nebyl to krok vedle, ale právě trefa do černého. 4* si zaslouží zcela jistě. Maximálního hodnocení se ode mě nedočká, protože to není zase až takový můj šálek kávy. 4* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Film vytvořený ze seriálu je vždy poněkud slabší, díky nutnosti kontinuity děje. A přesně to je případ Simpsonů ve filmu. I tak se ale jedná o skvělou zábavu z dílny Matta Groeninga (Spidervepř, bordel v jezeře). Stejně se ale nemůžu zbavit dojmu, že tenhle film vznikl pouze jako marketingový tah bez jakýchkoli jiných ambicí. 80% ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Už je to dlouho, co jsem byl na premiéře filmu. A pořád na to vzpomínám velmi rád. Dnes jsem Simpsonovi ve filmu viděl po dlouhé době a musím uznat, že jde stále o skvělý a nadčasový delší díl. Evidentně tvůrci ze sebe dostali to nejlepší, co mohli. ()

darm 

všechny recenze uživatele

Tak tohle fakt jo... Sice to stálo hodně nervů, hodně úsilí se na Simpsony dostat, ale první řada, nádhernej výhled a dokonalej animák, snad nejlepší a hlavně nejvtipnější co sem kdy viděl... Spiderpig! ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Sklamanie. Neviem si pomôcť, ale Simpsonovci sú mi na obrazovke sympatickejší ako na plátne. Navyše po tom, čo tvorcovia hlásali, že na scenári pracovali niekoľko rokov, som čakal nonstop zábavu po celú minutáž snímky, no nestalo sa. Navyše som bol hlboko sklamaný prevahou infantilného humoru, ktorý v seriáli rozhodne neprevláda nad tým dospelým a tiež približne tretinou filmu - od odchodu zo Springfieldu až po návrat späť - ktorá ma aj napriek vynikajúcim nápadom (Bambi, Homerov trip) príliš nepobavila, maximálne som sa usmieval. Čo sa týka technickej stránky, poviem (napíšem) len toľko, že animácia je výborná a filmovejšia ako samotný seriál, ale znalci Futuramy ju už mohli vidieť pred ôsmymi rokmi, takže nič svetoborné sa nedeje. A k dabingu toľko, že hoci sa jedná o dabing totožný s tým seriálovým (ktorý radím medzi tie najkvalitnejšie dabingy vôbec), miestami som niektorým piskľavejším hlasom (napr. Rod a Todd Flandersovci) nerozumel a myslím, že niekoľko vtipov bolo dabingom zabitých. Teším sa teda na DVD. Hodnotiť Simpsonovcov vo filme piatimi hviezdičkami len preto, že ide o Simpsonovcov mi pripadá detinské a maximálne neobjektívne, lebo na mnohých epizódach seriálu som sa bavil mnohonásobne viac ako na filme. Ale myslím, že aj napriek sklamaniu, ktoré mi film spôsobil, za také 4 hviezdičky stál. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře jsem se v kině bavil, některé fóry se fakt povedly, jiné zase byly slabší ale určitě se žluté rodince průlom na plátna kin povedl. ()

ic 

všechny recenze uživatele

Film asi pro ty co seriál běžně nesledují, protože pro pravidelné diváky to byla jen jakási rutina, nic nového pod sluncem ... Hudbu kterou měly na starosti takové hvězdy jako Danny Elfman a Hans Zimmer jsem nějak ani neregistroval... ale nebyl to muzikál tak se není co divit že byla jaksi nevýrazná. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Ve svém komentáři k seriálu jsem psal, že nejnovějším řadám bych se nezhrádal dát klidně i odpad. Film byl sice natočen během nejhorších sezón, ale nakonec není tak špatný, jako 18.série - tam se z 22 epizod povedly asi jen dvě nebo tři. V průběhu filmu jsem se též smál častěji než při sledování jakéhokoli dílu. Ale tím jsme s (relativními) pozitivy nejspíš u konce. Co mě totiž hnulo žlučí, je opakování se zápletky "manželská krize ústředního páru" - jako by nestačilo, že nám tento děj tvůrci servírují v seriálu se železnou pravidelností. A k tomu vedlejší příběh "zamilovaná Líza" není zas tak originální a není to prvně, co ho v podání obyvatelů Springfieldu vidíme. Co se týče hlášek a gagů - tak ty jsou většinou stejné jako v novějších řadách seriálu - tzn. jednodušší a postavené na Homerově nízké inteligenci. Zde je místy samotná hlava rodiny i nesnesitelnější. Situace se k tomu opakují (viz scéna v Krusty Burgeru a natáčení reklamy - to už tu jednou bylo v epizodě 4x10 Lízino první slovo). A co hlavní tahák - nahý Bart? Dělal se sice kolem toho poprask, ale je zajímavé, že okolo Flanderse (11x14 - Kdo ví, kdo odvoví?) nikoli. A Maggieno první slovo? Vždyť už jednou přece promluvila. Celkově je tedy film asi největším zklamáním r.2007, a uděluji mu slabé dvě hvězdy za pár docela vydařených situací a fakt, že narozdíl od 18.série se tvůrci nesnížili k nesmyslné vulgárnosti (viz tuším epizoda 18x15 - Rome-old and Juli-eh - myslím konkrétně verbální stránku, jinak tvůrci si Homerovo trapné ukazování prostředníčku mohli odpustit). Ještě nutno dodat, že film se měl natočit nejspíš během zlaté éry v 90.letech - zajímalo by mě hlavně původně uvažované zpracování epizody 4x01 Vzhůru na prázdniny. Ovšem tak se nestalo, a vznikl z toho nejhorší zástupce animovaných celovečerních filmů založených na seriálech (Family Guy, Futurama, South Park - poslední dva jmenovaní převyšují Simpsonovy o třídu až dvě!). Post scriptum - Homerův vepřík a prezident Schwarznegger budiž nejhoršími a nejtrapnějšími postavami, co se kdy v Simpsonových objevili. ()

carly 

všechny recenze uživatele

nas niektorých častiach som sa zabávala veľmi, na niektorých menej, ale celkove to bola celkom podarená jazda. ()

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Český pirát Simpsonových byl dopaden

Český pirát Simpsonových byl dopaden

22.08.2007

Už je tomu skoro měsíc, co na internet unikla exkluzivní pirátská nahrávka snímku Simpsonovi ve filmu s českým dabingem. Což není ostatně nic neobvyklého, takových kinoripů (ilegální kopie filmu… (více)

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama