Reklama

Reklama

Jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů se dočkal i celovečerního filmového zpracování. Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu tentokrát čelí globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života... Homer totiž do jezera vypustí jímku s exkrementy svého oblíbeného pašíka. Pro springfieldské jezero, které už takhle slouží jako oblíbená skládka občanů a dosahuje maximálního stupně znečištění, je to poslední kapka. A je to i poslední kapka v poháru trpelivosti prezidenta. Ten se proto rozhodne nepohodlné město zcela izolovat pod speciálním skleněným poklopem a oficiálně ho vymazat ze všech map. Jenže s tím se Homer smířit nehodlá… (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (1 259)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Je to spíš k těm třem hvězdičkám. Proč? Vždyť já přece seriál zbožňuju a sleduju jej pořád dokolečka? No ono to je právě tím. Ať bereme film jako celek, nebo jej rozsekáme na jednotlivé vtipy, nemůže si fanoušek nevšimout, že jsou filmoví Simpsonovi jen variací motuvů a scének již dobře známých ze seriálu a nepřínášejí pranic nového. A to je je, vážení, ohromná škoda! Ale i když už jsou ty vtipy několikrát viděné, jsou to povětšinou ty, co se snad nikdy neomrzí (Bartova nahá jízda je bomba :-) ), takže o zklamání nemohu mluvit. A čtvrtou hvězdičku přihazuji za skvělou vizuální stránku - prpracovaná pozadí a akční kameru. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ignorantství Homera Simpsona tímto přesáhlo zemský orbit, prohnalo se kolem pocukrovaného koblihu vznášejícího se v kosmickém vzduchoprázdnu a tou nejvzdálenější celnicí opustilo prostor naši galaxie. Je mu už prostě malá.. Hustota gagů se ve stopáži rozmělnila, jejich úroveň se měnila jak psaný motiv na pletené dečce Marge a já došel ke zjištění, že se na tu žlutou bandu Yakuzáků ze Springfieldu kouká lépe z Homerova gauče, než z poslední řady Multiplexu vedle Kwik-E-Martu. Tento vývoj má společný i seriál a my se smiřme s tím, že holt žádný strom neroste až do nebe. Spoiler: Nebohý doktor Riviera. Kdo teď bude ve městě provádět odborné chirurgické zákroky jako třeba otvírání lebky kráječem na pizzu..? ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $183,135,014Tržby Celosvetovo $527,071,022Tržby za predaj DVD v USA $97,381,136 //počet predaných kusov 5,725,254║ Na to že seriál až tak moc nemusím, som sa dosť slušne na tom zabavil. /videl v kine: 70%/ ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Úžasné, přesně to, co jsem od Simpsonovích očekával. Super animace, výborná hudba Hanse Zimmera, svižný příběh a naprosto dokonale načasované vtipy a konečně po dlouhé době komedie u kterého jsem se hluboce smál od začátku až do konce. Sice nic originálního, ale ruku na srdce, jsou to Simpsonovi jak je známe a to nejlepší z nich dokázali vtěsnit do filmové podoby (ono taky vymyslet nějaké nové gagy po téměř 19 sezónách je sakra oříšek), aby to bezproblémově fungovalo. Z kina jsem odcházel naprosto spokojen, opravdu jsem se bavil celých 87 minut a nemám jediný důvod dát nižší hodnocení než pět hvězdiček, které si Simpsonovi naprosto zaslouží... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: James L. Brooks, Matt Groening, Al Jean, Ian Maxtone-Graham, George Meyer, David Mirkin, Mike Reiss, Mike Scully, Matt Selman, John Swartzwelder, Jon Vitti a konzultanti: Joel Cohen, John Frink, Tim Long, Michael Price .. Na loni založenou tradici, kdy při návratu z LFŠ navštívíme Brněnský Špalíček a po hromadě nekvalitních kousků (což je letos jen moje domněnka, protože jsem za tři dny na LFŠ neviděl ani jeden film:)) si dopřejeme nějaký kvalitní ve výborném kinosálu. Letos padla volba na Simpsons Movie.. ______ A co nabídla nejznámější seriálová látka na širokoúhlém plátně? Rozhodně velkou porci zábavy, což už dneska mnoho animáků neumí! Zasmál jsem se, mnohokrát a řádně hlasitě. Dílčí momenty geniálního humoru se prolínají s průměrnými vtípky a v pozdějších chvílích mi vadila ztráta tempa, většinou jen kvůli natahování stopáže a hlavně slabší příběhová kostra, která rozvíjela do extrému obvyklou Homerovu hloupost a nezodpovědnost, včetně rodinného rozkolu nebo několika dalších, už několikrát opracovaných motivů. Ono je těžké po osmnácti sezónách i pro tak obsáhlý tým scénáristů něco nového vymyslet. Ještě že tento nedostatek poctivě překrývá sada postarších i velice aktuálních narážek či zesměšnění symbolů Ameriky. Líbivá je taktéž zvláštně pojatá animace a špičková Zimmer hudba. Přes výše uvedené výtky a úctu k seriálu samotnému prostě maximální hodnocení nemohu udělit. 75%. OH YEEEEAH! ()

Galerie (91)

Zajímavosti (94)

  • Ve scéně, kdy se Simpsonovi ukrývají v opuštěném domku, je na dveřích vidět kukátko. V dalších záběrech tam už není. (Kroup4)
  • V jedné z vystřižených scén jsou Marge, Líza a Homer porotci v soutěži American Idol (od r. 2002) a poslouchají vystoupení Simona Cowella (který je ve skutečnosti porotcem této soutěže). Cowellovo soutěžní číslo je 72707, což je odkaz na datum premiéry filmu 27. 7. 2007. (Cheeker)
  • Dveře od domu Simpsonových na Aljašce se na začátku otevírají doprava, ale když se Homer vrátí domů a rodina tam není, otevírá je doleva. (SONY_)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Český pirát Simpsonových byl dopaden

Český pirát Simpsonových byl dopaden

22.08.2007

Už je tomu skoro měsíc, co na internet unikla exkluzivní pirátská nahrávka snímku Simpsonovi ve filmu s českým dabingem. Což není ostatně nic neobvyklého, takových kinoripů (ilegální kopie filmu… (více)

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama