Reklama

Reklama

Jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů se dočkal i celovečerního filmového zpracování. Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu tentokrát čelí globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života... Homer totiž do jezera vypustí jímku s exkrementy svého oblíbeného pašíka. Pro springfieldské jezero, které už takhle slouží jako oblíbená skládka občanů a dosahuje maximálního stupně znečištění, je to poslední kapka. A je to i poslední kapka v poháru trpelivosti prezidenta. Ten se proto rozhodne nepohodlné město zcela izolovat pod speciálním skleněným poklopem a oficiálně ho vymazat ze všech map. Jenže s tím se Homer smířit nehodlá… (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (94)

  • Když Homer říká rodině, aby věřila v Ameriku, cizojazyčné nápisy na billboardech praví - Korejský: "Naučte se anglicky s texaským přízvukem." Ruský: "Nauč se anglicky nebo vypadni." Japonský: "Godzilla Motors." (NIRO)
  • Čtyřiašedesátisekundový chorál "Spider-Pig", který zní pod závěrečnými titulky, se ve Velké Británii dostal na čtyřiadvacáté místo hitparády. V sousedním Irsku dokonce na třetí. (NIRO)
  • Film byl v roce 2007 v Myanmaru (dřívější Barma) zakázán kvůli častému používání žluté a červené barvy, jež mohou být v této zemi považovány za podporu povstaleckých skupin. (MrdDoHrnce)
  • V jedné scéně Homer řekne, že prase se jmenuje Harry Poser (v původním znění Harry Plopper), což je narážka na knižní a filmovou sérii Harry Potter (od r. 2001). (Duoscop)
  • Během scény, ve které za Homerem přiběhne prase, hraje úryvek písně „Happy Together“ od The Turtles. (Duoscop)
  • Když se potápí pódium s kapelou Green Day, jejíž členové odloží kytary a začnou hrát na housle, jde o odkaz na film Titanic (1997), kde orchestr hraje při potápění lodi. (Duoscop)
  • V České republice film vydělal 43 575 227 Kč a vidělo ho 459 570 diváků. (Pierre)
  • V úvodní scéně je městský kostel ukázán na správném místě, avšak v pozdější scéně je chybně postaven vedle hospody U Vočka. Je pochopitelné, že tomu tak bylo učiněno z důvodu vtípku, kdy se věřící vrhnou utopit svůj žal k Vočkovi, zatímco alkoholici prozřou a začnou se kát ze svých hříchů. (P. J. D.)
  • Ve vlaku se Bart prohrabuje zavazadly ostatních, najde černou podprsenku, uváže si ji kolem hlavy, takže to vypadá, že má černé uši, a řekne (vysokým hlasem): "Jsem maskot zlé korporace." Jedná se o odkaz na postavičku Mickey Mouse a společnost Disney. (P. J. D.)
  • Hra "Grant Theft Walrus", kterou ve filmu hraje na herním automatu Homer, je parodií na populární videoherní sérii "Grand Theft Auto". (P. J. D.)
  • Scéna, v níž je výpadek elektřiny v baru U Vočka, je podezřele podobná té z filmu Hoří, má panenko (1967). Jediným rozdílem je, že zde nejsou odcizeny věci do tomboly, ale Vočkův alkohol a vybavení baru. (P. J. D.)
  • Ve scéně, kdy rodina Simpsonových utíká skrze dětské pískoviště, aby se před rozzuřeným davem dostala do bezpečí mimo báň, zvolá Bart "Geronimo!". Toto zvolání, které používali američtí výsadkáři při skoku z letadla, též používal jedenáctý doktor (Matt Smith) ze seriálu Pán času (od r. 2005). (P. J. D.)
  • Ačkoli je v titulcích uvedeno, že Julie Kavner dabuje Marge, Patty a Selmu, pouze Marge má ve finální verzi filmu mluvenou roli. Stejně tak je uvedena v titulcích Marcia Wallace jako učitelka Krabappelová, která ve filmu rovněž nemluví. Scény, kde tyto postavy mluví, jsou k vidění pouze v rámci vystřižených scén v bonusech na DVD. (Cheeker)
  • V původní verzi scénáře měla mít vidění v kostele Marge, ale později se tato událost změnila, protože si tvůrci řekli, že bude dávat větší smysl, když budou všichni ignorovat dědu místo Marge. (Cheeker)
  • V jedné z vystřižených scén jsou Marge, Líza a Homer porotci v soutěži American Idol (od r. 2002) a poslouchají vystoupení Simona Cowella (který je ve skutečnosti porotcem této soutěže). Cowellovo soutěžní číslo je 72707, což je odkaz na datum premiéry filmu 27. 7. 2007. (Cheeker)
  • Varhanní noty ke skladbě zvané „Americký idiot: pohřební verze“ od rockové skupiny Green Day lze skutečně přehrát. (JasonIX)
  • Když nahatý Bart jede na skateboardu, tak je to úplně poprvé, co vidíme genitálie některé z postav. V seriálu Simpsonovi (od r. 1989) je vždy vidět jen něčí odhalené pozadí. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Český pirát Simpsonových byl dopaden

Český pirát Simpsonových byl dopaden

22.08.2007

Už je tomu skoro měsíc, co na internet unikla exkluzivní pirátská nahrávka snímku Simpsonovi ve filmu s českým dabingem. Což není ostatně nic neobvyklého, takových kinoripů (ilegální kopie filmu… (více)

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama