Reklama

Reklama

Jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů se dočkal i celovečerního filmového zpracování. Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu tentokrát čelí globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života... Homer totiž do jezera vypustí jímku s exkrementy svého oblíbeného pašíka. Pro springfieldské jezero, které už takhle slouží jako oblíbená skládka občanů a dosahuje maximálního stupně znečištění, je to poslední kapka. A je to i poslední kapka v poháru trpelivosti prezidenta. Ten se proto rozhodne nepohodlné město zcela izolovat pod speciálním skleněným poklopem a oficiálně ho vymazat ze všech map. Jenže s tím se Homer smířit nehodlá… (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer 7

Recenze (1 259)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Úžasné, přesně to, co jsem od Simpsonovích očekával. Super animace, výborná hudba Hanse Zimmera, svižný příběh a naprosto dokonale načasované vtipy a konečně po dlouhé době komedie u kterého jsem se hluboce smál od začátku až do konce. Sice nic originálního, ale ruku na srdce, jsou to Simpsonovi jak je známe a to nejlepší z nich dokázali vtěsnit do filmové podoby (ono taky vymyslet nějaké nové gagy po téměř 19 sezónách je sakra oříšek), aby to bezproblémově fungovalo. Z kina jsem odcházel naprosto spokojen, opravdu jsem se bavil celých 87 minut a nemám jediný důvod dát nižší hodnocení než pět hvězdiček, které si Simpsonovi naprosto zaslouží... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ač poslední řady pomalu ale jistě poukazují na slábnoucí kadenci vtipů, celovečerák opět vztyčuje vlajku lodi humoru a hlášek až k samotnému vrcholu stěžně. Jistě, ve 20-ti minutách by z toho byl ultimátní koncentrát, ale i takhle se jedná o dokonalou ukázku toho, co dělá Simpsonovi geniálními už 19 let – vrtat bez obalu ve všem, co zrovna současnou Amerikou cloumá: rodina, politika, celebrity i náboženství, a zároveň královsky bavit diváky všech věkových kategorií. Já Simpsonovi sledoval s mladšími sourozenci (11 a 13 let) a je zvláštní pozorovat, jak se každý k jednotlivým gagům staví jinak a přesto se u nich dokonale baví. Bravo! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tahle šílená Simpsonovic famílie si už dost zařádila na televizní obrazovce, takže je velké plátno logickým vyústěním jejich letité (konkrétně osmnáctileté – hodně solidní číslo) popularity. Není to nic světoborného, ale rozhodně to stojí za pozornost. Největším problémem je příběh. Do několika minutové televizní epizody je napěchován nespočet gagů, děj je rozkouskovaný, pohybujeme se vlastně od ničeho nikam, na vedlejší dějové linie se nabalují další epizodky, samostatné scénky, podzápletky, pohrávání si s klišé, s nečekanými a brilantně vybroušenými pointami, popkulturními narážkami, ale jak už bylo zmíněno, jedná se o několik minut, takže to nevadí. A má to tak být. V celovečerní verzi to ale už tak nefunguje. Kladem (zároveň i druhým největším záporem) tak zůstává fakt, že celovečerní epizoda žluté rodinky je naprosto totožná s tou televizní. Jen v délce se liší. Na to, na co jsme zvyklí, se nám dostane. Nevyvážená hlavní dějová linka se obtáčí kolem ekologického problému, který ohrožuje samotný Springfield a nebyl by to Homer Simpson, aby z ekologického problému neudělal ekologickou katastrofu. A to s nápomocí vepříka, kterého pojme jako domácího mazlíčka, načež se jeho zlobivý synek Bart cítí (opět) odstrčený na druhou kolej a vedle nudistické projížďky na skateboardu ho začne vábit přívětivá náruč Flandersovic. Líza mezitím nalezne city k ekologickému fanatikovi, Marge na vše dohlíží z povzdálí. Odpovědí z vyšších míst na ekologickou katastrofu je příkaz na spuštění skleněné báně, která uzavře Springfield od okolního světa. A rozzuřený dav se zrovna dozvěděl, kdo za tím vším stojí. Řada následných (ostatně i těch minulých) epizodek už relativně nezáživně natahuje stopáž, už příliš nepřekvapí. Naštěstí si tvůrci po osmnácti letech na nic nehrají, jde jim zejména o zábavu a kvalitní načasování, které dovolí i průměrnému gagu, abyste si na něj i následující den vzpomněli. Stejně i při nějaké běžné činnosti, kterou jedna z postav vykonává, se někde v druhém plánu odehrává sekundární gag; a i ten má na to příjemně pobavit. Tenhle celovečerák je i přes všechny klady a zápory bez debat nadprůměrnou a inteligentní podívanou, přesto mi televizní Simpsonovic jednohubky chutnají přece jenom více. 70%. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Po prvních pěti minutách jsem se bál, že to nevydržím. Nepřetržitý smích. V době sledování jsem měl za to, že mám co do činění s nejlepším filmem svého života. Ihned po skončení jsem ho chtěl vidět znovu a znovu. I teď, při psaní komentáře, ho chci hrozně moc vidět, zas!!! Takováhle kadence fórů (a naprosto dokonalých) nebyla v žádném simpsňáckém dílu, tohle je fakt vrchol. Mám sice pocit, že asi po půl hodině se to celé trochu uvolnilo, ovšem pak jsem si hned vzpomněl na ty dny strávené sledováním VHSek z ČT 1, kdy po prvních dvou odkoukaných dílech s výprsky a lavinami smíchu člověk jaksi otupěl a v dalších řekněme 15-ti dílech už se smál jenom v duchu, třeba je to případ i filmu. Určitě mi bude stát za pokus si to někdy dát od půlky. A na závěr jedno (respektive jediné) negativum - nepochopitelná absence zelených mimozemšťanů Kanga a Kodos. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Filmeček o rodince Simpsonových lze uvést ve stylu známého vtipu o dvou zprávách: špatné a dobré - kterou začít? Tak dobře, tou dobrou. Simpsonovi jsou stejní jako seriál. Stejný humor, gagy, ironická nadsázka i tempo. Fanoušky seriálu film rozhodně nezklame a ten, kdo dá pět hvězdiček seriálu, může s klidným svědomím dát filmu tentýž počet. A teď ta špatná zpráva. Simpsonovi ve filmu jsou úplně stejní jako seriál. Na začátku filmu je scéna, kdy tvůrci parodují sami sebe, když rodinka sedí v kinosále a dívá se na filmové plátno, kde se honí Itchy a Scratchy. Homer po chvilce nechápavě zakroutí hlavou a praví: "Proč vyhazovat prachy za lístek, když to mám v televizi zadarmo?" Simpsonovým totiž chybí to nejdůležitější, co dělá film filmem. Filmový scénář. Filmové téma, které by odůvodnilo vznik celovečerního filmu. Kdybych se díval na 3-4 epizody ze seriálu za sebou, mám prakticky ten samý efekt. Vidět tohle dílko doma na obrazovce, budu spokojený, ale při návštěvě kina bych se trošku ošíval. Celkový dojem: 90 %. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (94)

  • Když se potápí pódium s kapelou Green Day, jejíž členové odloží kytary a začnou hrát na housle, jde o odkaz na film Titanic (1997), kde orchestr hraje při potápění lodi. (Duoscop)
  • Postava Murphy Krvavá Dáseň se objevila ve filmu, ačkoliv v seriálu je již dávno mrtvá. Konkrétně jej lze zahlédnout ve scéně, když se rozzuřený dav společně s ním chystá zlynčovat nepořádného Homera. (P. J. D.)
  • Ve scéně, kdy Bart tleská, aby spustil lavinu, má Homer vždy jiný počet polen v rukou. Nejprve jich nese 5, vzápětí jen 3, poté opět 5 a domů donese 4 polena. (orkadimenza)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Český pirát Simpsonových byl dopaden

Český pirát Simpsonových byl dopaden

22.08.2007

Už je tomu skoro měsíc, co na internet unikla exkluzivní pirátská nahrávka snímku Simpsonovi ve filmu s českým dabingem. Což není ostatně nic neobvyklého, takových kinoripů (ilegální kopie filmu… (více)

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama