Reklama

Reklama

Pierre Levasseur je bohatý a vlivný muž. Stojí v čele velkého podniku, ale hlavním akcionářem je jeho žena. Když se tedy v bulvárním tisku objeví fotografie, na níž stojí vedle své milenky, má problém. Rozvod si nemůže dovolit, i když to milence už dva roky slibuje. Zdá se, že jedinou možností, jak z toho ven, bude zaangažování třetí osoby. Na fotografii je totiž zachycen ještě náhodný kolemjdoucí, jakýsi Francois Pignon, zaměstnanec parkoviště, kterého právě odmítla jeho vyvolená Emilie. Levasseur namluví ženě, že na fotografii se sám ocitl náhodou, že modelka Elena patří k tomu druhému muži - Pignonovi. Zároveň Pignona kontaktuje a za určitý finanční obnos jej i Elenu zapojí do předstírací hry. Ale paní Levasseurová také není dnešní a Pignonova vyvolená Emilie zjišťuje, že se s odmítnutím nabídky k sňatku poněkud unáhlila. A tak se situace poněkud zamotává... Nejnovějším příspěvek do pignonovského cyklu je určen všem milovníkům inteligentní francouzské komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

genetique 

všechny recenze uživatele

Veber a jeho ďalšia bláznivá komédia, ktorej najväčšou slabinou bola romantická línia. Šialenou zápletkou sa Veber snaží kombinovať to najlepšie zo svojich famóznych filmov, chýba však uletený nadhľad nezmyselných situácií a hlavný predstaviteľ, ktorý by potiahol film svojou postavou typického ťuťmáka. Svet obyčajného zakomplexovaného rojka sa opäť stretáva so svetom smotánky, no chýbajú úderné hlášky a nezabudnuteľné konfrontácie, ktoré si divák zapamätá. Úsmevné to je, celkom rýchlo to odsýpa a občas sa podarí nejaký trefné zvrat, ale tempo, razancia a nonšalantnosť francúzskej komédie sa tam niekde stráca. 60%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nádherné propojení příběhů ze života jednoho jména s názvem François Pignon, se kterým si Francis Veber pohrál více než zdařile. V podstatě je třeba vidět minimálně pár filmů ze seznamu režiséra, pač pak si to divák užije minimálně o stupen více. Nicméně já jsem se bavil skvěle, nejen slušnými výkony dvojky Auteil - Elmaleh, ale také nádherným tělem oné topmodelky jež si kráčí po obálce a vůbec nic jí netrápí přitom se ve filmu tváří uplně jinak, pozitivnějc než se zdá. Dablér je rozhodně neméně povedená komedie, která humorem spěje spíše k Blbcovi k večeři, ale atmosférou sahá rozhodně víš. --- Dobrá kniha? - Tu už jste četl pane Gervés - Já už jí četl? - Ano, říkal jste, že jste ji přečetl za jeden večer. - Opravdu? Vůbec nic mi to nepřipomíná, pamět mám jako dřív. No tak tedy, dejte mi roštěnou. - Ne ta je v řeznictví, tady jsme v knihkupectví. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Francis Veber v absolutní formě i ve 21. století! Klasická francouzská komedie, která nikterak nepřekvapí svou šablonou a asi ani tím, že je opět náramně sympatická, skutečně zábavná a inteligentní. Herci hrají o stošest, své role si užívají, a situace do kterých se jejich postavy dostávají, jsou opět krásně absurdní. Stopáž je taky sympatická, necela hodina a půl uteče vyloženě jako voda, a úsměv na tváří jsem měl od první do poslední minuty. Prostě francouzská veselohra, jak má být! Perfektní! 85 %. ()

Natabar 

všechny recenze uživatele

Určitě jsou Veberovky, u kterých se nasmějete více. Nicméně - Dablér také není k zahození. I když popravdě: tipuju, že většina žen bude upřímě rozhořčena jaký hajzl je ten Levasseur, zatímco muži si zasněně budou představovat, že by se aspoň na pár dnů octli v kůži F. Pignona. Protože, co si budeme povídat, Alice Taglioni je opravdu extratřída... ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Asi mám romantiku prostě rád. Držím palce všem těm zamilovaným zoufalcům, aby se vymotali ze všech překážek a padli si do náručí naplno a bez zábran. Kdybych tyhle pocity neměl, nebyl bych snad ani dobrým člověkem. --- Tahle Veberova komedie je laskavá a vtipná. Neohromí, ale nezklame. Zlepší náladu. Doporučuji. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Během natáčení skočil ze střechy paláce Chaillot sebevrah. Nikomu jinému se naštěstí nic nestalo, nicméně některé herce a členy štábu dělilo od padajícího těla jen několik metrů. Někteří diváci, kteří netušili, že se nejedná o kaskadéra, začali tleskat. (Zdroj: Francis Veber: Ať to zůstane mezi námi) (Bernhardiner)
  • Terasa restaurace u paláce Chaillot, vedle které se nacházelo stanoviště parkovačů aut, byla falešná. Přesto se u ní zastavovali japonští turisté, kteří si tam chtěli rezervovat stůl. (Zdroj: Francis Veber: Ať to zůstane mezi námi) (Bernhardiner)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama