Reklama

Reklama

Pierre Levasseur je bohatý a vlivný muž. Stojí v čele velkého podniku, ale hlavním akcionářem je jeho žena. Když se tedy v bulvárním tisku objeví fotografie, na níž stojí vedle své milenky, má problém. Rozvod si nemůže dovolit, i když to milence už dva roky slibuje. Zdá se, že jedinou možností, jak z toho ven, bude zaangažování třetí osoby. Na fotografii je totiž zachycen ještě náhodný kolemjdoucí, jakýsi Francois Pignon, zaměstnanec parkoviště, kterého právě odmítla jeho vyvolená Emilie. Levasseur namluví ženě, že na fotografii se sám ocitl náhodou, že modelka Elena patří k tomu druhému muži - Pignonovi. Zároveň Pignona kontaktuje a za určitý finanční obnos jej i Elenu zapojí do předstírací hry. Ale paní Levasseurová také není dnešní a Pignonova vyvolená Emilie zjišťuje, že se s odmítnutím nabídky k sňatku poněkud unáhlila. A tak se situace poněkud zamotává... Nejnovějším příspěvek do pignonovského cyklu je určen všem milovníkům inteligentní francouzské komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Velmi prijemna komedia, klora ma hlavny problem v kadencii vtipov. Nieco zabavne sa stane a potom strasne dlho trva, kym pride dalsi vtip. Nastastie cakanie na dalsi vtip nie je neznesitelne, lebo postavy su sympaticke, takze po cely cas ma bavilo travit cas v ich spolocnosti a sledovat ako sa to cele skonci. Herecke obsadenie tvori dnesna francuzska komedialna spicka. Mozno prave preto som od toho cakal ovela väcsiu zabavu. Ale ako som povedal. Rozhodne to nie je strata casu. 6/10. ()

gurmanik 

všechny recenze uživatele

Těžko říct proč, ale tenhle film mi prostě přirostl k srdci. Působila z něj taková pohoda, dobrá nálada, vtip. Navíc je v tom "trocha Francie" a ta mě nikdy nezklame :) Upřímně, být tak v situaci toho trdla, kterýmu se do domu nastěhuje top modelka, ještě mu za to zaplatí.. pánové, kdo z nás by to nechtěl aspoň zkusit? :) Já si u tohodle filmu vždycky odpočnu a proto si ho rád pouštím i víckrát, což s mnoha filmy nedělám :-) 100% ()

Reklama

Joeey 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, že uvidím snímek Francise Vebera, klasika francouzské komedie, poprvé v kině. Bohužel. Takže s čím jsem se setkal, když Dablér vyšel na DVD? S povedeným filmem, který více než na herecké výkony sází na kvalitní scénář. Veber je mistr v tkaní příběhů napěchovaných humorem. Pár slov k ději: Pohotový kolemjdoucí - fotograf přistihne představitele (po zhlédnutí filmu zjistíte, proč jej nenazývám "majitelem" :-)) velké firmy s milenkou. Je tu však ještě jeden kolemjdoucí a jmenuje se Pignon !! Může v následující jeden a půl hodině být chvilku nuda? NEMŮŽE! A jak píše Historik, odkaz na Blbce k večeři je perfektní. "Víš, Francoisi, moje sbírka začíná být slavná... Jsem ve středu pozvaný na večeři jenom proto, abych tam mluvil o svých vývrtkách." ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Roztomilá oddechovka - působící skoro jako remake nějaké limonády ze třicátých let - tak trošku i moralitka o tom, že lhát stejně tak ženě i milence se nevyplácí a chudoba cti netratí... >Lůzr< Pignon je celý takový milý, čisťounký a dobromyslný chlapík, i ten jeho kutloch kdesi na periferii předurčené jednou k demolici působí tak, že byste se k němu klidně hnedle rádi přestěhovali a topmodelka Elena je vskutku topmodelová a pohádkově sladká a hodná a inteligentní a prostě děva k pomilování až tak, že byste ji hnedle vyměnili za matku svých dětí... A všichni až na lumpa Levasseura a jeho fikaného advokáta jsou vůbec takoví mílí a... . . . A láska nakonec samosebou zvítězí nad intrikami a hamižností, lumpácký bohatec je po právu zostuzen a vytrestán a prostě je asi opravdu dobře, že se i dnes točí takové klidné, milé, inteligenci neurážející a nepodbízivé a místy vskutku vtipné (třeba pointa s tatínkem panem doktorem... :o) komedie. I když nejspíš za rok si na tenhle film ani nevzpomenete... Nic proti ničemu, pronic zanic... A tak to má být! . . . Výborně a decentně odehraný, profesionálně rutinně dobře natočený, v rámci žánru lehce nadprůměrný film... Tři a půl hvězdičky za film, z nutnosti pak s lehkým smutkem (protože lepších komedií je přece jen opravdu spousta) zaokrouhleno dolů. - - - P.S. Nelze, než si na okraj povzdechnout, proč takhle neumí v Česku nikdo natočit komedii :-( ?). Ach jo... ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný komentář Enšpígla na téma Francois Pignon. Dodávám, že je zajímavé, kdo může hrát Pignona a jak se dá pojmout. Richard i Villeret jsou především komici, i když někdy tak trochu smutní, kdežto Auteuila znám především z vážných filmů a nikdy bych neřekla, jak perfektním Pignonem může být v Kondomedii (to je ale idiotskej název). Asi to bude taky tím, že Pignon není až tak komická postava:-) A všichni představitelé Pignona jsou machři, kteří dokáží bravurně zahrát úplně všechno. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Během natáčení skočil ze střechy paláce Chaillot sebevrah. Nikomu jinému se naštěstí nic nestalo, nicméně některé herce a členy štábu dělilo od padajícího těla jen několik metrů. Někteří diváci, kteří netušili, že se nejedná o kaskadéra, začali tleskat. (Zdroj: Francis Veber: Ať to zůstane mezi námi) (Bernhardiner)
  • Terasa restaurace u paláce Chaillot, vedle které se nacházelo stanoviště parkovačů aut, byla falešná. Přesto se u ní zastavovali japonští turisté, kteří si tam chtěli rezervovat stůl. (Zdroj: Francis Veber: Ať to zůstane mezi námi) (Bernhardiner)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama