Sluníčko na houpačce (TV film)

Rodinný / Drama

Československo, 1981, 82 min

Jiří Adamec

Karel Svoboda

Tklivý příběh malého kluka, který má problém. Od Mileny určitě životní dílo.(18.1.2012)

Strašlivá soicální situace malého chlapce, kdy jeho matka není a otec je ochlastou, který stále jen slibuje. Co dál s citlivým dítětem.?!!! Velice závažné téma zde velice zdařile zfilmováno.(27.12.2009)

• WANDRWALL

Touha dítěte po lásce. Po - zatím - rodičovské. Ubohá pointa.(12.8.2010)

I díky přesvědčivému herectví naplňuje scénář Mileny Mathausové své poselství. Za roli klučiny Matěje, o kterého je zájem až ve chvíli, kdy vyhraje se svou kresbou mezinárodní soutěž, získal Marek Mikuláš (mladší bratr Martina Mikuláše) cenu UNICEF za dětský herecký výkon. Své předpoklady k naplnění vážných rolí dětských hrdinů předvedl i ve filmu V zámku a podzámčí. "Rum je blbec."(21.1.2010)

Ten klučina byl na svůj věk až moc přemoudřelý. Citace zákonů o rodině a paragrafů mi nepřišla normální. Ale zatím vším byla situace ve které se nacházel. To vše formovalo jeho charakter a on se tak bránil proti vnějšímu světu. Milenu Dvorskou mám jako herečku ráda a docela si jí i vážím, ale tady hrála strašnou krávu. Marta Vančurová zase do všeho moc šťourala.(16.1.2012)

Škoda, že scenáristka Milena Matthausová "neprotlačila" do ČT víc svých scénářů než tento a tuším Jedné noci v jednom vlaku... Jde o velmi dobré TV filmy.(26.12.2009)

Další z dětských filmů o dětech z 80. let. Existují tedy lepší filmy (Počítání oveček), ale Petr Čepek coby alkoholik milující svého syna je výborný. Marta Vančurová byla trochu otravná, jak během jednoho dne navštívila tolik lidí a ptala se jich na spoustu věcí, ač jí do toho vlastně nic moc nebylo. Například jak šmahem odsoudila Matějovu matku, to se mmi moc nezdálo. Milena Dvorská ztvárnila svou roli opravdu přesvědčivě. Brrr.(18.1.2012)

Zvláštní atmosféra, těžké téma a sqělá Marta Vančurová...(26.12.2009)

Jeden z posledních záblesků režiséra Adamce, který ukazuje na to, že to mohl být dobrý režisér, kdyby se nedal na komerci a ideologické obludnosti. Letmý zákmit můžeme ještě pozorovat u TV filmu Život a smrt malíře Petra Jana B. a pak už to jede jen v průměru a odpadu.(8.2.2008)

• MaxPower

Čepek chlastá pěkně :)(8.5.2006)

Skutečný televizní skvost, který vás rozhodně mile překvapí, když si takhle v neděli v podvečer zapnete televizi a na místo stupidních seriálů,objevíte toto!Úžasná Marta Vančurová a šperkovně zahraná role Markem Mikulášem! Jsem zastáncem toho, že tyhle klasické české filmy (už i 60. ,70.) a 80.let stejně patřily a vždycky patřit budou k nejkvalitnější české filmové tvorbě.(15.1.2012)

Úžasná Marta Vančurová!(18.1.2012)