Reklama

Reklama

Nepříjemná pravda

  • USA An Inconvenient Truth (více)
Trailer

Obsahy(1)

Všichni sedíme na časované bombě. Pokud mají pravdu pesimistické hlasy, představované drtivou většinou světových klimatologů, máme přibližně deset let na to, abychom odvrátili ekologickou katastrofu nedozírných rozměrů, kterou by doprovázelo extrémní počasí a jež by nenávratně změnila tvář naší planety a život na ní. Pokud jste se teď zarazili, určitě vás zaujme hit filmového festivalu v Sundance, Nepříjemná pravda režiséra Davise Guggenheima. V ní popisuje zanícený souboj jednoho muže s mýty a nepravdami obklopujícími fenomén globálního oteplování a jeho návod na únik ze slepé uličky. Tím mužem je bývalý americký viceprezident Al Gore, který po neúspěšných prezidentských volbách v roce 2000 přesměroval kormidlo svého života vstříc záchraně planety před nezvratnými změnami. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (265)

Lima 

všechny recenze uživatele

Al Gore se svým ekologickým cítěním a úzkými vazbami na vědeckou obec se vždy tak trochu vymykal v kontextu s politickou špičkou USA. Jeho publikace (jedna vyšla i u nás), články a přednášky (už od dob, kdy byl politickým "zajícem") hovoří samy za sebe. Jednu takovou přednášku představuje i tento film. Al Gore naštěstí není žádný suchopárný strejc, takže umí být často vtipný, sžíravý, ale především konkrétní, nepoužívá klišovité fráze, ale nabízí vědecky prokázaná fakta. Mrazivá srovnávací fotodokumentace, neúprosné grafy, názory špičkových vědců a sem tam nějaké to odlehčení (i tvůrci Simpsonů přispěli :o). To vše velmi srozumitelnou formou, takže ta hodina a půl uteče velice rychle. Pak i odpustíte některé kratinké Al Goreovy neskrývané bolístky, které jsou tak trochu "mimo hlavní téma" (prohraný boj o prezidentské křeslo, smrt manželky a tím spojená následná protikuřácká agitka, jakkoliv proti ní jinak nemám sebemenších výhrad). Zpráva OSN, vzešlá na základě závěrů pařížské konference světových klimatologů z ledna 2007 pak dává Al Goreovi zcela za pravdu. Jedni z mála, kteří tento závěry konference odmítli, byla Čína a Saudská Arábie (jak typické) a také Václav Klaus (Ropák roku 1993 a dvojnásobný vítěz ankety o "Zelenou perlu roku", tj. nejpitomějšího výroku v oblasti životního prostředí), který celou svou politickou kariéru ekologické problémy bagatelizuje a otázku ´globálního oteplování´ považuje za levičácký "falešný mýtus" a dodává "Žádné ničení planety nevidím, v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by tohle mohl říci." (Hospodářské noviny, 9.únor, 2007). Pan profesor má zaděláno na další Zelenou perlu._____PS: Dne 1.2.2007 byl Al Gore za svoji ekologickou činnost švédskou Královskou akademií věd nominován na Nobelovu cenu míru............. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, jak tohle hodnotit... Al Gore velmi sugestivně shrnul všechna známá fakta, dal je do souvislostí s těmi, které se mu zrovna hodily do krámu a vznikl tak neskutečně sugestivní dokument o globálním oteplování. Inconvenient Truth je vlastně filmový přepis jedné velmi zdařilé prezentace prezentované víc než schopným řečníkem a myslím si, že na nezasvěceného člověka může mít docela zajímavý vliv. Já mám na globální oteplování už dávno svůj vlastní názor (nevidím věci černobíle) a tenhle dokument s ním opravdu ani o kousek nepohnul, to ovšem nesnižuje jeho kvality. Pokud jste v tomto "oboru" nováčky a chcete se dozvědět pár zajímavých (a pravdivých) faktů o globálním oteplování, rozhodně nemůžu tenhle snímek doporučit jako dobrý začátek. Nabízí sice spoustu vědecky ověřených informací, ale některé souvislosti a "pravdy" jsou trochu mimo, resp. neměly by se dávat dohromady. Ovšem pokud máte nějaký svůj názor a pár článků jste si o tématu už někdy přečetli, nemůžu než doporučit. Je to zábavné, shrnující a přesvědčivé. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Brilantně zrežírovaná propagandistická one man show pro nezbytně sympatického řečníka. Pokud nejste Venca Klaus, nemůžete si pomoct a prostě musíte přikyvovat - i když si přiznejme, že spousta lidí je k tomu ochotna jenom proto, že náš el presidente dělá opak:) Aby on nakonec ještě nedostal nějaké ocenění za zásluhy o boj proti změnám klimatu - nebylo by to nic neobvyklého, nakonec Nobelovu cenu míru taky mohou přebírat teroristé;) Ale zpátky k věci - jistěže z Nepříjemné Pravdy, respektive z tam prezentovaných faktů občas vyčouhne osten účelové interpretace, ale i díky cituplným vsuvkám ze života Ala Gorea jste ochotni na to zapomenout, protože - to si přiznejme - tvrdit, že globální oteplování neexistuje, je prostě blbost. A i když bychom se mohli dohadovat o tom, jestli za to může lidstvo (což by vzhledem k obrovskému nárůstu světové populace a s tím souvisejících civilizačních "produktů" podle mě bylo logické předpokládat) anebo jde o přirozený proces, nikde není vidět, že by se na ty nadcházející VELKÉ a NEVYHNUTELNÉ změny ta naše slavná civilizace nějak připravovala, a proto rozhodně není marné získat nějaký čas a oddálit ten okamžik, kdy se nám nebeská klenba zřítí na hlavy. Je zcela nesporným a mnohokrát vyzkoušeným pravidlem, že prevence stojí daleko méně zdrojů a úsilí než odstraňování následků. Přemýšlejte o tom - proto tenhle vynikající film vznikl. A narozdíl od mnoha jiných si ten váš intelektuální výkon zasluhuje. 90% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

I pokud by pouze polovina ve filmu vyřčeného byla pravda, stačilo by to na přehodnocení mého postoje ke světu a k životu v něm. Hádám, že Al Gore není natolik schopným manipulátorem (a mystifikátorem) jako Michael Moore, prostě jenom svým komentářem doprovází velmi zdařilou PowerPointovou prezentaci (pravda, prokládanou dojemnými vzpomínkami na minulost, ale nad tím se ještě dají přimhouřit oči). Po filmařské stránce se nejedná o dílo kdovíjak výjimečné, jeho význam je však obrovský. Můžete mít námitky, že fakta ve filmu prezentována jsou již dávno známou pravdou, jenže (pokud vím) ještě nikdy nebyla nikým tak stravitelně (a hezky kompaktně) naservírována. Gore je opravdu výtečným řečníkem, přesně a výrazně artikuluje, udržuje kontakt s posluchači, nezapomíná sem tam přihodit nějaký vtípek (a nemusí se nutně týkat politiky). Budí dojem inteligentního člověka, který ví, co dělá a proč to dělá. Na rozdíl o jiných, mnohem větší moc v rukou třímajících. Možná je to jenom dojem, možná, že kdyby jej skutečně zvolili prezidentem, šly by všechny ekologické aktivity stranou a ropa by dále tekla proudem (mamon! mamon!). Kdoví, do lidí je těžké vidět, do politiků obzvlášť. Dvě oscarová ocenění (nejlepší dokument, nejlepší píseň) výraznou měrou pomohla dostat tuto Nepříjemnou pravdu na výsluní, zda-li dostatečně pro vzbuzení zájmu na těch důležitých místech, těžko říct (navíc, zájem není všechno). Navzdory tématu se nejedná o skličující podívanou, Gore se totiž jeví být velkým optimistou. Slovo “naděje“ nepřeceňuje, je si však dobře vědom, že existuje, že JEŠTĚ existuje. Zachránit svět před zkázou nevypadá v jeho podání jako čin hodný leda tak filmového hrdiny, nýbrž každého odhodlaného jednotlivce. Teď už si ale jdu nainstalovat úspornější žárovky. 80% Zajímavé komentáře: Lima, Radko, agathon, 4daPeace ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Film dvou rozporů. Na jedné straně Al Gore jako obratný a vtipný řečník, který na diváka sype jeden fakt za druhým, o jejichž věrohodnosti nemůže pochybovat ani obyčejný laik (grafy, srovnávací fotografie). Na straně druhé Al Gore politik, jenž si tímto staví živnou půdu pro svou další politickou dráhu (filmový Oscar mu k tomu jen a jen pomáhá). Přesto nutno uznat, že jeho protiproudové plavání má něco do sebe a ve vysoké státní funkci by mohl mnohé změnit. To už ale záleží na voličích na druhém konci Atlantiku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $24,146,161Tržby Celosvetovo $49,756,507Tržby za predaj DVD v USA $31,620,744 //počet predaných kusov 1,661,518║ Al Gore zaujal a po celý čas mal čo pútavé a doslova horrorové o ľudskom znečisťovaní planéty povedať, strach a hrôza z tohto dokumentu ostáva nad výpoveďou ľudského počínania. /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jednoznačných 5* a proč? Jednoduše. Konečně někdo přenesl toto téma na filmové plátno a v této formě rozhodně osloví více lidí a konečně někdo možná pochopí kam náš svět směřuje. AL Gore, nás provádí svým světem a světem, který pomalu poznává co dokáže globální oteplování, velmi příjemně a není tak vnucený a sebevědomí jako všem známý Michael Moore. Množství dat je velmi působivé a některé údaje mi vyrazili dech. Jen tak dál ať se točí tyhle filmy a konečně se o problému začne snad více mluvit. Je to potřeba, protože dnes je 22. prosinec 2006 a ještě v Pardubicích nebyl sníh a až za 10 let budu psát jak se 22.12 opaluji bude pozdě. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Are you ready to change the way you live ? ___ Pokud ne, bude tu vedro. Velké vedro. A následně velká a dlouhá zima… Al Gore rozhodně připraven je a snaží se prostřednictvím svých vědecky založených přednášek vzbudit k činu i ostatní členy civilizace. Smršť zajímavých faktů, účinných grafů a vtipných poznámek převážně na Znečisťující Státy Spojené dělá z tohoto dokumentu velice příjemnou a poučnou podívanou. Nelze přehlédnout i agitační rozměr celého projektu, na druhou stranu, aby sám Gore mohl otočit politické rozhodování v USA, musí se dostat na židli nejvyšší. No, hodně štěstí přeji. www.climatecrisis.net ()

Fr

všechny recenze uživatele

Přírodu kolem sebe vnímáme jako samozřejmost.... Tento snímek nebudu hodnotit, jelikož nesouvisí s filmovým (ani dokumentárním) řemeslem. Jde pouze o prezentaci k problému GLOBÁLNÍHO OTEPLOVÁNÍ. A názor jedné strany. Souhlasím, že Země je náš jediný domov. Souhlasím, že by jsme měli změnit svůj způsob života. Souhlasím, že Amerika je jedním z hlavních ,,znečišťovatelů“. Ovšem nesouhlasím s tím, jak se tu prezentuje Al Gore, jak přebírá funkci spasitele a tváří se jako milý, hodný a starostlivý pán, který dokáže NAŠI planetu vyléčit. Fakta se kterými zde operuje se zdají být nezvratná. Stejně jako závěr, kdy říká: ,,VOLTE LIDI, KTEŘÍ TENTO PROBLÉM CHTĚJÍ ŘEŠIT !“ Vždy je třeba vyslechnout také ,,druhou“ stranu. A vůbec si nemyslím, že by těm ostatním nešlo o ekologii. Tak kde je pravda? Zatím asi někde v Aktech X…. P.S.: Přidávám se k těm, kteří doporučují Crichtonovu Říši strachu. Co uvidíme (možná) příště? Viděl jsem. K.Jacques v Talk show J.Krause! Tolik k tomu, jaké lidi volíme u nás! ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Skutečnost, že si tu někdo dovolí říct cosi jako: "Tento dokument přináší nezpochybnitelné argumenty," svědčí o tom, že se zde téměř NIKDO nikdy aktivně nezajímal o argumenty protistrany a spokojil jen s těmi směšnými, jež si Gore do tohoto filmu chytře vybral tak, aby mohl ukázat, jací jsou jeho odpůrci debilové a on kabrňák. Což je ovšem otázka, poněvadž např. z hlediska jeho vlastního života je šetrnost tohoto politika k životnímu prostředí velmi diskutabilní - viz vysoká spotřeba energie v jeho residenci, kterou po kritice srazil instalací solárních panelů, přičemž taktně zamlčel, že na výrobu takových panelů se spotřebuje zhruba tolik energie jako tytéž potom za dobu své životnosti vyrobí (v roce 2010 už jsou na tom panely přece jen lépe, ale bývala to pravda). Jednoduše říci, že bere energii z jádra, což planetu neotepluje, by nemohl, protože odpůrci jádra a odpůrci skleníkových plynů jsou povětšinou titíž lidé. Tu, zdá se, zpronevěřil se své vědecké duši. Ale dosti o Gorovi, hodnotí se dokument, ne on. Je vlastně poměrně jednoduše vystavěn. To rozhodně nevnímám jako chybu. Předvádí všelijaké argumenty pro svá tvrzení, předvádí je povětšinou jakž takž korektně, vyvozuje z nich závěry, které nejsou rozhodně zcela pitomé, ale, jak jsem již řekl, velmi účelově si volí protiargumenty tak, aby nebylo obtížné je vyvrátit, což následně činí. Rovněž fakta volí pokud možno pouze ta, která se hodí do krámu a ignoruje mnoho těch, jež tak snadno nezapadají. Po zběžném prostudování argumentace zastánců i odpůrců teorie vlivu člověka na klima, které ovšem IMHO bylo jedno z nejdůkladnějších, jež tady kdokoliv z uživatelů provedl, jsem dospěl k následujícímu. Naprosto nejsem schopen rozhodnout, zda má pravdu ta či ona strana. Argumenty dokumentu znějí přesvědčivě, jen dokud se neseznámíte s protiargumenty. Znejistěl jsem a nevím, Nepříjemná pravda se stala Nepříjemnou možností. Nejpřesvědčivějším argumentem nakonec zůstalo tvrzení: "Takový je konsenzus." On takový je, ale i mezi odpůrci jsou uznávaní vědci. Jejich námitky nejsem schopen vyvrátit. Proč? Protože, ač se vědou živím, vím o tomhle problému, s prominutím, úplné hovno. Stejně jako všichni tady. Tak si to konečně všichni přiznejme a neříkejme: "Že globální oteplování působí z významné části člověk, je nezpochybnitelný fakt, který může nechápat jedině blbec." Na to většina z nás nemá znalosti. Říkáme to jen proto, abychom si připadali důležitě, že máme stejný názor jako ti chytří vědci, kteří nám to tak dobře vysvětlili. Ani Gore tyhle znalosti nejspíš nemá. Ale tváří se tak. Nechci svým komentářem tvrdit, že se Země neohřívá, ani že na tom člověk nemá podíl. Jen bych rád viděl opravdové "Audiatur et altera pars" a vypořádání se s ním. Edit: 16.1.2014 - Po dalších příležitostně získaných informacích té i oné strany na lidský podíl na změně klimatu spíše věřím. Kdyby ale bylo jen tohoto dokumentu, bylo by tomu naopak. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Geniální dokument. Al Gore je perfektní řečník a dokáže celkem složité téma vysvětlit zcela jednoduchým a názorným příkladem. Skutečně mu věřím, věřím jeho grafům, věřím odborníkům, s kterými spolupracuje. On je do tématu zasvěcený a že si chce udělat vlastní minikampaň? Pochopitelně, protože pouze jeho větší věhlas může ještě více prosadit toto téma. Snad si někdo nemyslí, že dvojnásobný kandidát na amerického prezidenta má ještě choutky k větším cílům? Globální oteplování existuje a může za něj výraznou měrou člověk. To jen Klaus a podobní kreténi tupé masy přesvědčují, že není, ačkoliv k tomu nemají postavení, vzdělání ani pověření. Někdo to dělá pro vlastní slávu, druhý pro vlastní zisk, ono přeměnit veškeré továrny, způsob života a automobily by bylo přece tak složité, tak proč si raději nezesrat celou planetu, když já to už nepocítím. Důkaz za všechno, počet věděckých článků za posledních 10 let o tom, že globální oteplování není hrozba - 0%, počet bulvárních článků, že globální oteplování není hrozba - 50%. Prevence nikoho nezabije, následky ano. 90% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nechci problematiku globálního oteplování nijak zlehčovat, ale tohle byla pouze slušně představená prezentace, jíž dodaly na účinnosti smutné oči bývalého budoucího prezidenta USA Ala Gora. Některé jeho myšlenky stálo za to slyšet, některé zavánějí výstavní demagogií, ale závěrečný americký patriotismus ve mně vyvolal nervově řízený, koordinovaný reflex, při kterém je obsah žaludku evakuován ústním otvorem ven a nedovolil mi jít s hodnocením výše. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Al Gore je očividně zapálený pro věc, ale bohužel se mu nedaří přesvědčit mě, že má pravdu. Už jen proto, že se pouští do tak průhledných nesmyslů jako tvrzení, že když ve skleničce roztaje led, přeteče... Když ukazuje tabulku ročních rozdílů, má u něj rok 250 dní, aby byla čára strmější a mám takový pocit, že argument pro jeho pravdomluvnost má být i "Al Gore je hodný člověk = mluví pravdu". Jako přednáška zapáleného zeleňáka slušné a funkční (až na ty výřezky z Alova osobního života), ale jako dokument to nemá žádnou výpovědní hodnotu. Je to prostě pro lidi, kteří raději přitakávají, než myslí. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Po přečtení knihy "Říše strachu" od Michaela Crichtona, ověření bibliografických odkazů z této knihy a opětovném shlédnutí některých pasáží tohoto filmu snižuji hodnocení o dvě hvězdičky. Všem uvedenou knihu doporučuji. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

"Prohřešky, kterých se na přírodě dopouštíme, mohou mít dnes vážnější následky a záleží jen na nás jak se na to budeme dívat a co s tím uděláme" Normální divák, kterému jsou tyto informace prezentovány nemůže objektivně posoudit, zda-li se přednášející mýlí či nikoliv, protože nemá prostředky ani vzdělání k přehodnocení prezentované formy daného problému. A i když jsou prezentovány grafy, které pochopí naprosto každý je i mnoho takových, kteří oponují pro nesprávnost těchto dat. Dnes je již známo, že některé informace podané v tomto dokumentu jsou (zčásti)mylné nebo špatně podané, stejně tak jako tomu bylo i dříve, kdy se lidé domnívali, že je Země placatá a je středem vesmíru. V dokumentu je hodně věcí dobře vysvětleno i obhájeno a i když ne ze vším souhlasím nebo si informace nemohu ověřit, vykořisťování naší planety od kácení stromů, po těžbu nerostných surovin až po znečištění vzduchu i oceánů se někde projevit musí a přehlédnou se už nedá. Prezentovaná forma výkladu není špatná(formou prezentace i filmu), ale rozhodně bych se obešel bez části o osobním životě Al Gora, která je jistě zajímavá leč pro tento dokument ne příliš podstatná a jak již napsal uživatel Rosomak, je to z části i dokument o Al Gorovi a jeho politické kariéře, která spíše dojem kazí. Jedna z dalších teorií Global Warming or Global Governance?. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Možná má (bohužel) obrovskou pravdu, ale podává to pro mě naprosto, naprosto nepřijatelným způsobem. Že mu sejmulo syna auto to je opravdu smutný, ale v tom případě se měl snažit udělat taky něco pro bezpečnost silničního provozu a ne to strkat do filmu o ekologii. Jestli byl jeho spolužák budoucí narkoman chytřejší než jeho demagogicky smýšlející vysokoškolsky vzdělaný učitel, měl si založit talkshow s názvem "Oteplete se, prosím" a tam vykládat vtipné historky z natáčení a dávat signály lidem ať tleskají a smějí se a ne to dávat jako příklad toho, že každý rebel má vždycky nutně pravdu. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

velmi príjemný rychle ubíhající dokument ve stylu prednásky se vsazenymi scenami s Goreova zivota.. Vlastne prijemny je jen po filmove strance, co se tyce latky, kterou probira, ta moc prijemna neni.. Opravdu bysme meli neco delat, protoze tahle planeta pujde do sracek jak ve 2012 nebo jeste hure (Simpsonovi ve filmu - jasny priklad i s Lizou jako predstavitelkou Gorea :-d, lide jsou takovi Homeri, jen jeste mene sympaticti) Ruzne rozmistene vtipky tomu dodavaji potrebnou stavu (zaba, atd) a skvely song na konci (oscarovej) + pekne vyzvani, aby jsme neco delali, tento dokument zarazuje mezi nejlepsi v ramci demagogicky ladenych dokumetu (ano, myslim na tebe strycku Moore) Jenze tady je ta demagogie pravdiva a bylo by uzitecne nechat se ji ovlivnit. 4 hvezdy PS: vyhra oscara za nejlepsi dokument taky necemu nasvedcuje :-) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dokonalý dokument, prinúti zamyslieť sa, a aj z toho najväčšieho optimistu na tieto témy sa po jeho zhliadnutí stane zatvrdlý skeptik. Pravdivá, znepokojivá a škandalózna výpoveď o prichádzajúcich hrozbách našej planéty, množstvo faktov, štúdií, grafov k otázke globálneho otepľovania a k tomu úžasný prejav Al Gorea. Dlho som nevedel zaspať. 100%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Moc zajímavý pohled na globální oteplování očima muže, který přešel od reportéra z Vietnamské války, přes senátora až po viceprezidenta a stal se, jak sám říká, "bývalým budoucím prezidentem USA". Muže, který se ekologií zabývá už víc jak třicet let a v tomto směru patří k největším hybatelům americké politiky. Muže, který napsal velké množství ekologických knížek, jehož film byl oceněn Oscarem pro nejlepší dokument roku 2007. Muže, který byl letos nominován na Nobelovu cenu míru a který se bude pokoušet bojovat s následky globálního teplování už letos v červenci v rámci celosvětové sítě koncertů Live Earth. Ale nemusíte si ani tohle uvědomovat, stačí se podívat na film a Al Gore (vzhledem k tomu, že je vynikající řečník) vás naprosto přenese do jiného světa. Vidíte jeho film a rázem máte pocit, že můžete změnit svět, a co je důležitější: máte chuť to udělat. Ano, pojem globální oteplování všichni znají, všichni si to pamatují z nějakých těch komunistických dokumentů, co nám čas od času pouštěli (pouštějí) ve škole, ale Gore je první člověk, kterému se k problému podařilo postavit skutečně zábavnou cestou. Je neuvěřitelně charismatický, uvolněný a neseriózní, nesnaží se do vás za každou cenu narvat spoustu čísel, naopak celý dokument proloží řadou komiksových minivideí a vtipů na celý problém globálního oteplování. Také celkem netypicky hovoří právě k Američanům jako lidem, kteří mají globální oteplování na svědomí. Na jednoho z nich a ryze americký film celkem netypické. Dodnes jsem jeho Nepříjemnou pravdu viděla třikrát a ani jednou jsem ji nemohla před koncem jen tak odložit. Možná dokument není nijak zvlášť akční a napínavý, ale skutečně vás donutí alespoň na chvíli přemýšlet nad daným problémem. A je mi úplně jedno, že Gore ve filmu prezentuje i svůj osobní život, protože naproti všem předpokladům se do prezidentských voleb nijak nežene. Říkám si, jestli to ale není i trochu škoda... ()

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama