Reklama

Reklama

Popravčí

  • Velká Británie The Headsman (více)

Obsahy(1)

Dva sirotci, George a Martin, vyrůstali společně v klášteře. Zatímco Martin se upsal armádě, George zasvětil svůj život církvi a časem se stane převorem opatství. Ve společnosti sílí zájem o protestantská kázání a reformní hnutí. Martin se zamiluje do dcery místního kata. Jeho bratr jejich vztah odmítá. Martin se přesto ožení, ale musí čelit daleko většímu nepříteli – španělské inkvizici. (Magic Box)

(více)

Recenze (79)

verbal 

všechny recenze uživatele

Římskokatolická církev a.s. byla vždycky humánní a mírumilovná globalizační firma s jediným, pravým monopolem na přístup k Řediteli, která za tisíc let své teroristické působnosti šířila jen lásku, porozumění a harmonii mezi všemi lidmi dobré vůle. Nebýt jí, je Zeměplacka plná zasraných kacířů hrajících s apokalyptickými jezdci kuželky s hlavami našich dětí a já mám teď rohy a strašně dlouhý ocas po kterém šílí snad všechny řehonice. Zaplať Satan za vynález terapie žehem. Nejen, že nás těch heretických sviní elegantně zbavil, ale navíc mohla Matička z jejich nečistých majetků postavit pár dalších "nuzných" kostelíků, ve kterých teď každou neděli můžu pičovat o svou duši!! Jsem neskonale šťastný a naplněný nebeským klidem, že abych nemusel těm demagogickým, otylým pedofilům platit ze svých daní nadále desátky, můžeme teď s politicky korektním úsměvem vypružit osmdesát miliard, protože jim někdo ukradl nakradené, když tady chvíli vítězila hmota nad duchem. Jestli je nějaký Bůh, musí teď vzteky kopat do obláčků a neuroticky mlátit anděly. *** Je to sice Harlekýn, ale alespoň nám, ateistům, zase trochu hnul žlučí a vehnal do úst hustou, hořkou slinu, kterou můžeme plivnout směrem k Vatikánu. A teď mě omluvte, musím se ještě po ránu stavit v domě božím nacpat do kasičky použitý hajzlpapír a nachcat do křtitelnice. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Věrohodný film, až na to, že mi pěkně ke konci zkazil náladu. Nijak ho nechci hanit, příběh je velice zajímavý až na to, že pozitivních chvilek byste spočítali na prstech jedné ruky. Jednoduše řečeno celý film je tak smutný a chybí mu do dokonalosti víc temnější prostředí aby byl ještě smutnější a mě dokázal přivést do rozpaků. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela mily prekvapeni, neznamy herci, neznamej reziser a film, na kterej se zrejme nikdo netesil a vysledek je fakt perfektni. Sice je fakt, ze je tu vse podavano krapet zjednodusene, ale jinak ma film skvelou atmosferu a vydrzi bejt napinavej od zacatku do konce. A par drsnejsich chvilek se tu taky nejde, akorat bych ale nerek, ze je film nejak zvlast temnej nebo depresivni, uz sem videl hodne drsnejsich snimku. Tenhle je proste o stredoveku a inkvizici a to byla drsna doba. Navic si nevzpominam na film, kde by byl hlavni postavou kat, i kdyz vetsi roli tu ma pozdejc samotna inkvizice. Fakt skvelej film, ale svy chyby ma, takze jen hodne dobry 4*. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Celkem obstojně natočený středověký historický film, který vás už od prvních okamžiků vtáhne do svého děje, jistě určitě má své chmury jako jiné ale své očekávání splnil...Podle mne i docela reálný příběh, který se mohl kdysi i mezi těmi výšše postavenými odehrát..Rozkol mezi katolíky a protestanty, šířící se španělská inkvizice, lidská zloba, vášeň, zrada, i láska to vše tu v dobře sestavené a zahrané kombinaci najdete. Moc církve v té době byl opravdu veliká a rozhodující v mnohém to připomínalo monstrózní vykonstruované komunistické procesy z padesátých let...Angličané zajisté umí a tento film ještě v koprodukci jiných zemí krom ameriky se povedl.... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad sa môže film „The Headsman“ javiť ako celkom kvalitná historická dráma z europskej koprodukcie. Dobrá voľba prostredí, autentické dobové kostímy, výborná práca maskérov... takmer som cítil smrad toho stredovekého mesta. Lenže so scénarom je to už o poznanie slabšie. Je deravý a plný nelogickostí. Vadilo mi najmä divné konanie niektorých postáv, ktoré sa vôbec nehodilo k ich postaveniu a dobe, v ktorej žili. Taktiež by to chcelo aj výraznejšie hudobné podklady. A ani herci sa nijak zvlášť nesnažili. *** ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jejda, tady se nám ortodoxní kudlanky pěkně odkopou, rozhořčené faktem, že tenhle film Římsko-katolickou církev nevybíravě tluče přes kule. Jak nespravedlivé a jistě odporující historickým faktům! Vždyť církev byla vždy plná počestných, tolerantních duchovních, nezáludných, nebažících po majetku a zcela prostých jakýchkoliv sexuálních tužeb, nikoliv spolkem zde vykreslených intrikánských vydřiduchů, nenažranců, tmářů a pedofilních pederastů! A teď tu o Perníkové chaloupce... Co si budem povídat, "Popravčí" má své chyby, výpadky v logice a snad až příliš černobílý přístup k postavám, ovšem na koprodukční lacinou rádobyhistorickou limonádu se blýsknul ucházející špinavou atmosférou, pár věrohodnými postřehy a herci, co sice neexcelují, ale ani nezaslouží kdovíjak ostrou kritiku... Nikolaj je navíc fešák a v katově chaloupce s tím nádherným výhledem na hory bych chtěla bydlet;-). Čtvrtou hvězdičku nedávám ani tak za kvality filmu, jako za ten nekompromisní a Vatikánem určitě ostře odsouzený přístup k oné přepychové, zlatem ověšené instituci, která těží z pověrčivosti jedněch a zároveň drze šátrá ve šrajtoflích ateistů i jinověrců. Lidi, věřte si čemu chcete, uctívejte klidně špenátové pyré kydnuté na varnou desku do tvaru kříže nebo kosočtverce, věřte si však za své a netahejte mě do toho! 70% ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Temný středověký příběh se světlými skvrnami o tom jaký byl život katovské rodiny. Sice to není dokonalý film z historického hlediska, ale má své kvality. Jednou z nich je i vlastní příběh. Kamera Vladimíra Smutného také příspívá ke kvalitě filmu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Podle mne nic moc a divím se u některých uživatelů čtyřhvězdičkovému ohodnocení... Pro mne to byla málo výpravná a dost málo uvěřitelná pohádka pro velké. Závěr vše spolehlivě dorazil... Od snímku jsem čekal větší syrovost a lepší scénář * * ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Fantasticky depresivní středověký drama s úžasným Nikolajem, skvělou hudbou a atmosférou, která je tak hustá že to snad ani není možné. Jen škoda, že tam nebylo víc šermířských soubojů. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// PLUS: prostředí, kulisy a kostýmy, možnost seznámit se prostředím a zasazením, které není tak obvyklé MÍNUS: bezútěšnost snímku, není to další Statečné srdce, i když by mohlo být, má to komornější vyprávění a možná i trochu pomalejší tempo/// Shrnutí: Na tohle se opravdu těžko dívalo. Je to smutné, kruté a nespravedlivé. O to víc že hlavní hrdina je sympaťák, příběh je dobře vrstvený a dávám průchod fanatikům, lumpům a inkvizici. Toho hezkého tu skutečně mnoho není a vše spěje ke špatnému konci. Nebo, že by tu byla nějaká naděje?/// Celkem 71%/// ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Pro ty co se bojí dokonalého a skvělého tuzemského Kladiva na čarodějnice jen proto, že je to 40 let starý film a jako takový přece nemůže být dobrý, představuje Popravčí idealní koukatelný pohled do světa středověké inkvizice. Na můj vkus obsahuje Popravčí příliš líbivých a melancholických záběrů na přírodu. Postavy jsou taktéž ploché a díky střídmé stopáži a navíc posunu v ději o 20 let, člověk nemá příliš šancí se s nimi stotožnit a zamilovat si je. Ano největším problémem Popravčího je malá délka. Mnohem více by mu slušelo 150 minut a snaha o regulerní drama. Navíc je to film smutný, ale málo temný. Několikrát dokáže v člověku vyvolat pocit zděšení. Napřiklad ve scéně trhání jazyka. Jenže se bojí celkově pořádně přitlačit na pilu. Přesto přeze všechno tento film poskytuje komplexnější zážitek než kupa nafiňtěných blockbusterů typu Troja. 70%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hlavnou devízou filmu je sympatické osadenstvo, hlavne ženské. Príbeh síce nebol zlý, ale ani veľmi nenadchol. Chýbalo mi tu niečo také ako hlbšia myšlienka, alebo nejaký nápad, ktorý by za doprovodu zodpovedajúcej atmosféry zlepšil dramatický náboj. Popravde, po dramatickej stránke to bola bieda, aj keď v tomto smere záver celkom potešil, finálna myšlienka nebola vôbec zlá. Zlepšil by som aj výpravu a kameru. Ale inak na to, aká to je v súčastnosti bieda s filmami z historického prostredia, tak som celkom spokojný. Lepší priemer. 65/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak mám si můžu konečně odškrtnou tenhle dlouholetej rest z ranku "inkvizičních" filmů. Filmy z tohohle ranku mám celkem rád a tenhle není rozhodně špatně. Nutno ale říct, že jsou i lepší filmy na tohle téma. A nejlepší snad u nás. Kladivo na čarodějnice(1969) je prostě jenom jedno. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Ponuré, špinavé a depresívne prostredie - áno taký naozaj stredovek bol. A keď z neho ešte vycucneme príbeh o stredovekom katovi, dostaneme esenciu ponurosti ktorá vás ale strhne so sebou a garantujem že od filmu sa nepôjdete ani vyčúrať. Klobúk dole pred mne doteraz neznámym režisérom a zdarilej koprodukcii. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Historických filmů je jako šafránu a těch dobrých ještě méně. Z mého pohledu Popravčí dobrým filmem je. Má příběh, sympatické obsazení a především nepostrádá syrovou dobovou věrohodnost. Je sice pravda, že závěr celkový velmi dobrý dojem pokazil, ale na druhou stranu když si představím, co by s tím asi dokázali vyvést Američané, kdyby to dostali do spárů, dopadlo to ještě dobře. Víc evropských historických filmů. 80% ()

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře natočený středověký historický film, který vás už od prvních okamžiků vtáhne do svého děje, jistě určitě má své chmury jako jiné ale své očekávání splnil. Podle mne i docela reálný příběh, který se mohl kdysi i mezi těmi výše postavenými odehrát. Rozkol mezi katolíky a protestanty, šířící se španělská inkvizice, lidská zloba, vášeň, zrada, i láska to vše tu v dobře sestavené a zahrané kombinaci najdete. Moc církve v té době byl opravdu veliká a rozhodující v mnohém to připomínalo monstrózní vykonstruované Komunistické procesy z padesátých let. Výborný film. ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Spíše jsem se přiklonil ke třem hvězdičkám, protože tehdejší prostředí na mě takový dojem neudělalo jako to bylo například u Královny Alžběty. V tomto filmu bylo všechno odulé, špinavé, falešné, takže ani nevím co se mi na tom mohlo líbit .. snad to stínání hlav :)) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ale noták, už přece nejsou 60.léta-kdy film o nehezké historii katolické církve byl ještě relativní novinkou. To už přece všichni dávno víme, že je to odjakživa zločinecká banda chamtivých a hrabivých vylízanců se zálibou v penetraci chlapeckých prdelek. Pokud dnes chce někdo natočit film na toto téma, musí tam být navíc nějáká přidaná hodnota(více úhlů pohledu, přesah, aktuálnost, boření stereotypů atd..) Tady je jen vše co už jsme dávno viděli: Absurdní obvinění, lidské pochodně, bolestivá sklepní tělocvična, pálení protovědeckých knih atd.. Takovouhle přímočarou frustraci už divák zažil tolikrát, že se to dávno míjí účinkem. Jinak to ale hezky odsýpá, slizouni jsou náležitě slizcí a Nikolaj je prostě sympaťák, který film s přehledem utáhne až do-skoro pohádkového-konce. Neurazí, nenadchne=průměr. ()

Reklama

Reklama