Reklama

Reklama

Popravčí

  • Velká Británie The Headsman (více)

Obsahy(1)

Dva sirotci, George a Martin, vyrůstali společně v klášteře. Zatímco Martin se upsal armádě, George zasvětil svůj život církvi a časem se stane převorem opatství. Ve společnosti sílí zájem o protestantská kázání a reformní hnutí. Martin se zamiluje do dcery místního kata. Jeho bratr jejich vztah odmítá. Martin se přesto ožení, ale musí čelit daleko většímu nepříteli – španělské inkvizici. (Magic Box)

(více)

Recenze (79)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Věrohodný film, až na to, že mi pěkně ke konci zkazil náladu. Nijak ho nechci hanit, příběh je velice zajímavý až na to, že pozitivních chvilek byste spočítali na prstech jedné ruky. Jednoduše řečeno celý film je tak smutný a chybí mu do dokonalosti víc temnější prostředí aby byl ještě smutnější a mě dokázal přivést do rozpaků. ()

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Film, který má rozhodně pravdivé jádro, a to inkvizici a její intrikánství a vliv na vládu konce 16. století. Atmosféra, která na mne doslova vyzařuje pří prvém skouknutí je nezapomenutelná. Temný a smutný příběh, o 2 chlapcích, který šli jinými osudovými a životními cestami. Další krásný neamerický snímek. 80% ()

Reklama

Galahad 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení, žádné samoúčelné krutosti, ale obraz doby 17.století, kdy neomezeně vládla katolická církev, je zajímavé jak snadno člověk najde paralelu s dobou nedávno minulou, u nás v 50 letech nahradili španělskou inkvizici sovětští poradci a i když komunisté církev rádi neměli, tak se jak vidno od nich pilně učili :-) Z herců se mi nejvíc líbil Eddie Marsan, který byl v roli katova pacholka božský, bylo vidět, že si režisér dal záležet i na komparzu..Angličané historické filmy prostě umí... ()

uzzi 

všechny recenze uživatele

Povedený film. Dychá z něj ta správná atmosféra středověku (nebo alespoň ta jakou si +/- představuji, možná o kousek víc temnější by neškodila). Film nechce jen šokovat, ale není zbytečně uhlazen do rodinné podoby. Při sledování jsem si několikrát vybavil další skvělý film Jméno růže, ten se sice odehrává o pár století dříve (14.století) ale laděním a střetem církve, te pravé s "nehodnou" je dost podobný a nutno říci že "růži" to jde i o kus lépe. Popravčí dost klouže po povrchu a montuje na střed cirkve s "lůzou" ještě rodinné prvky, ale i tak je to za silné *** ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Historických filmů je jako šafránu a těch dobrých ještě méně. Z mého pohledu Popravčí dobrým filmem je. Má příběh, sympatické obsazení a především nepostrádá syrovou dobovou věrohodnost. Je sice pravda, že závěr celkový velmi dobrý dojem pokazil, ale na druhou stranu když si představím, co by s tím asi dokázali vyvést Američané, kdyby to dostali do spárů, dopadlo to ještě dobře. Víc evropských historických filmů. 80% ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama