Hudbu složil, slova napsal

Music & Lyrics

Romantický / Komedie / Hudební

USA, 2007, 99 min

Marc Lawrence

Netuším, jak je to možné, ale postavy Hugha Granta jsou od té doby, co "to má střapatý", jako kouzlem taky jaksi střapaté a jak mě dřív už svým poraženeckým držením těla odpuzoval, dnes je pro mě jeho přidrzlej ksicht magnetem. Alex - někdejší stár ("jsme slavnější než Beatles") dostává ceny ještě alespoň od Sdružení traktoristů, jeho cd jsou bonusem u prášku na praní a když ho pozvou zpívat na pouť, dá maminám pod podiem, co chtějí, i kdyby ho to mělo stát záda. Pak mu přijde Sophie zalít květiny a s nimi zalije i jeho. Music and Lyrics se asi bude líbit víc těm, pro koho "Alexova" slavná éra byla i ta jejich a cítí, že "zalít" by neškodilo - ehm, nou koment :-). Dneska tedy za 3* ale hodně silné - s doširoka otevřenými vrátky ke 4.(17.8.2007)

Marc Lawrence chce z Granta udělat nejultimativnějšího milovníka všech dob. Další romantický etalon v podobě Drew Barrymore je pokořen více než důstojně a Lawrence prostřednictvím svých svěřenců úspěšně napravuje své nelichotivé renomé z minula. I když je to stále tatáž písnička o nesmělé popelce a elegantním zmatkáři, je vtipně a nenuceně podaná a neleze vám ani příliš do trenek, ani z vás nedělá blbce. Za aranžovaný klip z osmdesátek 10% navrch!(14.3.2007)

Položili jste si někdy otázku, když jste zahlédli v časopise fotku např. Sagvana Tofiho, co tahle vyhaslá mj. popová pseudohvězda z neblaze proslulé „stáje“ Františka Janečka dneska vlastně dělá? Zřejmě ne, taky proč byste to dělali, že ano? Já jsem četl, že prý prodává ledničky v Grónsku (copyright Klára Nemravová z Tata Bojs), ale skutečnost bude mnohem prozaičtější. Zkrátka obráží všemožné „high-society“ večírky a recepce, kde se zadarmo nadlábne, nechá se tam vyfotit s našimi rádoby hvězdičkami a „celebritami“ a modlí se za to, aby se jeho fotka objevila aspoň na spodku str. 32 nějakého bulvárního plátku (těsně pod reklamou na Kosmodisk a náramek na zázračné hubnutí). A to proto, aby totálně neupadl v zapomnění a pořád mohl čeřit vody se svými „čerstvými scenáři“ a „chystanými alby“. Grantův Alex Fletcher zažívá podobné pocity, ale je na tom ve srovnání s Tofim přeci jenom nesrovnatelně lépe. Bývala velká popová hvězda, žijící jenom z minulosti a s přibývajícím věkem z občasných vystoupení při zahájení otevření nového obchoďáku, či na ředitelských recepcích a podobných „vyzobávání drobků“. A nutno říct, není moc herců, kteří by podobně jako Hugh Grant dokázali interpretovat otravný kolovrátkový pop 80.let s takovou grácií a kouzlem. Už úvodní klip ve stylu 80´s metrosexuálních boy partiček typu ´Wham!´ musí u každého, kdo tu éru pamatuje, vyloudit úsměv na tváři, zvláště když je to zde podáno s takovým sebeshazovačným nadhledem. A nebýt toho, že zhruba po půlhodině se film překlopí do celkem tuctové romanťárny, vydržel by ten úsměv až do konce. Ale svěží neokoukaně dějové nápady, točící se kolem pop-star Cory a jejího hitu „na zakázku“ tady nechybí, takže i přesto, že éra 80´s diskoték, barevných trvalých, mrkváčů a stereotypních syntetizátorových spodků nebyla tou mojí „krevní skupinou“, dávám pobavené 3*. Bylo to občas vtipné i trefné.(18.2.2008)

Pohádka, která se drží žánrového vzoru zuby nehty, ale neurazí, pobaví a celkem dobře se na ní kouká. Největším problémem je, že mezi Hughem a Drew to skoro vůbec nejiskří - docela zásadní fakt pro romantickou komedii. Navíc Hugh neumí moc zpívat, takže v roli hudební hvězdy, i když vyhaslé, nepůsobí zrovna věrohodně (při nahrávání proma ho Drew spolehlivě přezpívá...).(19.8.2007)

Profesionálně odvedená práce na "další romantické komedii s Hughem Grantem", čili nadprůměr minimálně ve svém žánru. Mohlo to být daleko lepší, kdyby se víc přitlačilo na satiru a zesměšnění hudebního velkoprůmyslu, a nedělaly se jenom šoufky z Wham! a spol. Je to docela škoda, protože po libovém traileru má člověk od fungující dvojice Hugh & Drew i od jejich filmu určitá očekávání, a ta se rozplynou v nevinné cukrové vatě, kterou otec pozdějšího filmového teroru jménem Morganovi (opět s Hughem a nově s Carrie Blbshawovou) tentokrát vyprodukoval. 60% a celkem mě těší, že jsem tehdy nakonec nedal peníze za lístky.(25.2.2011)

Hudební komedie, na které je nejlepší soundtrack, nebo tedy hudba znějící ve filmu, což vlastně splňuje účel právého hudebně založeného filmu, protože to co autoři dokázali v tomto filmu vyloudit je neskutečná pravda. Pravda o boybandech, mezi které se řadí tolik kapel, že není těžké vyjmenovat z partesu alespoň deset takových. Jinak se na to nechá vcelku příjemně koukat a když to má tak příjemnou muziku, vcelku nezávazně a příjemně to také uplyne až do samotného, očekávané závěru, který dozajista potěší.(25.12.2007)

Málo sladidel, málo chemie a příliš ambicí! Fiktivní popík je sice super a Grant ze svých romantických kramfleků ještě pořád nevyrostl, ale všechno okolo je druhá liga, kterou nad vodu nevytáhne ani atraktivní námět. Hlásím návrat k Notting Hillu. (50%)(20.6.2007)

Vezměte Hugha Granta, dejte mu sladkou limču na tác a instruujte ho, aby mi namluvil, že se jedná o prvotřídní ležák. Sežeru mu to. V tomhle filmu není jediná nota, která by nebyla kradená odjinud, přesto jsem ho sledoval s neobyčejným zaujetím a reagoval přesně tak, jak jsem měl. Jestli existuje mezi herci špičkový popíkař, je to právě Hugh. A Drew Barrymore působí opravdu velice velice roztomile.(3.12.2008)

Lehce nadprůměrný snímek .. Hugh se s Drew skvěle doplňují ..(23.5.2008)

• Radek99

Umělá, přeslazená, pseudoromantická kýčovina bez špetky dobrého vkusu, která navíc aspiruje na nejvíce pokrytecký film Hollywoodu tím, jak se snaží vzbudit dojem satirického šlehu proti komerčním praktikám hudebního průmyslu, přičemž sami tvůrci a protagonisté tohoto snímku dělají přesně to samé - kvůli penězům se podbízejí divákovi... To nezachrání ani občasný vtip nebo obsazení nějakého ,,médii oslavovaného herce"...(5.1.2009)

Rozpočet $40miliónovTržby USA $50,572,589Tržby Celosvetovo $145,896,422Tržby za predaj DVD v USA $21,110,772 //počet predaných kusov 1,283,525║ Čakal som o niečo viac než príbehovú obohratú šablónku o hľadaní, nájdení, rozhnevaní a zmierovaní, ktorá v poslednej tretine filmu dosť otravuje, našťastie pesničky ako tak vynahradili nedostatky, takže to poslali aspoň k tomu priemernému dojmu. /50%/(10.12.2009)

:::::::::::::::::::::::::::: Moc krásná hudební romantická komedie s mými dvěma oblíbenými herci. Hugh Grant je skvělý herec a Drew Barrymore je opravdu moc hezká ! Oběma hercům to ve filmu moc sluší ! Krásný film ! :::::::::::::::::::::::::::::::(1.12.2007)

rozpočet : ? tržby celosvetovo : $145,896,422(25.5.2008)

ATTENTION...SPOILEROVÉ NEBEZPEČÍ____Pohádka nám začíná... byla jedna skupina.... Pro fanynky ječící.... svorně vrtí zadnicí.... Písničky a těsné džíny... zahánějí věčné spleeny... Pekáč plný perníku... úchylného popíku.... Kámoš na něj hodil bobky.... Alexovi nechal drobky.... Z hudebniho lunaparku.... zbyla jen šou na jarmarku.... Když tancuje pro diváky.... vyceníte ratafáky.... Pak se v černé pustině.... Zjeví mladá bohyně.... Buddhismus má na tričku.... Co chce? Novou písničku.... Náhle zničí parodii.... Sladkobolnou melodií.... Romantiku jako mor.... rozsévá Drew Barrymore.... Nešikovně zaleje.... I kytičky umělé..... On dá tóny, ona slova..... Zní to, jak když houká sova.... Chemie pod bodem mrazu.... Věští blížící se zkázu..... Scénarista lepí díru.... Vášní přímo u klavíru.... A pak po hudební tečce.... Zvoní hrana téhle břečce.(15.5.2007)

Už dlouho jsem neviděl tak milou romantickou komedii, která mě tak oslovila. Výborné obsazení Hugha Granta a Drew Barrymore.(1.12.2007)

Grant je perfektni, hezky zpívá a dokonce vypadá trochu jako David Bowie. Scénky kdy rozpaluje maminy pod pódiem na poutích a hotelech jsou geniální. "Holky, řekněte ... sou tyhle kalhoty dost těsný." Dávám 3 a půl, ze začátku hodně zábavne, ke konci ... no však víte.(7.10.2007)

Pre ľudí, čo poznajú históriu Wham! ešte o čosi lepší film. Schválne, Georgea Michaela pozná dnes každý, ale skúste si spomenúť na meno toho druhého. Jeho jediný album si už dozaista nepamätá ani skalný fanúšik Wham! . Hugh Grant takúto vyhaslú pop-superstár podáva s absolútnou gráciou a ústami postavy s nadhľadom ironizuje súčasný „music industry“, ktorý je už dávnejšie viac „industry“ než „music“. Music & Lyrics však neprináša na poli romantickej komédie nič nové a prevratné. Na poriadnu satiru na hudobný priemysel a jeho „hviezdy“ je film príliš mäkký, na komédiu málo zábavný, dramaticky je tu stokrát omieľaná línia stretli sa náhodou-zaľúbili sa – komplikácia-štastný koniec. A tak si na svoje prídu najmä mainstreamoví diváci. Ja film vidím ako lepší priemer, ktorý pozdvihuje najmä ústredná dvojica a niekoľko výborných sekvencií (najmä úvodný klip a jeho záverečná štylizácia do „pop up video“ z dielne MTV a jeho prostredníctvom rozprávané udalosti „po filme“). 7/10(14.9.2007)

I s několikaměsíčním odstupem tvrdím, že tahle romatika je trochu jinačí než ty ostatní. Méně vztahového tlachání a sladkosti, více humoru a Grantových exhibicí. POP! Goes my heart...(25.11.2007)

Už od úvodního klipového šílenství ohromně příjemná komedie, ze které padá jedna hláška za druhou a která si neodolatelně a hlavně po celou dobu utahuje ze současného MTV popu. Jinými slovy lehká parodie na pozadí nezaměnitelného romantického kukuče Hugha Granta. Ten tentokrát zahrál kompromis mezi ukoktaným nesmělcem z Notting Hillu a znuděným cynikem z Jak na věc. Hlavně se mu ale povedlo navázat netušenou chemii s Drew Barrymore, která dozrála ve sladký typ holky od vedle, kterou byste si beze slova nechali nakráčet do bytu.(27.7.2007)

Zadejte si do youtube vyhledávače PoP! Goes My Heart - Hugh Grant - Music and Lyrics- HD Quality! a pokud Vás to nevyděsilo, spíše naopak, věřím, že Vás film bude bavit.. Romantická komedie, která je v průběhu nenáročná a příjemně zábavná, konec přeslazený, ale kde není (?) Grant mi nevadil a Barrymore by se měla naučit mluvit pomalu :o) Nic víc, nic míň :o)(17.2.2011)

<< předchozí 1 2 3 4 7 13 18 24