Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (677)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Námět je dobrý a i zpočátku to vypadá, že by se mohlo jednat o solidní akční film. Děj ale postupem času ztrácí na atraktivitě a místy mi to přišlo velmi povrchní. Akční scény stojí za to, ale ten příběh mě prostě nedostal. Spíše naopak. Ke konci jsem už jen kroutil hlavou nad tím, co to tvůrci vymýšlí za kraviny. Čekal jsem od tohoto filmu víc. 60% ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Yeah motherfucker !!. Po všech komentářích , které tenhle film smázli do propadliště dějin (čest vyjímkám) s důvodem, že je to stupidní a předvídatelný film, jsem po dokoukání neuvěřitelně nadšenej a pořád se nemůžu zbavit dojmu, že jsem viděl asi úplně něco jinýho. Po Králi "mlha a pára" Artušovi se Antoine Fuqua vrátil k tomu co umí nejlíp a že se mu to setsakra povedlo. Výběrem Marka Wahlberga do titulní role mi udělal obrovskou radost a ten (jak už je to u něj zvykem) vymačkal z Boba maximum. Ten chlápek je prostě největší maník na světě. Připočtěte si k tomu Michaela Peňu jako jeho pomocníka a dostanete pekelně říznej film, sic chvílema nudnej, ale rozhodně ne trapnej a předvídatelnej. KAMERAMAN RULEZZ. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Bob Lee Swagger sice není nový Jason Bourne, ale jeho velkým štěstím je, že jím ani být nechce. Chce být oldschoolovým nekompromisním hlavním hrdinou a to mu jde na jedničku. Wahlberg je totiž jako chladnokrevný stroj parádní a jakékoli jeho odstřelovací představení, ať už ve válečné atmosféře nebo v tichém sněhu, mě fascinovalo každým výstřelem a záměrnou předrsnělostí. A když si pak utahuje i z patriotických řečiček, je rozhodnuto. Neříkám, že je Shooter bez chyby, protože záporáci pořád opakují věty typu "Swagger je stále naživu", i když se nijak nepřetrhnou, aby jmenovaného dostihli, ale taková klopýtnutí dobrému akčňáku snad i trochu sluší. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Klasická Fuqua-ácka chlapská záležitosť, ktorá viac ako na scenár, je zameraná na non-brain akciu. Základy sú pomerne pevné - zápletka, tá je dosť dobrá, no pomerne nevyužitá a ďalšie poschodia scenáristi nenavrhli správne. Dialógy škrípu ako storočné drevené dvere a podtón amerikanizmu bol až nechutne viditeľný. Dali si však záležať na výzore budovy - výbuchy, zvuk, akčná našlapanosť fungovala perfektne. 80%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Viete, čo pocítite, keď zastrelíte civila? Spätný náraz pušky.“ Príjemné prekvapenie. Od kúsku, v ktorom sa stretli Antoine Fuqua a Mark Wahlberg som nič dobré nečakal, ale nakoniec som sa dočkal sympaticky staromódnej fušky s dôrazom na detail i celok, atmosféru i hercov (najmä Danny Glover a Ned Beattly alias „prasa“ z Vyslobodenia). K tomu sústredený Wahlberg a výborné, drsné akčné scény, ktoré ma príjemne zaskočili nekompromisnou krvavosťou (snáď dvadsať vybuchnutých hláv v jednom filme!). Nie je to pecka, ale mám slabosť pre snajperov. Diváci obecne však už až takí nadšení neboli, snímka pri rozpočte 61 miliónov ich na celom svete trhla ledva 95. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • Keď Sarah Fenn (Kate Mara) zastrelí brokovnicou muža, ktorý prišiel k nej domov, tak vystrelí dvakrát, ale výstrel je počuť len raz. (ČSFD)
  • Tržby v ČR za první víkend: 687 090 Kč (19 kin). Diváci v ČR za první víkend: 5 456 diváků. (Steew)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama