Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (677)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Není to takový hrozný jak zde píšou. Na tento film musíte jít do kina ( stále to opakuju ). Takovéhle akčňáky nesmíte pouštet na čtyřikrát někde v metru na cestě do práce či školy se sluchátkama v uších kde se mačkáte vedle nějakých starších babičkách, které Vám na atmosféře nepřidají. Odstřelovač splnil očekávání, že se někdo snaži jít stopou Bournova mýtu a to se povedlo. Není to lepší, ale znám stovky horších akčňáků, kteří se tvářili mnohem namachrovaněji. Mark Wahlberg je docela v poho, ale víc se těšim na jeho Brazilian Job. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No nevim, přišlo mi to dost nudný. Akce pomálu, příběh trapnej a Mark Wahlberg přehnaně drsnej, při těch jeho „profesionálních“ kecech sem uchcával smíchy, ostatně celej příběh je jedna velká stupidita, kterýmu se dá akorát tak smát. Taky by mě zajímalo kde vyhrabali toho arabáka jako agenta, nekoho tak neschopnýho sem snad ještě neviděl a krom toho, celej ten charakter ve filmu je pěkně trpanej, až skoro ubohej. jediný co trošku potěší je tu a tam slušná akce, i když opět v čele s přemachrovaným Wahlbergem a taky Danny Glover, sice nevim, kdy začal tak děsně šišlat, ale záporák mu kupodivu celkem sed ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vůbec se nejedná o špatný akčňák. Snipeři jsou sice už trošku profláknutější téma stejně jako když se jedná o nějakou tu zradu z vlastních řad. Kolik už sme filmů s podobnou šablonou viděli že? Odešel na odpočinek a oni za ním přišli s nabídkou na prácičku, on ji po krátkém rozmýšlení vzal a nakonec se z toho vyklubal podraz jako vrata. Přesto Odstřelovač umí zaujmout. Mark Wahlberg v roce 2007 ještě za něco stál. PS: Je náhoda že jméno hlavního hrdiny Bob LEE Swagger se nápadně podobná z 1/3 Harvey LEE Oswaldovi? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Aaa boze to zas jednou byla nuda k posrani. Pribeh je naprosto trapna klasicka stokrat omleta zapletka, navic u podobnejch filmu je aspon dost akce, ale tady se furt jen keca. Sice sem tam dojde na akci, ale Fuqua je naprosto neschopnej to natocit poutave a napinave, ale da se to krapet omluvit faktem, ze u sniperovani musi bejt klid. Jinak samotny ostrelovaci akce jsou fajn, tahle zbran neni moc proflakla, ale jinak je to na prd. Wahlberga mam rad a tady spatnej neni, ale tak nak se tam jen mota a ani dobrou hlasku nehodi. A do toho vseho jeste blba hudba a silene presvihnuta delka. Zkratka nuda, dve hvezdicky za sniperku. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ale no taak, děti. Nečekali jste snad od tohoto filmu bůhvíjakou originalitu, že ne. Originální by byl, kdyby se odehrával celý děj na jiné planetě, kdy by na přesnost zásahu ze dvou kilometrů měly vliv taky složení, hustota a prašnost atmosféry a ne jen nějaká přihlouplá vzdálenost, rychlost cíle a rychlost a směr větru. Jo, a taky kvalita zbraně a střelce, of course. Takže co tady máme: vysloužilý voják, zrádci v řadách armády, zrádci v řadách zákonodárců, krásná vdova (nezadaná, jak jinak), poctivý dosud nezkorumpovaný agent FBI (v realitě stejně vzácný, jako yeti), ministr svázaný pravomocemi, zbrojní arsenál všeho druhu, scenérie od Afriky přes velkoměsta a lesy až po zasněžené velehory, pár efektních výbuchů, pár efektních akčních přestřelek, přiměřená porce napětí. Originalita? Ne, zde ji nenajdete. Ale jinak se i u takto vykradačského filmu člověk může celkem na dvě hodiny zabavit, pokud tedy nestuduje již předem příliš horlivě jména tvůrců a jejich filmografie. Btw. Wahlberg - před pár dny jsem jej "sepsul" za Fightera, v roli Swaggera se mi ale líbil, ta byla ušitá jemu na tělo. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • Veta "Jeden človek môže zmeniť celý svet," ktorá zaznie vo filme, má korene v seriáli Knight Rider (od r. 1982). (Kefas21)
  • Mark Wahlberg (Bob Lee Swagger) je levák. Kvůli filmu se musel během už tak dost náročného výcviku naučit střílet jako pravák. (Siriuss)
  • Swagger (Mark Wahlberg) je postřelen v levé části hrudníku. Když vstupuje do místnosti, kde si chce podat improvizovanou infuzi, je vidět průstřel na levé straně. V dalším záběru je již zranění opět na pravé straně hrudníku. (Babinicz)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama