Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (677)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Je známou skutečností, že fandové akčního žánru ke svému zážitku nepotřebují dobrý scénář, protože akční film je tak nějak z logiky věci založený na jiných hodnotách a Odstřelovač je toho jen typickým dokladem. Scénář je silně dementní, jde o zhuštělou sbírku těch nejprofláknutějších klišé doplněných typicky pateticko-patriotistickými kecy o demokracii, lásce k vlasti, spravedlnosti atd. Jedná se vlastně o typickou Seagalovku, nicméně (i když rutinně) přece jen po režijní stránce lépe zvládnutou a především výrazně lépe zahranou. Mark Wahlberg se do podobných rolí skvěle hodí. Pro fanoušky žánru slušná záležitost s několika nekompromisními souboji, neprůstřelným hrdinou a podlými záporáky. Ostatní budou asi při tupých dialozích, zjevných nelogičnostech a předvídatelných soubojích trpět. Celkový dojem: 25 %. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Aaa boze to zas jednou byla nuda k posrani. Pribeh je naprosto trapna klasicka stokrat omleta zapletka, navic u podobnejch filmu je aspon dost akce, ale tady se furt jen keca. Sice sem tam dojde na akci, ale Fuqua je naprosto neschopnej to natocit poutave a napinave, ale da se to krapet omluvit faktem, ze u sniperovani musi bejt klid. Jinak samotny ostrelovaci akce jsou fajn, tahle zbran neni moc proflakla, ale jinak je to na prd. Wahlberga mam rad a tady spatnej neni, ale tak nak se tam jen mota a ani dobrou hlasku nehodi. A do toho vseho jeste blba hudba a silene presvihnuta delka. Zkratka nuda, dve hvezdicky za sniperku. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pro mě je Odstřelovač scénáristicky, obsahově i zpracováním velmi vydařený a dynamičností nabitý snímek. Scénář mi přišel kvalitní se spoustou chytlavých dialogů, vizuální podoba je velmi vytříbená a vysoké množství akce, napětí a povedených scén mi ani na chvíli nedalo prostor pro nudu. Děj nestagnuje, stále se vyvíjí kupředu. Shooter se mi líbil a přesto mi na něm něco nesedělo. Snad vyznění některých dialogů, nebo... nevím, zkrátka zase to Něco:) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Další z řady akčních thrillerů s tisíckrát ohraným scénářem. Mark Wahlberg je v roli odstřelovače velmi sympatický a dokonale do role zapadl, ale celý film na svých bedrech neutáhnem, protože jeho nepřítel je stopáž, která je vzhledem k ohranosti a děrovatosti scénáře, hodně neuvážená. Antoine Fuqua není žádný zázračný režisér a podle mě se má co učit. Pro mě průměrný akčňák, který zkouknu, pobavím, ale podruhý už bych na něj nejspíš nekoukal..... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě zlé. Začátek dokonce navnadí a i poté to v rámci možností celkem odsýpá, jenže místo aby se po hodině začalo schylovat k akčnímu závěru, tak se to naprosto nepochopitelně a zbytečně natahuje a natahuje a natahuje.... Místy se objeví dobrý moment, tu a tam nějaký děsivý (flashback s vrtulníkem je opravdové neředěné peklo), ale většinu času se to drží v nudných, stojatých, ničím zajímavých vodách tuctového béčka, které si hraje navíc než na co stačí. Prostě další rutinní standard rutinéra jakým Fuqua je, byl a asi již i navždy bude. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • Film sa natáčal v Britskej Kolumbii, Kanade a vo Philadelphii. (Greenpeacak)
  • Veta "Jeden človek môže zmeniť celý svet," ktorá zaznie vo filme, má korene v seriáli Knight Rider (od r. 1982). (Kefas21)
  • Robotická zbraň na věži u kostela je M82 Barett ráže .50 BMG. Kulka vystřelená z kostela tudíž nemohla před atentátem projít Bobovou (Mark Wahlberg) puškou. (nowizz)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama