Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (676)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pro mě je Odstřelovač scénáristicky, obsahově i zpracováním velmi vydařený a dynamičností nabitý snímek. Scénář mi přišel kvalitní se spoustou chytlavých dialogů, vizuální podoba je velmi vytříbená a vysoké množství akce, napětí a povedených scén mi ani na chvíli nedalo prostor pro nudu. Děj nestagnuje, stále se vyvíjí kupředu. Shooter se mi líbil a přesto mi na něm něco nesedělo. Snad vyznění některých dialogů, nebo... nevím, zkrátka zase to Něco:) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dalo se to čekat, že Odstřelovač bude průměr. Přesto je to pro mě průměr dosti výrazný a zábavný, tak jak na akční film být má. Mark Wahlberg mi dokázal, že je opravdu solidní sympatický herec a začínám ho mít v oblibě čím dál tím více. Samotný příběh sice není žádný zázrak. Jde o jedno velké spiknutí právě proti němu a i když se stále něco děje, není to natolik impulzivní, aby to diváka dokázalo chytit a nepustit. Sázení na efektivitu se sice pokaždé nemusí vydařit, ale zde má své místo a právě proto si hraje na velkofilm, který není, ale každopádně zabaví. Neurazí ani nepřekvapí, jak příběhem tak akcí, které je alespoň slušně natočená. Antoine Fuqua není špatný režisér. Snaží se o velkolepou show, což se mu pokaždé nepovede. Víceméně on sám už zazdil pár nadějných projektů. Tento se k nim řadit nejspíš nebude. Zachraňuje ho totiž dost iniciativní Mark a jeho odstřelovací puška, která by dokázala udělat díru do zdi na takovou vzdálenost, až by se divákovi při pohledu na něj protočily panenky. --- Nejsme na divokém západě, aby se to tu řešilo zbraněmi. I když občas by to bylo zapotřebí. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Ani obsazení talentovaných herců a zářivé pozlátko kamerových filtrů nepomůže filmu překonat kategorii schematického akčního béčka. Vedle téměř žánrově povinných úsměvných logických nedotažeností snímek zaujme především impozantním zužitkováním potenciálu lákavých prvků odstřelovačské techniky a pseudo-chytré akce armádních profesionálů. Podobně jako v béčkách 80. let i zde je velmi výrazná linie rezonující s dobovými náladami projevující se ve zpochybňování státní moci a idealizaci tradičních ikon USA. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Marka Walhberga mám moc rád, je to sympatický herec a s odstřelovací puškou mu to sluší. Od prvního okamžiku, prvního výstřelu, první krve jsme si zamiloval odstřelovače a našel nový job, který bych chtěl dělat. Film má hodně mezer, to je pochopitelné, jeho vyznění také není zrovna jednoznačné a nějak úchvatné, ale konečně jsem viděl kvalitněji využité téma odstřelovačů včetně tří velmi kvalitních akčních scén. Velmi se mi líbila závěrečná záležitost na ledovci, kde se opravdu projevují schopnosti odstřelovače být neviditelný. Antoine Fuqua nedokáže pravděpodobně nikdy navázat na drsný Training day, ale zde se mu povedlo aspoň ukázat, že nepatří mezi odpad režisérské společnosti kam se pomalu řítil. Akční film, který není úchvatný, ale rozhodně vás nejen neurazí, ale v pár okamžicích i velmi potěší. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Akční sága o spravedlivém, přesném a navíc prudce inteligentním snajperovi v hejkalském maskování, který je nejprve zneužit jako prvnička, postřelen a hledán a který se později mstí. Odstřelovač je thrillerový kříženec Uprchlíka, Nepřítele státu a Ramba, který přes veškerou svou napínavost nedosahuje kvalit svých filmových vzorů. Příjemný slušně natočený oddychový film s více než slušnou porcí akce, jen tu chyběla špetka nadhledu či humoru a taky něčeho nového, co by snímek odlišilo. Trailer (ČSFD): http://www.csfd.cz/film/222340-odstrelovac/videa/ ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • Ve 20. minutě je možné při pohledu na prezidentskou kolonu jedoucí po mostě vidět, že kolona se pohybuje v levé části silnice. Hned v dalším záběru jsou však vozidla uprostřed. (Terva)
  • Miesto, kde bola umiestnená zbraň, ktorá mala zabiť prezidenta (Tom Butler), bolo vytvorené v priestoroch veže kostola na New Street a North 4th Street. (Greenpeacak)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama