Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (677)

choze 

všechny recenze uživatele

Jako spotřební áčkové béčko, slepující z hromady klišé, výbuchů, efektně rozestřílených hlav a úchvatných rad pro snipery-začátečníky prostinkou přímočarou story, stejně nenápaditě natočenou jako napsanou, vám ODSTŘELOVAČ dopřeje kýžené odfrknutí. A Mark Wahlberg v hlavní roli pak kupodivu až tak nevadí. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Že je vláda svině (hlavně ta americká) víme už dávno a SHOOTER asi měl být jedním z těch filmů, který to dokazuje. Je to fajn, že se takovéhle oldscholové filmy (Komandooo) ještě sem tam objeví i když by to nemuseli s tou oldschoolovostí tolik přehánět (hrdina žijící v chatě v horách, no tak proboha). Scénář je zbytečně rozvláčnělý a plný klišé. Hodilo by se film o půlhodinky zkrátit. Wahlberg předvádí více méně to co se od něj čeká (čestný drsňák) a Kate Mara je neokoukaná fešanda. Hodně mám ale radost z Dannyho Glovera, který je tady od Rodge z LETHAL WEAPON na míle daleko. Postě parádní chrplající parchant. No a ještě je tu hodně mrtvol (to je pozitivum:). Fuqua by měl začít hledat pořádný scénář, protože TRAINING DAY ukazuje, že to umí i líp. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Fugua rozhodně není loser (viz. KevSpa), pokud se chopí solidního scenáře, dokáže ho přetavit ve velmi koukatelnou záležitost (Training Day), jeho smůlou bohužel je, že se zaobírá výpotky takových týpků, jako je Jonathan Lemkin, To je vůbec zvláštní postava filmového byznysu. Na jedné straně dokáže stvořit takovou znamenitost, jakým byl Hackfordův ´Ďáblův advokát´, a hned vzápětí se ztrapní příšerností typu ´Rudá planeta´, kde si nejste jisti, jestli to, co vidíte, opravdu pan scenárista myslí vážně. U ´Odstřelovače´ máte při mnoha dialozích a několika nechtěně absurdních situací ten samý pocit. Potom nepomůže ani skvělý Wahlberg, který se pro drsňácké role snad narodil, ani Fugua, který v akčních scénách prokazuje své řemeslné kvality. Minimálně závěrečné "dostaveníčko" sniperů v zasněžených horách určitě stojí za pozornost. Pokud vám nevadí okoukané klišé a nablblé dialogy, přihoďte si do celkového hodnocení hvězdiček jak je libo. ....PS: Ale Antoine, téměř dvacetisekundový zpomalený záběr na Markovu macho chůzi opravdu NENÍ cool :o)) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Aaa boze to zas jednou byla nuda k posrani. Pribeh je naprosto trapna klasicka stokrat omleta zapletka, navic u podobnejch filmu je aspon dost akce, ale tady se furt jen keca. Sice sem tam dojde na akci, ale Fuqua je naprosto neschopnej to natocit poutave a napinave, ale da se to krapet omluvit faktem, ze u sniperovani musi bejt klid. Jinak samotny ostrelovaci akce jsou fajn, tahle zbran neni moc proflakla, ale jinak je to na prd. Wahlberga mam rad a tady spatnej neni, ale tak nak se tam jen mota a ani dobrou hlasku nehodi. A do toho vseho jeste blba hudba a silene presvihnuta delka. Zkratka nuda, dve hvezdicky za sniperku. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Námět je dobrý a i zpočátku to vypadá, že by se mohlo jednat o solidní akční film. Děj ale postupem času ztrácí na atraktivitě a místy mi to přišlo velmi povrchní. Akční scény stojí za to, ale ten příběh mě prostě nedostal. Spíše naopak. Ke konci jsem už jen kroutil hlavou nad tím, co to tvůrci vymýšlí za kraviny. Čekal jsem od tohoto filmu víc. 60% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • Boba Lee Swaggera (Mark Wahlberg) zasáhli dvakrát, a to do ramene a boku. Když mu však sestra jeho mrtvého kolegy vyndává kulku, nemá v boku ani ranku. (Pepy)
  • Mark Wahlberg (Bob Lee Swagger) je levák. Kvůli filmu se musel během už tak dost náročného výcviku naučit střílet jako pravák. (Siriuss)
  • Když se Swagger (Mark Wahlberg) pere se dvěma policisty, má na sobě bundu a čepici Philadelphia Eagles. Mark Wahlberg hrál ve filmu Nepřemožitelný (2006), který pojednává o barmanovi hrajícím za Eagles. (don corleone)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama