Reklama

Reklama

Gympl

Trailer
Česko, 2007, 110 min

Předloha:

Tomáš Houška (kniha)

Kamera:

Marek Jícha

Hrají:

Tomáš Vorel ml., Jiří Mádl, Eva Holubová, Tomáš Matonoha, Martina Procházková, Lenka Haluzová, Zuzana Bydžovská, Max Kušiak, Tomáš Hanák, Jan Kraus (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Pedantický fyzikář (Milan Šteindler), strnulý češtinář (Jiří Schmitzer), jalový tělocvikář (Martin Zbrožek), ekologický učitel výtvarky (Tomáš Matonoha), mondénní ředitelka školy (Eva Holubová) a další kantoři dle svých představ formují nebohé studenty na poněkud zkostnatělém gymnáziu. A tak málokoho studium opravdu baví a zajímá. Petr (Tomáš Vorel jr.) a Michal (Jiří Mádl) do školy raději nechodí a když tam náhodou zavítají, tak celé hodiny prospí, neboť po nocích malují graffiti. To je to jediné, co je kromě holek skutečně baví. Nebezpečné výpravy na střechy domů, ilegální pronikání do útrob metra, dramatické lezení na komín… Napětí, riziko dopadení a honičky s policií jsou opravdové, zábavné i kruté. A tak není divu, že se jejich bezradní rodiče (Zuzana Bydžovská, Tomáš Hanák, Jan Kraus, Ivana Chýlková) věčně stresují a občas se v zájmu dostudování svých nezvedených potomků spojí s profesory. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 227)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že po všech těch Rafťácích, Snowboarďácích, Panicích, co jsou na nic, a dalších českých "skvostech" o teenagerech mě Gympl moc příjemně překvapil. Celkem uvěřitelné charaktery postav, kde jsem čas od času postřehla záblesk někoho ze svého okolí (sama na ústav jménem gympl chodím ;-). Jasně, vše se dotažené až na hranice absurdity, ostatně bych chtěla vidět třídního, který by studenty naléval alkoholem u sebe doma, ale nemůžu si pomoct: nenudilo mě to a klidně bych v přítomnosti týhle partičky zůstala mnohem delší čas. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

No nebola to az taka tragedia, ako sme dufali :) A Madl je proste uplne ina liga. ten chalanisko ziari. Celkom som sa pobavila. A to, ze som vydrzala tu hudbu a navyse som si pri nej aj cupkala dupkala, nemozem dat menej ako tri. Gympl za nasich cias bol sice narez, ale az takto nemusel pan reziser prehanat. Ale asi to bol ucel. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

4 hvězdy a určitě časem ještě jednu přihodím. Nelze si pomoci, ale film podobného ražení tady už dlouho zase nebyl. Není to trapné. Dle mého soudu se z Gymplu stane časem kult. Postavy supr, herci také a Jirka Mádl tady předvádí opravdový výkon. A hudba se mi i zamlouvala a to nejsem fanda afroamerické hudby. PS: druhé shlédnutí a zjišťuju že Gympl mě chytil ještě více. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Normálně bych dal 4 hvězdičky. Na druhou stranu musím ale říct, že Gympl je spolu s Vratnými lahvemi pro mě nejlepší film roku 2007. Narozdíl od jiných (Pusinky, Bestiář) se na něj dá koukat víckrát a rozhodně jsem se u něj nenudil. Herecké výkony jsou také na vysoké úrovni. Hlavně Jirku Mádla bych rád vyzdvihnul a jeho role sprejera je podle mně doposud nejlepší filmová role. Jako taková třešnička na dortu mě i potěšilo obsazení Jana Krause, který je u mě z české scény nejoblíbenější. S přimouřenými očima 5 hvězdiček. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me fakt hodne prekvapilo. Film ma v podstate jen dva problemy. Ta linie se sprejerstvim je vicemene zbytecna a film zbytecne natahuje na krapet prepisklou stopaz a druhej problem je, ze hercum nejak moc z huby nelezou ty dialogy, u dospelejch se to jeste ztrati, ale mladez, az na par vyjimek, ma kolikrat co delat, aby ze sebe nejakou tu hlasku vymackla. Ale jinak se musi uznat, ze hlasky sou naprosto brutalni, jsou tu skoro neustale a vsichni dospely herci do posledniho jsou neskutecne vostry, at uz de o ucitele nebo o rodice, kazdej je nejak zajimavej a kazdej predvede nakej masakralni vystup. Navic je herecky obsazeni fakt hvezdny. Na 5* to sice neni, ale jelikoz si nepamatuju jinej soucasnej ceskej film, kterej se snazi jen ciste pobavit a uspesne se mu to dari, tak trosku pridam a dam 5*. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (78)

  • Při hodině fyziky, kdy si Petr Kocourek (Tomáš Vorel ml.) kreslí na školní lavici, je možné na lavici vidět nápis RHS Crew. V té době ale Petr s Michalem (Jiří Mádl) ještě neměli RHS Crew založenou. (ČSFD)
  • Když se v Nuslích natáčela scéna, v níž se celá parta na zastávce rozhodovala jít na komín, křičela na herce z okna neznámá žena, „ať se uklidní“. (Wade)
  • Teprve po sedmi letech od uvedení do kin se snímek dostal do programového vysílání České televize, která je jeho hlavním partnerem a zároveň i producentem. (SidneyP)

Reklama

Reklama