Reklama

Reklama

Božský Evan

  • USA Evan Almighty (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Evan, bývalý televizní moderátor, je zvolen kongresmanem. Okamžitě bere rodinu a stěhuje se z rodného Buffala do Virginie. Zde vydá prohlášení, že jeho cílem a také volebním slibem je změnit svět. Poprosí Boha, aby mu s tím pomohl. Bůh ho vyslyší a nařídí mu, aby postavil archu. Evan je z toho v šoku, odmítá uvěřit, že se setkal se skutečným Bohem. Všude se mu ale objevuje číslo 614 jako odkaz k příslušné části Bible, vousy a vlasy mu začínají příšerně rychle růst. Evan je jako v kleštích, na jedné straně práce, na straně druhé archa. K tomu všemu se za ním začínají stahovat zvířata v párech. Začíná pomalu věřit, že stavba archy je tím jediným možným řešením... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (447)

Jordan 

všechny recenze uživatele

možno tomuto nenáročnému a prehnane efektému filmu prilepším hodnotenie, pretože mám vianočnú náladu a presne s touto náladou som išiel evana pozerať - uvoľnenému morganovi freemanovi som jeho pohodového černošského boha uveril už v jednotke, v dvojke to tiež nebol problém, steve carell NIE JE jim carrey a ani zďaleka ho neprekoná, no má tiež istý komediálny potenciál a pár vtipných hereckých "trademarkov", ktoré (aj keď miestami mierne kopírujúce americkú a rozprávajúcu verziu pána beana) dokážu pobaviť, oedekerk vie napísať dobrú komédiu a shadyac tiež v tomto žánri nie je úplné nemehlo, lenže tu sa ani jednému ani druhému nechcelo dotiahnuť ani jedno ani druhé do konca, preto prvá hodinka je solídna, s vtípkami, príjemným rozbehom a pár humornými a úsmevnými scénkami, odpustil by som si akurát rozvláčne stavanie archy založené na vyslovene trápne prexponovaných gagoch "Steve sa udrie, Steve spadne, Steve sa klepne po prstoch" . . . a posledná polhodina už nie je ani veľmi vtipná, len typicky americká, sladká a moralizujúca; ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

BOŽSKÝ BRUCE byl o tom jak se z lůzra stane bůh. BOŽSKÝ EVAN je o tom jak se ze prachatého kongresmana stává vousatý Noe. Vtipná má nejspíš být ta "proměna" s typicky legračními scénami (Evan se bouchá do prstu, Evana otravuje pes, Evan je pronásledován ptáky, Evan si nemůže oholit vousy atp.) a velice špatný Steve Carell rozhodně tyhle hloupé vtípky neobhájí. Ty dvě pěticípé jsou snad jen za pěkné záběry Archy, za pár hlášek Morgana Freemana, za Lauren Graham a stříbrného Hummera H2. Nikdy víc. ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Mám rád Morgana Freemana i gilmorku Lauren Graham, ti mi tam seděli perfektně, se Stevem Carellem jsem taky neměl problém, stejně jako s celým příběhem. Až na jeden malý háček - a tím je ta naprosto šíleně amatérská rádoby katastrofická povodeň, kterou tvořil asi nějaký zhulený jedinec, který měl na starosti speciální efekty. ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Ďalšia paródia na Bibliu a úplne podobná hlúposť ako film pod názvom Evan, Všemohúci. Ďalšia slabá pretrpená komédia. Niekedy sa mi to už ani nechce hodnotiť a pri takýchto filmoch začínam chápať kamaráta, čo vraví, že niektoré filmy odmieta hodnotiť. Na druhej strane je to kandidát na vysielanie do našich televízii, ktoré vysielajú prevažne najväčší americký odpad. Otrasné! ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

24.4.2010 ~ Božská komedie? Kdepak. Ďábelská sračka to je. ~ Morgan Freeman, co by Bůh, se fakt nudí způsobem, že by mu jeden měl chuť dát pár facek, vrazit do ruky klacek s hřebíkem a poslat sbírat odpadky, aby byl alespoň trochu užitečný. Bůh, reprezentovaný jen tím, že má bílé gatě a bílý svetr a pokaždé, když ho střihač vystřihne ze záběru, kupodivu najednou není v záběru (WOW! Střih, je tu. Střih, není tu - Bůh jak poleno). A tak tento Bůh, řídící se podle scénáře dvanáctiletého syna druhé zástupkyně hlavní květinářky štábu, dostane nápad. Nápad, že někomu bude otravovat život víc, než tak tomu činil všem ostatním dosud. A špendlík se zapíchl zrovna do Steva Carella. ~ Když se dívám na filmografii tohohle herce, vidím jen samé podprůměrné komedie. To bude zřejmě důvod, proč znám jeho jméno víc než jeho obličej. A ne, že by mi to vadilo. V tomhle filmu totiž předvádí to, co dělal Jim Carrey v předchozím obdobném filmu. Pitvoří se. Jim na tom založil kariéru. Jestli se na tom snaží založit kariéru i Steve, netuším, faktem ale je, že tady to působí neskutečně, a jako že vážně neskutečně, uboze, hloupě, nevtipně, křečovitě a vůbec imbecilně. ~ Hlavní postava, pomineme-li černocha v bílém svetru, je nově zvolený kongresman. Proč byl zvolen, jak a za co není důležité, Důležité je tu mít postavu, která je na očích a nastupuje do nové práce. Pan kongresman má ženu a tři syny a od Boha dostane za úkol postavit Archu. A je kvůli tomu božskými silami opruzován tak dlouho, dokud nepodlehne, nezačne stavět loď, nepodělá si tím práci i rodinný vztah a neudělá ze sebe debila, který se nakonec stane národním hrdinou, protože ta loď nakonec bude mít nějaký smysl. Smysl imbecilní jako celý film. ~ Božský Evan je důvod, proč se většinou americkým komediím vyhýbám. Nemám stejný smysl pro humor. Rád se pobavím u něčeho, co má vtip. U tohohle mi ale bylo smutno, že to někomu přijde vtipné. Ale co, každému co jeho jest. Steve a případní božští pokračovatelé, nelezte mi už na oči, prosím! ~ Tři nejdementnější části filmu: 1) úvodní sestřih toho, jak se kongresman stal kongresmanem, 2) celý nápad s prasklou přehradou, 3) obří vlna u Kongresu, 4) všudypřítomní ptáci a vůbec zvířectvo ála Ace Ventura, 5) zbyteční synové, 6)... (hmm, tři je fakt málo...) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (14)

  • Za svoji předchozí roli ve filmu 40 let panic (2005) Steve Carell (Evan) obdržel 500 000 dolarů, Božský Evan mu přinesl částku o jednu nulu delší. (Siriuss)
  • Natáčelo se od března do srpna 2006 v Kalifornii a Virginii. (Varan)
  • Ve filmu bylo použito nejvíce cvičených zvířat od počátků světového filmového průmyslu. Bylo jich 177 druhů. (EMMY)

Související novinky

Remake Nedotknutelných našel režiséra

Remake Nedotknutelných našel režiséra

02.03.2013

Předloňský francouzský zázrak o ochrnutém aristokratovi, který najde nejen pečovatele, ale i přítele v zdánlivě asociálním černochovi, utržil ve světových kinech famózních 416 milionů dolarů. Avšak… (více)

Reklama

Reklama