Reklama

Reklama

Hannibal - Zrození

  • Velká Británie Hannibal Rising (více)
Trailer 1

VOD (1)

Druhá světová válka – pokusy o nezávislost východní Evropy podlehly prudkým útokům sovětské nadvlády. V Litvě jednoho kluka připravila válka o oba rodiče a sestru. Děsy, které vytrpěl, potlačuje. Uvězněn v sovětském sirotčinci se vzpírá proti nelítostnému zacházení a bouří se proti krutým pravidlům onoho místa… ON však není obyčejným klukem. ON je mladý HANNIBAL LECTER. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (20)

  • Marek Vašut hraje kapitána malé lodi Gabriela Paris, můžete ho vidět v pár krátkých scénách, a to například v časech: 1:50:45, 1:51:15, 1:52... ve verzi Bluray. (v.indruchova)
  • Ve skutečném životě je Stephen Waltest klaustrofobik, jeho scéna v nádrži tak není hraná. (KucC)
  • Lady Murasaki je ve skutečnosti jméno japonské spisovatelky z 11. století. (Othello)
  • Ve scéně, kdy si Lecter vpíchne do žil thiopental sodný, hraje v pozadí „Goldberg variations“ od Johanna Sebastiana Bacha. Tuto skladbu můžeme slyšet ve filmu Mlčení jehňátek během scény Hannibalova úniku z uvěznění. (Othello)
  • Pro natáčení scény střetu německého letadla Štuka s tankem byla vyrobena věrná maketa letadla včetně interiéru pro posádku. Na světě totiž není dochován ani jeden takovýto stroj, který by létal. Tento letoun skutečně letěl, ale jen na 300 m dlouhé lanové dráze. Letoun je nyní ke shlédnutí v expozici letectví v Plzni. (duklak2)
  • Gaspardova příprava spočívala i v tom, že se pořád dokola díval na filmy s Hopkinsem a snažil se napodobit jeho charakteristické pohyby a také způsob, jakým nemrká. (duklak2)
  • Režisér Peter Webber během natáčení údajně poslal Gasparda Ulliela na exkurzi do pohřebního ústavu, aby viděl, jak vypadá práce s mrtvolami. A jemu se tam prý tak zalíbilo, že tam další den chtěl jít zase. (109)
  • Představitel mladého Hannibala Lectera, Gaspard Ulliel, je Francouz a na procvičování angličtiny měl pouze měsíc. To byl také jeden z důvodů, proč váhal, jestli má roli vůbec přijmout. (109)
  • Natáčení probíhalo ve Francii, Litvě a České republice, konkrétně například na hradu Kost, který lze spatřit v úvodu filmu, či u plavebních komor na soutoku Labe s Vltavou nedaleko Mělníka, které se objevují v závěru. Také v brněnské Vile Tugendhat. (109)
  • Podle Entertainment Weekly byl Thomas Harris v podstatě donucený napsat příběh o počátcích slavného kanibala. Producent Dino De Laurentis chtěl snímek natočit a bylo mu jedno, kdo napíše příběh. Jelikož Harris zatím vždy držel nad Lecterem ochrannou ruku, napsal i tento prolog. (imro)
  • Thomas Harris vymyslel pro knižní předlohu, která dala filmu jméno, množství názvů, takže jsme se nakonec mohli dočkat tohoto filmu s názvy jako Behind the Mask: The Blooding od Hannibal Lecter, Hannibal 4, Hannibal IV, The Lecter Variations, The Lecter Variation: The Story od Young Hannibal Lecter, Young Hannibal anebo The Adventures od Young Hannibal. (imro)
  • Na place se vyskytlo několik kuriózních krádeží, zmizela falešná hlava a umělý penis. (imro)
  • Pohled do minulosti Hannibala Lectera stál studio MGM (Weinstein) 50 milionů. Během prvního víkendu promítání (9. – 11. 2. 2007) vydělal v amerických kinech 13 mil. dolarů na druhé příčce žebříčku a celkový obrat se zastavil na sumě 27,6 milionu. Zůstal tak daleko za očekáváním. (imro)

Související novinky

Zemřel herec Gaspard Ulliel

Zemřel herec Gaspard Ulliel

19.01.2022

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve věku 37 let zemřel po tragické nehodě na lyžích francouzský herec a držitel dvou cen César, Gaspard Ulliel. O jeho skonu informovala agentura AFP. Talentovaný… (více)

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

Barbarella na bondovský způsob

Barbarella na bondovský způsob

15.04.2007

Producentský veterán Dino De Laurentiis to s novou verzí Barbarelly myslí opravdu vážně. Už podepsal smlouvu s Julienem Forestem, synem a dědicem Jeana-Clauda Foresta, legendárního komiksového tvůrce… (více)

Reklama

Reklama