Reklama

Reklama

Dvojnásobná držitelka Oscara Hilary Swank hraje v tomto poutavém příběhu o dětech ulice vychovaných v pouličních přestřelkách a s drsným postojem k životu – učitelku, která jim chce dát, co potřebují nejvíce: jejich vlastní hlas. Odehrává se na chráněné půdě školy ohrožené násilím a rasovým napětím, učitelka Erin Gruwell musí bojovat s předsudky autorit, jestliže jí záleží na těchto studentech. Děti vypráví vlastní příběhy a poslouchají příběhy ostatních, skupina pravděpodobně "nevzdělatelných" teenagerů objeví sílu snášenlivosti, znovu získají své zničené životy a změní svůj svět. S elektrizujícími výkony hvězdného obsazení, včetně držitele Zlatého glóbu Patrick Dempsey (Grey´s Anatomy) a zpěváka Maria, film Mezi řádky je založený na uznávaném bestselleru, "The Freedom Writers Diary". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Dokonalé a velmi působivé... Tohle je přesně můj šálek kávy. Žánr drama, téma holocaust, děti ulice a jejich osudy, to je přesně to, co mě dokáže zaujmout. Do toho ještě přesvědčivá Hilary Swank, bez ní by to bylo přeci jen chudé. Její výkon si Oscara opravdu zasloužil! Sice tento snímek asi zas na dlouhou dobu neuvidím, ale můj pohled na toto ožehavé téma změnil dokonale. A co víc, rozesmál, nechal v napětí a nakonec dojal. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $21miliónovTržby USA $36,605,602Tržby Celosvetovo $43,090,741Tržby za predaj DVD v USA $20,344,826 //počet predaných kusov 1,086,316║ Koncepčne dobrý príbeh, ktorý má niekoľko dobrých do hĺbky sa rozvíjajúcich momentiek ale v konečnom výsledku až tak silno nezasiahnú ako by mohli, slušný priemer. /60%/ ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hillary Swank je pohledná a kvalitní herečka, která své role ztvárňuje přesvědčivě a bez výkyvů. Je to zároveň jediný skutečně pozitivní bod tohoto snímku, který potápí nepřesvědčivý scénář. Ono je sice hezké, že příběh vychází ze skutečné události, jenže celou problematiku scénář příliš idealizuje a uspěchává. Proměna ukázkových sígrů, členů gangů a příslušníků pouličních komunit ve vzorné čtenáře klasické literatury a výrobce emotivních esejů je prostě příliš zkratkovitá a ve svém důsledku směšná. Takhle jednoduše to totiž v reálném světě nechodí. Charaktery jsou černobílé a celý film je ve výsledku spíš aktivistický produkt než film ze skutečného života. A to píšu s plným vědomím, že cíle snímku ukázat, že nikdo není předem na odpis, jsou mi vlastně hodně blízké. Celkový dojem: 45 %. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

drama akych tu bolo uz mnoho, ale predsa je niecim vynimocna...v prvom rade swank je nadpriemerna, ale nie vynikajuca ako v ostatnych filmoch... citit az prehnany patos pocas, no hlavne na konci filmu. ako moze u niektorych jedincov sposobit vacsiu slzavost a smrkot, ale z mojej strany sa mi zda ze to bolo vyumelkovane. dalsim nesvarom je dejova linia tykajuca sa ucitelkinho manzela, kt. bola vseobecne stratou casu a nicila tak atmosferu ako aj tempo filmu...ale je jasne ze cely film je nieco viac a ma velku vypovednu hodnotu, kt. nie je vnutena, ale proste ukazuje divakovi aky je zivot a ako je ho mozne zmenit...80% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mam rad tento typ filmov v ktorych sa ucitel snazi primäť problemovu mladez k tomu, aby sa vdaka vzdelaniu dostala z mizerneho prostredia v ktorom vyrastaju. Najviac ma vzdy fascinuje prave spôsob akym sa mu podari mladez zaujat, aby ho konecne nacuvali. Tentoraz na to ide neskusena ucitelka na prvy pohlad totalne citovo vydieracskym spôsobom, ked totalne zabednenu mladez zoznami s holokaustom. Ale kedze si mladez zaziva podobne peklo behom neustalej vojny gangov a rasovej neznasanlivost, tak to rozhodne dava zmysel. Tym jak postupne zjednoti vsetkych studentov, ktory predtym nedokzali spolu vydrzat bez nevrazivosti medzi sebou, mi to zase pripomenulo dalsi môj oblubeny typ filmov v ktorych su donuteny spolupracovat dve znepriatelene strany a nasledne sa zblizia pretoze zistia, ze medzi nimi nie je ziadny rozdiel. Zaciatok filmu je taky pomalsi. Postava Hillary Swank pôsobi az prilis bezradne, ale postupne jak si nachadza cestu k studentom, tak si ziskava aj mna ako divaka. Zaujimave su aj pribehy studentov. Dokonca aj tych uplne vedlajsich. A potesilo ma aj to ako vyustia manzelske problemy Swankovej postavy. Z postavy jej manzela by sa vo väcsine filmov vyklul klisovity parchant. Tu to vyriesili tak ludsky. Napriek smutnej teme film na mna pôsobi strasne pozitivne. To neustale prirovnavanie k priemernym Nebezpečnym myšlenkam je zbytocne. Takychto filmov vzniklo vela aj pred nimi, aj po nich. 8/10. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (5)

  • Scénář čerpal z knihy "The Freedom Writers Diary" od Erin Gruwellové a dětí z Wilsonovi střední školy. (mi-ib)
  • Všetci pozostalí v múzeu holokaustu boli skutočnými preživšími. (Karush)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles a Long Beach. Scény zo školy sa natáčali na Hamilton High School. (MikaelSVK)

Související novinky

Smysl života v dopisech

Smysl života v dopisech

26.05.2006

Dvojnásobná držitelka Oscara za herecký výkon ve filmech Kluci nepláčou a Million Dollar Baby, Hillary Swank, opět spojí své síly s režisérem Richardem LaGravenesem v snímku P.S. I LOVE YOU. Adaptace… (více)

Reklama

Reklama