Reklama

Reklama

Dvojnásobná držitelka Oscara Hilary Swank hraje v tomto poutavém příběhu o dětech ulice vychovaných v pouličních přestřelkách a s drsným postojem k životu – učitelku, která jim chce dát, co potřebují nejvíce: jejich vlastní hlas. Odehrává se na chráněné půdě školy ohrožené násilím a rasovým napětím, učitelka Erin Gruwell musí bojovat s předsudky autorit, jestliže jí záleží na těchto studentech. Děti vypráví vlastní příběhy a poslouchají příběhy ostatních, skupina pravděpodobně "nevzdělatelných" teenagerů objeví sílu snášenlivosti, znovu získají své zničené životy a změní svůj svět. S elektrizujícími výkony hvězdného obsazení, včetně držitele Zlatého glóbu Patrick Dempsey (Grey´s Anatomy) a zpěváka Maria, film Mezi řádky je založený na uznávaném bestselleru, "The Freedom Writers Diary". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tenhle film dotýkající se kontroverzního a ožehavého tématu přinášející hlubší poselství měl něco do sebe.Ale přesto je to na čtyři hvězdičky s odřenýma ušima,protože pochybuji,že by se mi nějak více zapsal do paměti,zřejmě si z něj brzy budu pamatovat jen málo.Každopádně Hilary Swank byla přesvědčivá,stejně tak děti z ulice,jejichž příběhy mě sice zajímaly,ale i tak nechávaly víceméně chladnou,protože se celý děj věnoval spíše hodinám Angličtiny a ne jejich životům.Nicméně pěkná podívaná,i když trochu sentimentální. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

drama akych tu bolo uz mnoho, ale predsa je niecim vynimocna...v prvom rade swank je nadpriemerna, ale nie vynikajuca ako v ostatnych filmoch... citit az prehnany patos pocas, no hlavne na konci filmu. ako moze u niektorych jedincov sposobit vacsiu slzavost a smrkot, ale z mojej strany sa mi zda ze to bolo vyumelkovane. dalsim nesvarom je dejova linia tykajuca sa ucitelkinho manzela, kt. bola vseobecne stratou casu a nicila tak atmosferu ako aj tempo filmu...ale je jasne ze cely film je nieco viac a ma velku vypovednu hodnotu, kt. nie je vnutena, ale proste ukazuje divakovi aky je zivot a ako je ho mozne zmenit...80% ()

Reklama

Eviator 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se objevuje mnoho snímku zabývající se etnikou. (např. Crash a Babel) Tento snímek ve stylu filmu "Nebezpečné myšlenky" ukazuje na problémy gangů z výsledku integrace škol, na jedné dříve výběrové škole, inspirované skutečnými událostmi. Jen škoda, že vše o co se paní G snažila mi přišlo trochu nereálné. I tak to byl velmi vydařený snímek, který se po pomalém startu příjemně rozjel. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Prvy film od Richarda LaGravenese-ho, ktory som videl. Tematika rasovej znasanlivosti v akejsi skole v USA ma stale co povedat. Banda tinedzerov objavi vdaka ucitelke Hillary Swank / Million Dollar Baby/ silu tolerancie a vzajomnej znasanlivosti. To je zaujimave a iste aj chvalyhodne, ale dej sa akosi vytratil, tempo je pomale bez strhujucejsieho momentu a hrat z nich vedela snad len Hillary Swank. Lahsi nadpriemer, ale nic svetoborne : 70 % ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Podle skutečnosti nebo ne, naivnější film sem dlouho neviděl. Z násilnických členů gangu se díky pan-čelce stane skupina hloubavých spisovatelů, která se zajímá o ten "holkost" a pozvou si bytnou anny frankový a řeknou jí, že to je jejich hrdinka. Snůška keců, kýčů a neuvěřitelných proměn. Ztráta času. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (5)

  • V záběru, kdy učitelka oznamuje třídě, že je nebude učit ve třetím ročníku, je na tabuli rozepsané slovo "narrative", a to pouze jako "na". Hned v dalším záběru je však slovo plně dopsáno i přesto, že se učitelka ani o krok nepohnula. (ČSFD)
  • Všetci pozostalí v múzeu holokaustu boli skutočnými preživšími. (Karush)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles a Long Beach. Scény zo školy sa natáčali na Hamilton High School. (MikaelSVK)

Související novinky

Smysl života v dopisech

Smysl života v dopisech

26.05.2006

Dvojnásobná držitelka Oscara za herecký výkon ve filmech Kluci nepláčou a Million Dollar Baby, Hillary Swank, opět spojí své síly s režisérem Richardem LaGravenesem v snímku P.S. I LOVE YOU. Adaptace… (více)

Reklama

Reklama