Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (609)

2Pac 

všechny recenze uživatele

Druhy celovecerny Bean na mna posobil, ako pokus Rowana Atkinsona ukazat "hlbsiu podstatu" postavy Mr. Beana. (to som vsak pravdepodobne, sudiac podla okolitych komentarov, bol asi jediny... :) Vznikol tak podla mojho nazoru pomerne prijemny mix Chaplinovskeho The kid, Begniniho La vita e bella obleceny v Beanovom zasumelom saku. Radim vsak, vypnut film tesne pred zaverecnym "uzasnym" spevackym vykonom vsetkych zucastnenych. Good bye Mr. Bean! ()

imf 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní nuda, kterou se Rowan Atkinson proploužil skoro až neochotně. Skutečného Beana v původní formě zahlédnete snad jen v závěrečných deseti minutách a i tady humor vyvěrá odjinud než byste čekali. Ani slušné finále, ani Karel Roden ve vedlejší roli vám ale zážitek nezachrání. Smutný konec televizní legendy. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dávno před filmem mě neskutečně pobavilo jak někteří odborníci a kritici v naprosté shodě dali filmu dvě hvězdičky a záporné recenze navrch. Ovšem je všeobecné známo, že práci filmového kritika si čte jen jiný filmový kritik a nebo člověk, který má průjem a musí být dlouho na záchodě. Filmoví kritici a odborníci jsou jistě i odborníci a experti na postavu a humor Mr.Beana. Ovšem přes jejich neuvěřitelnou odbornost jim možná utekl jeden prostý fakt. Postava Mr. Beana musí především umět rozesmát dětskou tvář a nebo tvář člověka z duší dítěte. Jak to udělá už je jedno. Film je velmi příjemná, milá a zábavná jizda napříč Francií. Proč to nepřiznat, jsem člověk z duší dítěte a takovéto prázdniny v době podávání daňového přiznání jsem si rád s panem Beanem užil. Návštěvnost filmu svědčí o tom, že hodně lidí považuje usměv za lepší hodnotu než práci filmového odborníka. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Právě do té připitomělosti námětu, rodinně naivního a inflantilního konceptu postav, pseudo-polodokumentárního/polofilmového pojetí a francouzské scenérie náš fazolový muž zapadne daleko lépe než do toho experimentu v Americe, kde byl výjevem někde z Marsu. Recyklování není zde nejhorší, ale hraje se na efekt až moc. Ale aspoň si Willem Dafoe zahrál s Rowanem Atkinsonem. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No neviem ako je to možné, ale aj napriek tomu, že som si uvedomoval, že toto asi nebude Beanov najväčší úspech, tak tie vtipy, ktorými mi navodil na perách úsmev stačia na slušný nadpriemer. Je len škoda, že na filmoch nepracujú tvorcovia krátkych skečov, ktoré budú ešte asi dlhé roky vyhľadávanými komickými klenotmi, pretože z nich sa tu objaví len veľmi málo náznakov. A je to škoda aj z toho pohľadu, že to nie je pre Atkinsona a ani pre nás vôbec dobré východisko pre ďalšie možné nakrúcanie bláznivých príhôd pána Beana. 70%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (26)

Reklama

Reklama