Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (609)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na herecké kreácie Angličana Rowana Atkinsona, čo predvádza v úlohe komickej postavičky Mr.Beana si asi nikdy nezvyknem. Vôbec nedokážem pochopiť jeho všeobecnú popularitu. Mne to stále pripadá akesi úchylné. Jeho humor mi je na míle vzdialený. Jednoznačne mentálne postihnutý, nemý mím a jeho nevšedné dobrodružstvá. Seriálové epizódy by som ešte ako tak dokázal zniesť, ale filmové pokusy pána Beana ma doslova urážajú. "Prázdniny pána Beana" nestoja za pozornosť. Možno tak Karel Roden a Willem Dafoe, ktorý si tu zahrali dve vedľajšie postavy. Ale ani to tejto turbo komédii moc nepomohlo. * ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Rowan Atkinson stále více rozmělňuje kult Mr. Beana účinkováním v celovečerních filmech a nezůstává u toho, co mu jde a umí bezesporu nejlépe - u svých několikaminutových skečů na bázi němé grotesky. Prázdniny pana Beana jsou na jeho humor až moc složitý filmový formát a invence pana Atkinsona ho bohužel neutáhne. Vysloveně špatný film to rozhodně není, ale žádná velká sláva také ne. Pár výborných gagů, několik dobrých vtipů, trocha té filmové vaty...a taky několik deja-vu (témata jako oběd v restauraci a co s nechutnými ústřicemi už jsme v nějakém skeči Mr. Beana někdy zahlédli). Co vlastně tedy přimělo Rowana Atkinsona vyrazit do Cannes právě v doprovodu celovečerního filmu? Asi to byly jen a jen peníze...umělecké a tvůrčí pohnutky to mohly být jen stěží... (za zmínku ale rozhodně stojí herecká účast našeho Karla Rodena - už se zřejmě zcela etabloval v prostředí anglosaského filmu a dostává i role ve velkofilmech mimo Hollywood. Hraje sice zase Rusa, tentokrát režiséra, ale jeho role je jednou z ústředních a já mám dojem, že u nás doma se to třeba v kampani k tomuto filmu zase až moc neakcentovalo. Karel Roden skutečně herecky prorazil...) ()

Reklama

lebowski 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem věřil, že i přes nepříznivé zdejší komentáře se mi to líbit bude, že není možné aby ve filmu nic nezbylo ze skvělé postavy pana Beana, jak jí známe. Bohužel je to ještě horší než 10 let starý celovečerní Bean, tam byly alespoň věci, i když třeba okopírované ze skečů, kterým jsem se zasmál. Tady bohužel není nic...Leda nějaké pitvoření...Zapomeňte na Atkinsona v roli Beana ve filmu. Koukněte raději na jeho serióznější herectví ve výborné černé komedii Univerzální uklízečka ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Ksichty, ksichty, starý ksichty...já už jsem na to asi moc starej... Chová se jako idiot, chodí jako idiot, párkrát se mi naskytla příložitost k pousmání - bohužel to není zásluha Beana. O scénáři se nemá cenu zmiňovat, jen vzpomínám na dobu, kdy poprvé přišel mr.Bean na obrazovky - pane to byl šrumec !!!! A proč jsem se díval? Kvůli svým dětěm. Ty se bavili náramně. Hlavně ten sedmiletej !!! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud si člověk dá na čas pauzu od Mr. Beana tak se v tomhle kousku občas i zasměje. Bohužel ani několik povedenějších scének nezakryje fakt, že už jsme je viděli většinou v lepším provedení v minulosti. Jedná se tedy spíše o film pro celou rodinu, kterou příjde navštívit chlapík, jehož prakticky všichni znají a přehlídnou jeho inteligenční nedostatky. 55% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (26)

  • Natáčanie prebiehalo v Londýne (Anglicko, Veľká Británia) a Paríži, Avignone, Marseille, Oppède-le-Vieux, Sault, Cannes, Cavaillon, Millau, Villefranche-sur-Mer, Nemours a Saint-Vallier-de-Thiey (Francúzsko). (Arsenal83)
  • Keď natáčali príchod Mr. Beana, Stefana a Sabine na filmový festival v Cannes, ľudia v dave volali skutočné meno Emmy de Caunes, neuvedomujúc si, že herečka nakrúca nový film a v skutočnosti sa nezúčastňuje filmového festivalu ako herečka, ale ako postava. (Arsenal83)

Reklama

Reklama