Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravný film z období pádu Římské říše, který se nedávno natáčel i na Slovensku (Spišský Hrad, Červený Kameň). Když se začne Římská říše rozpadat, opustí mladý Romulus Augustus město a vydá se na nebezpečnou cestu, aby vytvořil legii věrných - POSLEDNÍ LEGII. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

teutates 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som si aspoň myslel, že tento snímok má pevný základ a stroskotalo to na peniazoch a zlej réžií, ale po tom čo som sa dozvedel na konci tohto "diela" by mal Doug Lefler predsa len ostať u TV filmov. Práve tam patrí aj táto rozprávka. Mám rád historické snímky, avšak takúto "slataninu" som už vážne dávno nevidel. Veľkolepá výprava, skvelá kamera, strih a efekty - tak o tom môžete iba ak snívať. Celý film vypada lacne, až na pár svetlých okamžikov a celkovo nemá čo ponúknuť. O herectve by som radšej pomlčal, aj keď ide o zvučné mená. Ak by som to bral ako paródiu na snímky podobného formátu, tak za 2*. Po tom, čo som sa dozvedel, že Spišský Hrad je v Anglicku... YEAH - zbytočnosť. Hlúpe prevedenie, ktoré skôr urazí ako poteší 1/10 ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

V tomto případě by nebylo od věci ještě před začátkem projekce výrazné upozornění, že se nebude jednat o historicky podložená dobrodružství. Zmatený divák by tak byl ušetřen horečnatého listování v encyklopediích a marného spojování souvislostí mezi posledním římským císařem a králem Artušem. I kdybych velkoryse pominula tuto nepříjemnost, další rány co přijdou, bude muset divák nést statečněji, než hrstka věrných, která protivnému malému Romulovi zbyla. Za všechny jmenujme šermířské souboje, za které by se nemusely stydět ani amatérské družiny na našich poutích, mizerný scénář a (ne)uvěřitelné herecké výkony. ()

Reklama

Yardak 

všechny recenze uživatele

Ještě že na začátku filmu bylo řečeno, že je to natočená legenda, jinak bych to hodnotil jinak:). Ale popravdě jsem čekal něco děsného a musím říct, že zas tak hrozné to nebylo - takových 55 %. Některé animace počítačem se fakt nepovedly, no je prostě vidět malý rozpočet. Trochu jiná legenda o Merlinovi, Artušovi a jednom mečíku:o)). ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Ne, opravdu to nemuselo být nejhorší. A tátovi se to dokonce i líbilo. Ale ruku na srdce, on kouká hlavně na kriminálky. Budiž, ale tak ptiomý námět jsem viděl naposledy u Krále Artuše s Owenem. Co víc, oni z toho udělali skoro ságu. Fakt. Vypadá to tak, že Poslední legie měla předcházet tý druhý slátanině, co je uvedena výše. Suma sumárum, tohle nebyla trefa do černého! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

A zrodil se legendární meč, meč jenž nese jméno... Radši ne. Stejně ho všichni známe nebo ne. Trošku mi to přišlo jako epizoda z fantasy seriálu typu Xena nebo Herkules. Ben Kingsley jako čaroděj Merlin vypadal zajímavě. Colinu Firthovi historické kostýmy sluší a vypadá charizmaticky. Jiný pohled na legendu, ale ne zrovna příliš povedený. Tak na jedno zkouknutí. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Romulův trůn byl postaven speciálně tak, aby se patnáctiletý Thomas Brodie-Sangster nemohl dotknout země - lépe tak zahrál malého chlapce. (NinadeL)
  • Natáčalo sa na slovenských hradoch Červený Kameň a Spišský hrad. (emdvojka)
  • Režisér Doug Lefler řekl, že nápad na příběh začal u DDLC, poté Dino De Laurentiis přizval historického konzultanta Valeria Manfrediho a jemu se nápad velice zalíbil. Po té ale nápad od DDLC Manfredi musel vzít a napsal úspěšný román, který opět pomohl k realizaci filmu. (NinadeL)

Související novinky

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Z Říma na skotskou Vysočinu

Z Říma na skotskou Vysočinu

26.08.2008

Může být jenom jeden! A není vyloučeno, že tím vyvoleným bude skotský herec Kevin McKidd, kterému byla nabídnuta hlavní role v chystaném remaku Highlandera. V historickém seriálu Řím, kde ztvárnil… (více)

Tintin už má obličej

Tintin už má obličej

25.03.2008

Spielberg a Jackson to s tou digitálně animovanou adaptací slavné komiksové série Tintin myslí opravdu vážně. Dokonce tak vážně, že první díl trilogie bude podle všeho dalším Spielbergovým režijním… (více)

Reklama

Reklama