Reklama

Reklama

VOD (1)

Americký fotbal vás srazí k zemi a pak od vás očekává, že se znovu postavíte na nohy.Univerzitu Marshall a celé městečko Huntington srazí k zemi obyčejný život mnohem hůř. Právě v tom okamžiku se objeví Jack Lengyel a přijme práci, o kterou nikdo nestál: sestavit nový marshallský fotbalový tým jen několik měsíců po leteckém neštěstí, při kterém zahynuli všichni univerzitní hráči. Matthew McConaughey jako energetický trenér nezkušených hráčů, jejichž naděje na vítězství je mizivá. Ale všichni chtějí vyhrát. Napětí a inspirace v příběhu o sportu i uzdravování, natočeném podle skutečné události. Čas běží dokud rozhodčí nezapíská. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (175)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ve filmu je zvýšený počet sympatických chlapských postav, který jsou jen tak mimochodem výborně zahraný. "Temný" Matt tady hraje jednu z nejsympatičtějších postav svý dosavadní filmošky, stejně tak i druhý "ztracený" Matt. Nejvíc se mě líbil Dedmon, byla to taková nenápadná postava, ale měla v sobě velký srdce. Film je spíš psychologickej než sportovní a je natočen velmi citlivě, třeba scéna s havarií letadla, žádný "šokující" záběry na mrtvý, ale chvika černýho ticha a pak střihy na obyvatele Huntingtonu, nádherný, tomuhle se říká úcta k pozůstalým. Závěrečný titulky mě zase přesdvědčily o autorský upřimnosti a to já umím ocenit. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Matthew Fox přežil pád letadla ve Ztracených, Matthew Fox přežil pád letadla v Návratu na vrchol - a pak že prý Bruce Willis je Vyvolený. No, tak jsem tu tragédii trochu odlehčil a teď vážně - nešťastný příběh Univerzity Marshall jsem už znal z dřívějška, takže jsem byl připraven a čekal, jak si McG poradí s atmosférou a nakolik se utopí v patosu. Musím uznat, že se s tématem popasoval docela slušně, i když slzopudných scének s hudebním podkresem a la funeral bylo na můj vkus trochu moc. Solidní part předvedl MMcC, který do posmutnělého města přinesl trochu svěžího vánku a vesměs (až na pár výjimek) se vyvaroval svého mírně unylého herectví. Ani nezbytných morálku pozvedajících projevů a lidových mouder nebylo tolik, že by se z nich běžný divák sledující telenovely začal zakuckávat, takže v tomto ohledu nedošlo k žádné újmě na zdraví. Samotné sportovní zápolení bylo pro mě poněkud méně záživné, protože americký fotbal je z mého pohledu prostě jenom takový homo-swingers wrestling s míčem (nebo spíš s šiškou). Navíc znalosti pravidel jsem byl zatím ušetřen (až dnes jsem se dozvěděl, že ten čas, kdy zbývá jedna vteřina do konce nějakého úseku, borci rychle rozehrajou, hrajou klidně dalších 15-20 vteřin, aby teprve PAK rozhodli či nerozhodli zápas, tak ta vteřina se odpočítávala z nějakého "play clocku", což není čas do konce zápasu, ale časomíra proti zdržování hry), takže po sportovní stránce mě uchvátily více jiné spektákly, např. duel Hongkong vs. Pákistán v krasobruslení. ALE: Poselstvím toho filmu asi bylo připomenout tu tragédii a taky to budování nového týmu, takže zábava byla v tomto ohledu až na druhém nebo kdovíkolikátém místě. Tak už jsem se vykecal dost, přemýšlím, jestli jsem na něco nezapomněl... No, tak asi ne. Tak dobrou noc. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $43,545,364Tržby Celosvetovo $-Tržby za predaj DVD v USA $25,724,323 //počet predaných kusov 1,509,282║ Absolútne tuctová a rutinná záležitosť, tento športový žáner(Americký futbal) filmu už Američania niekoľko krát prevarili a tento počin nemá fakt čo skoro ponúknuť, zbytočné. McG nemá moc vlohy pre dramatický pojem, aspoň že je kamera fajn. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Klasické americké lidské drama o ztrátě a návratu z hlubin beznaděje. Určitě je škoda, že Návrat na vrchol přichází až po například Remeber the Titans nebo basketbalovém Coach Carter, takže je jeho koncept už trochu okoukaný. Přesto je ovšem celý film velmi dobře zvládnutý a většinu diváků minimálně dobře zabaví. McG a jeho parta si totiž každou sekundu filmu budují v divákovi stále větší sympatie i díky dvojici Matthewů, smutnému Foxovi a nadšenému McConaugheymu, za pomoci akčního režiséra, který dynamickou hru zvládá snímat s jednoduchostí a přehledností. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Sympatická óda na americký fotbal funguje díky třem věcem. Geniálně smutnému obličeji Foxe, nadšenému výrazu McConaugheyho a McG-ho klipovité a nápadité režii, která k žánru parádně sedne. Scénář je bohužel jen sbírkou klišé, kde smutní pozůstalí pronášejí útrpná životní moudra ("Víš, že jsem křtěný tady v Ohiu?"), zápasy se vyhrávají v poslední vteřině a všichni, kteří nechtěli, aby se Marshall pokusili vrátit do fotbalového kolotoče, nakonec budou obměkčeni. Divák zde sice nenajde jediný překvapivý moment, ale s dojemnou hudbou v zádech uběhnou ty dvě hodiny v klidném duchu. 70% ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Dojímavé sportovní melodrama o tragickém konci jednoho fotbalového mužstva a nelehkém začátku jejich následovníků. Hra na city, zpomalované záběry klíčových okamžiků hry a standardní mnohokrát viděný příběh od porážky k vítězství však zařadí tento příjemný film jen do zapomenutelného podprůměru. Jen díky tragickému námětu a také díky solidní práci kameramana možná stojí za shlédnutí. Trailer: http://www.csfd.cz/film/222350-navrat-na-vrchol/videa/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Útok má velký problémy, - A není to tím, že by obrana byla tak úžasná." Sport mám rád a americký fotbal za něj nepovažuju. Navíc se mi zdá, že natočit snímek o družstvu amerického fotbalu, které vyhrálo dva zápasy za sezónu není úplně nejšťastnější nápad. Ještě o něco horší je skutečnost, že sport samotný nedostal příliš mnoho prostoru, neboť vše ostatní z obrazovky nesmlouvavě vytlačil patos podporovaný slzopudnými songy. Alespoň šaškující trenér Lengyel svými poznámkami občas netaktně narušil ten všeobecný smutek, ale to mi ke spokojenosti rozhodně nestačilo. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Klasickej americkej sportovní film, ve kterym trenéři pronášej patetický motivační proslovy, hráči rozhodujou zápasy v poslední sekundě, atd... Podobný filmy mě moc neberou. Ani nevim, proč jsem se na to díval. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Schematický sportovní vývar, který na jedné straně přetéká patosem a umělými emocemi a na druhé postrádá dobře napsané postavy, tempo i herecké výkony (McConaugheyho a Foxe zabít!). Když se pronášel už asi osmý srdceryvný proslov, zvolávalo se obligátní "We are Marshall" a McG vykrádal další a další žánrové souputníky, měl jsem co dělat, abych si facepalmem neomlátil čelo a zároveň si neroztrhnul bránici. Úděsné a ke všemu i smrtelně nudné! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší športový film využívajúci, ale nezneužívajúci skutočné udalosti z prostredia amerického športu. McG a spol. vytiahli z rukáva slušné eso a ako sa zdá, takýmto príbehom stále nie je koniec. Ja osobne mám na ne slabosť, takže som sa znova potešil. Prakticky sa však jedná o slušná drámu o tragédii, ktorá zasiahla jeden futbalový tím. Zápasov sa veľa neodohrá, tie súťažné sú len tri, ale majú tie správne grády, ako aj celý film s veľmi citlivou témou a veľmi citlivým spracovaním. Som prekvapený. Hlavne z réžie, McConaugheyho a celkového dojmu. 80%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Porce všemožných klišé v každém druhém záběru přesně tak, jak to mají za oceánem rádi.. Nicméně smutný kukuč za každým rohem a ten samý kukuč pronášející útrpná životní moudra na někoho určitě zafungují!! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Omnoho viac ako o športe, je tento snímok o odlišnom uhle pohľade na ľudskú tragédiu. Keď človek na správnom mieste s čistým srdcom, sformuluje slová tak, že dodá energiu no najmä vzbudí nádej na lepší zajtrajšok, má akýkoľvek kolektív napoli vyhraté. Nádej totiž skutočne “umiera” ako posledná. Milujem takéto filmy s hlbokou myšlienkou .. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak teď mám tak trochu problém v tom, že nevím úplně přesně, co nového napsat. Víte, když jeden den vidíte film o americkém fotbalu podle skutečných událostí, a další den vidíte další film o americkém fotbalu podle skutečných událostí, tak už člověk neví, co má napsat, aby se náhodou neopakoval. A to je přesně můj případ. Jen den před tímto filmem jsem viděl film Gang v útoku, který je velice podobný s tímto filmem. Ale nejhorší je, že jsou si velice podobné i v kvalitě, tedy alespoň podle mého názoru. Ale tak zkusím něco k filmu "Návrat na vrchol" napsat. Jedná se rozhodně o zajímavý film, na jehož začátku je herecké neštěstí, při kterém zemřou téměř všichni hráči amerického fotbalu na Marshallově univerzitě. Přežije jen několik málo hráčů, kteří do letadla z různých důvodů nenastoupili (kvůli zranění, kvůli náhodě, nebo kvůli zaspání). A právě od těchto hráčů vzejde popud, aby se znovu sestavil tým a hrál se zde znovu americký fotbal. Jak už zde někteří komentující naznačili, sportovní filmy jsou téměř všechny o jednom a tom samém. A tady je informace, jak film skončí, už v samotném názvu filmu, takže netřeba být během filmu nikterak nervózní, jak to celé skončí. Tady záleží už vlastně jen na scénáristově peru, jak příběh dokáže zpracovat, na režisérově umu, jak film dokáže převést na plátno, a na hercích a jejich ztvárnění a uchopení jednotlivých postav. Všechno se zde docela perfektně povedlo a já nemám důvod k nějaké větší nespokojenosti. Scénárista, režisér i herci se se svými úkoly popasovali dobře a výsledkem je koukatelný film, který dokáže zaujmout, ale ze kterého jsem rozhodně nebyl nějak u vytržení. Takže jsou z toho solidní čtyři hvězdičky. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní sportovní drama, ve kterém McG dokázal, že točit umí a zmůže se na víc než na někdy až moc přiblblé Andílky. Jeho svižná a klipová režie se sem hodně hodí a zápasy jsou opravdu pastva pro oči. Dokonce i tu vážnější část ustál, i když se scénář nevyhnul klasickým klišé. Hodně také udělalo skvělé obsazení v čele s výborným Foxem a solidním McConaugheyem. Po tomhle filmu se už Terminátora v McGho režii bojím o trochu méně ()

petero 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film a pocta jednému športovému klubu. O to viac prekvapí, že tento nonstop doják je dielom tvorcu videoklipových nonbrain akčných dobrodružstiev troch hlúpučkých anjelikov. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hm, kdo by nečekal od takového režiséra trošku více, že. I tak se ale McConaughey a Fox krásně vyblbli, pár scén je skvělých a celkem to odsýpá. Sportovní drama, které neurazí a možná trošku nadchne. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

To som si zase raz pekne poplakal. Aj ked viac kvoli teme nez filmarskemu kumstu. Bolo tu totiz zarobene na ovela viac. Skoda, ze to nebol pribeh mesta, ale stokrat videny pribeh jedneho teamu. Pokojne to mohlo mat o pol hodku navyse a namiesto patetickych scen (v tradicnom hollywoodskom megasladkom prevedeni) sa venovat aj upozadenym postavam a atmosfere. Bolo by to omnoho silnejsie. Takze spokojnost, no nie nadsenie. Netradicne uvolneny McConaughey tiez potesil. 7/10 ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Velice sympatický film. Bláznivé způsoby McConaugheya jako nového trenéra Marshalls, které pomáhají celému městečku se postavit znovu na nohy po tragickém incidentu. Jako asistenta Foxe (Jacka z lostů) uvidíme v smutnější roli, která se nemůže vypořádat s katastrofou, a cokoliv se děje ve městě to spojuje se vzpomínkami, které následovali před havárií. Je úplně věrohodný jako všichni ostatní, děkan, president Dedmon, Annie Cantrell jako snoubenka jeho syna, stejně tak i pozůstalí 4 hráči. A konec konců, nejtěžší zkouškou je pro ně postavit se znova a znova na hřiště, dokaď nezačnou vyhrávat a tím dát hold všem pozůstalím i mrtvým z týmu a fans marshalls. Nejde tu jen o vítězství. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi smutná snímka. We Are Marshall je snímka inšpirovaná skutočnou udalosťou, odohrávajúcou sa v USA 70.tych rokov. Po páde lietadla s univerzitným futbalovým mužstvom končí futbalový program univerzity Marshall. Lietadlo vtedy v zlom počasí stratilo orientáciu a zrútilo sa v Apalačských horách. Tej noci zahynulo 75 hráčov a ďalších členov tímu, a vedenie univerzity si nedokáže predstaviť, že by v novej sezóne vôbec bolo možné v školskej futbale pokračovať. S tým sa ale nemienia zmieriť 3 hráči, ktorí v lietadle neboli. Je nutné zohnať nového trénera (Matthew McConaughey), hráčov a vôbec všetko potrebné na začatie novej sezóny. Musím ohodnotiť perfektný výkon McConaugheyho, ktorý si zahral naozaj výborne svoju úlohu. V úlohe asistenta trénera uvidíte Matthew Foxa, známeho zo seriálu Lost. ()

Reklama

Reklama