Reklama

Reklama

VOD (1)

Americký fotbal vás srazí k zemi a pak od vás očekává, že se znovu postavíte na nohy.Univerzitu Marshall a celé městečko Huntington srazí k zemi obyčejný život mnohem hůř. Právě v tom okamžiku se objeví Jack Lengyel a přijme práci, o kterou nikdo nestál: sestavit nový marshallský fotbalový tým jen několik měsíců po leteckém neštěstí, při kterém zahynuli všichni univerzitní hráči. Matthew McConaughey jako energetický trenér nezkušených hráčů, jejichž naděje na vítězství je mizivá. Ale všichni chtějí vyhrát. Napětí a inspirace v příběhu o sportu i uzdravování, natočeném podle skutečné události. Čas běží dokud rozhodčí nezapíská. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

slovan1 

všechny recenze uživatele

Ono to není špatný film. Bez cca půl hodiny stopáže, která je poskladána ze zbytečných keců by to bylo i na větší hodnocení než dam. Škoda. Atmosféru to mělo na drama fakt slušnou. McConaughey a Fox sympaťáci, kteří film táhnou. Kate Mara slušná kost, což se nedá, díky účesu, říct o January Jones, která byla v prcičkách 100x žhavější :-) Kdyby se zde pohrálo se stopáži, nebo kdyby nebyl střihač lenivý, tak to mohlo byt o hvězdu výše, takhle 3*. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

velmi ma prekvapil reziser McG, kt. velmi neoslnil charlieho anjelikmi, ale s marshallmi ukazal, ze predsa v nom tkvie nejaky ten talent, aj ked treba uznat ze podla mna mal slaby scenar poruke, plny silnych slov a hrdinskych vylevov, ako to uz asi byva zvykom v sportovo ladenych filmoch...taktiez dost tam nesedi ten patos, kt. je viditelny pocas celeho filmu, a najviac ked tak nudi...no a este k mcconaugheymu: ten pekne zabodoval a dostava sa z podpriemeru hrdinov romantickych komedii...len tak dalej ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Omnoho viac ako o športe, je tento snímok o odlišnom uhle pohľade na ľudskú tragédiu. Keď človek na správnom mieste s čistým srdcom, sformuluje slová tak, že dodá energiu no najmä vzbudí nádej na lepší zajtrajšok, má akýkoľvek kolektív napoli vyhraté. Nádej totiž skutočne “umiera” ako posledná. Milujem takéto filmy s hlbokou myšlienkou .. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý a silný příběh v rukou dost mizerného režiséra. Nejhorší mi na všem přišel střih, kdy se často jednotlivé záběry nepodporovaly a spíše vylučovaly. Doják to mohl být klidně od začátku do konce a režisér se o to asi i snažil, ale silné mi přišly snad jen 2 nebo 3 scény a to díky hercům a skutečnostem pravdivého příběhu. Opravdu kouzelný je Matthew McConaughey, který si tu dává snad svou nejlepší roli. Po sedmi letech jsem film viděl bez tragického začátku. A na to, že to bylo s otřesným českým dabingem, jsem film prožil mnohem silněji. Tak jsem musel jednu hvězdičku přidat. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Matthew Fox přežil pád letadla ve Ztracených, Matthew Fox přežil pád letadla v Návratu na vrchol - a pak že prý Bruce Willis je Vyvolený. No, tak jsem tu tragédii trochu odlehčil a teď vážně - nešťastný příběh Univerzity Marshall jsem už znal z dřívějška, takže jsem byl připraven a čekal, jak si McG poradí s atmosférou a nakolik se utopí v patosu. Musím uznat, že se s tématem popasoval docela slušně, i když slzopudných scének s hudebním podkresem a la funeral bylo na můj vkus trochu moc. Solidní part předvedl MMcC, který do posmutnělého města přinesl trochu svěžího vánku a vesměs (až na pár výjimek) se vyvaroval svého mírně unylého herectví. Ani nezbytných morálku pozvedajících projevů a lidových mouder nebylo tolik, že by se z nich běžný divák sledující telenovely začal zakuckávat, takže v tomto ohledu nedošlo k žádné újmě na zdraví. Samotné sportovní zápolení bylo pro mě poněkud méně záživné, protože americký fotbal je z mého pohledu prostě jenom takový homo-swingers wrestling s míčem (nebo spíš s šiškou). Navíc znalosti pravidel jsem byl zatím ušetřen (až dnes jsem se dozvěděl, že ten čas, kdy zbývá jedna vteřina do konce nějakého úseku, borci rychle rozehrajou, hrajou klidně dalších 15-20 vteřin, aby teprve PAK rozhodli či nerozhodli zápas, tak ta vteřina se odpočítávala z nějakého "play clocku", což není čas do konce zápasu, ale časomíra proti zdržování hry), takže po sportovní stránce mě uchvátily více jiné spektákly, např. duel Hongkong vs. Pákistán v krasobruslení. ALE: Poselstvím toho filmu asi bylo připomenout tu tragédii a taky to budování nového týmu, takže zábava byla v tomto ohledu až na druhém nebo kdovíkolikátém místě. Tak už jsem se vykecal dost, přemýšlím, jestli jsem na něco nezapomněl... No, tak asi ne. Tak dobrou noc. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Jednalo se o charterový let, při kterém zahynulo 37 členů týmu, 8 členů trenérského personálu, 4 členové leteckého personálu, 1 zaměstanec letecké společnosti a dalších 25 významných lidí. 70 dětí ztratilo jednoho rodiče a 18 dětí navíc osiřelo. (sir-dave)
  • Film si odbil premiéru 12. decembra 2006 v Huntingtone, hollywoodska nasledovala o dva dni neskôr. V oboch prípadoch bol použitý zelený koberec namiesto tradičného červeného. Zelená je totiž farba tamojšej Marshall University. (misterz)
  • Otec zemřelého hráče Chrise Greffena (Ian McShane) si čte v kavárně knihu "Na západní frontě klid" od Remarquea. Když trenér Jack (Matthew McConaughey) povzbuzuje ředitele k návštěvě federace, píská melodii z filmu Hodný, zlý a ošklivý (1966). Na konci v titulcích je záběr na ceduli s nápisem: "Bůh dal, Bůh vzal." Jedná se o citaci z Bible, z Knihy Jób, první kapitola, verš dvacátý první. (Kuny27)

Reklama

Reklama