Reklama

Reklama

Když se dva krasobruslařští rivalové Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) a Jimmy MacElroy (Jon Heder) na mistrovství světa znemožní v trapné rvačce, přijdou o zlaté medaile a navíc dostanou doživotní zákaz krasobruslení v mužské kategorii. Nyní, po třech a půl letech, našli skulinu v pravidlech, která jim umožní znovu soutěžit. Pokud totiž dokáží odložit vzájemnou nevraživost stranou, mohou se o medaili utkat společně – v soutěži párů. (Cinemax)

(více)

Recenze (511)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Parodie, všudypřítomné narážky, nadsázka a spousta "odborné" srandy navíc pro lidi, kteří se v krasobruslení trochu vyznají. Tahle taškařice není geniální, není nijak zvlášť technicky ani formálně výborná (scénář samozřejmě splňuje všechna klišé o pádu a vzestupu sportovců), ale je hrozně moc zábavná a trhlá, Will Ferrell i Jon Heder jsou skvělí a švihlí a to, co tady zaujme nejvíc jsou propracované detaily, ukryté vtipy a parádní krasobruslařské sestavy. Jednoduchý příběh je mi ukradený, jeho stupiditu tvůrci dokázali využít ve svůj prospěch a servírují nám tak nenáročnou, ale přitom svým způsobem chytrou zábavu. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Čtveřice scénáristů využila notoricky známého schématu „komedie o cestě za vítězstvím“ a jako sport si vybrali poměrně atraktivní krasobruslení. Je směšně snadné odhadnout, jakými zákrutami se bude děj ubírat, jaká figurka splní jaký účel a pokud tento film není (a snad nebude) pouze další zaprášenou hloupostí v regálech videopůjčoven, pak především zásluhou titulního dua. Komediální talent Willa Ferrella nezná hranic, existovali-li by nějaké, stejně by je zbořil. Jeho kreace bohémského bruslaře, závisláka na sexu, překonává vše, co dosud předvedl. A myslím to, jakožto divák znalý Zprávaře i Horší už to nebude, zcela vážně. Nejen, že potvrdil pozici současné komediální jedničky (sorry, Bene), on už se pomalu přibližuje k pomyslnému Olympu všech komiků, kdy každé z jeho gest, každý posunek, každý úšklebek, vyvolává smích. Navíc má odvahu (a podmínky) pro to, aby mohl zajít ještě dál než takový Peter Sellers či Rowan Atkinson. Nikoliv jenom nadhazovačem vtipů, ale vcelku důstojným parťákem je mu Jon Heder. Blonďatou kšticí a dívčími rysy dotváří kontrastnost dvojice a předvádí, že jeho možnosti nejsou limitovány rolemi trapně vtipných blbečků. Nevím, nakolik byli při natáčení využívání kaskadéři, ale alespoň základní pohyby na ledě herci zvládat museli, škoda tedy toho skromného množství jejich krasobruslařských kreací. Režie dvojice debutantů není vůbec špatná, vtipy dokáží správně vystupňovat (úvodní souboj), akční scény nejsou pouhými pokusy o ně a film má (i díky velice střídmé délce) úžasný spád. Ač se komedie „rat packu“ vyznačují podobnou mírou imbecility jako jiné americké počiny tohoto žánru, zdánlivou hloupost dokáži využít plně ve svůj prospěch a vždy jako bonus pro znalejší diváky obsahují také fůru skrytých vtípků. V tomto případě si na své přijdou především milovníci krasobruslení, kterým jistě neuniknou camea skutečných krasobruslařů (není Sasha Cohen jako Sacha Baron Cohen), nebo odkazy na jiné filmy s krasobruslařskou tématikou (na oba dva). Množství vtipů pro „neznalce“, včetně těch opravdu kvalitních (maskot, kanadský národní symbol, a šíp v jeho hlavě), však také lehce překonává standard. Jasné tři, ale s mou slabostí pro Willa Ferrella musím malinko nadhodnotit. 75% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ještě údernější zaskórování než Vybíjená a střelenější než Zoolander. Tak smrtící palba humoru zde nebyla již léta a já od teď čekám, kdo první na opravdovém šampionátu naservíruje Železný lotus. Korejci na to mají! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Koukám na film, ve kterém nesnáším dvě hlavní herecké jména a přesto jsem se u něj docela bavil, i když to všechno bylo zastřené tou vlnou nelibosti k něčemu takovému se odhodlat a podívat se na to. Will Ferrell ať se snaží sebevíc, nikdy mi nepříjde takový sympaťák, jako jeho parťáci z Frat Packu, jenže když se do toho přimotá pro mě dosud neznámý Jon Heder, nechápu, že se mi to může ještě trochu líbit. I když jako komedie mi to všechno příjde opravdu průměrně, jak po příběhové tak po humorné stránce. A i když se zde jedná o sport, jedno jaké, dycky to skončí stejně. Jako všechny filmy tomu podobné. --- Problémové dětství? No jestli nazýváte 9 letýho kluka s 35 letou přítelkyní problémem... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $61miliónovTržby USA $118,594,548Tržby Celosvetovo $145,708,642Tržby za predaj DVD v USA $54,565,446 //počet predaných kusov 3,234,382║ Bláznivý úlet ako sa patrí, z množstvom skvelých doprovodných pesničiek pri krasokorčuľovaní dvojice Ferrell-Heder z hitov ako Armageddon či Flash Gordon a moc im to na ľade spolu seklo. Dej je všelijako skombinovaný, občas to príde aj mierne od veci ale také su už dnešné komédie. /65%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell ve staré dobré formě a Jon Heder konečně v roli, která nevykrádá Napoleon Dynamite. To samo o sobě by vám mělo stačit k velkému očekávání. Fanoušci krasobruslení si k tomu mohou přičíst pár fajn odkazů, legendární severokorejský trik, který nikdo nikdy neviděl a spoustu narážek a urážek. Film dobře "odsejpá" a chvílemi jako by sahal po žezlu Zoolandera, který je podle mého doposud nepřekonaný, co se týče kvality a kvantity gagů. Nakonec je z toho díky příliš opatrnému přístupu režisérů a scenáristů "jen" další Vybíjená... dobré, zábavné, ale nikoliv geniální. Kluci z toho ale v závěru vybruslili vážně elegantně. (70%) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hvězdná dvojice Will Ferrell a Jon Heder spojili své síly, aby dostali zase jednou krasobruslení na vrchol popularity. Pochybuji, že se každé malé dítě snaží právě ukecat své rodiče, aby mu koupili brusle a dostal lekce bruslení, ale určitě se každý kdo film shlédne s jistým nadhledem pobaví. Z názvu udělali česky distributor doslovnou parodii, ale to snad tolik nevadí. Film je velmi jednoduchý a nejzábavnější jsou na něm obě hlavní postavy, kterým herci vdechli život a s přehledem vtipkují v každé situaci nejen slovy, ale i pohyby a gesty. Chtělo to však ještě trochu humoru a nějaké silné vtipy, které by přežili déle než týden po shlédnutí filmu. Přesto jde o kvalitní zábavu, která je na hranici mezi 3 a 4 hvězdičkami a pro milovníky Willa Ferela je povinností. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jeff Cox, Craig Cox, John Altschuler, Dave Krinsky .. Oheň a led. Jak účelné spojení.. Bylo by celkem snadné odstřelit tuto komedii jako tuctovou podprůměrnou podívanou. Něčím víc na letmý pohled vlastně ani není. Už samotný příběh je ten nejpřímočařejší a do puntíku plní zavedené schéma. Jenže tento snímek je o drobných detailech, vypilovaných sestavách, kdy vždy hraje jeden úžasný song za druhým a atypické dvojici bruslařů s ksichty Will Ferrell (jeho kurs u mě značně stoupá) a Jon Heder - těm extravagantním klučinům to spolu vážně slušelo. A ono to vlastně stačí .. na bezmyšlenkovité, přesto zábavné večerní osvěžení. 70%. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Ferrell a Heder jako krasobruslařský pár? To bude bomba! Bohužel. Netuším, kde se stala chyba, ale chlapcům jejich obvyklé zbraně nefungují a scénář se v dodávání humorných situací taky nějak nepřetrhne. Alespoň že někoho napadlo tam strčit Jennu Fischer v sexy oblečku :) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"Jako by krasobruslení nebylo už tak dost teplý." Na první pohled je to klasická sportovní "ferrelovka" obohacená o kluky v příléhavých pavích trikotech. A vlastně i na druhý a třetí pohled. Takže můžete-li tento specifický druh humoru, tak neprohloupíte. Ovšem ani nic nezískáte. Ledově ostří jsou totiž překvapivě gagů prostí (čest těm několika výjimkám) a poněkud sterilní. Nenudí, příjemně se na to kouká, trapné to není, ale vtipné také moc ne. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

70% ledoborec s čtyřprocentním lakem, tunami parodických odkazů a camey krasobruslařských hvězd. Svět je plný protikladů. A ty se přitahují...I na ledě. Ferrell coby sexuální maniak v převleku oslizlého kovboje reprezentuje showmanství a lascivní kontakt s publikem. Zázračné dítě Heder a la dívenka z výloh Terranovy obluzuje vybroušenou ladností. Když se tyhle archetypy mačkají a potí na jednom stupni vítězů, začne jim hořet za patami (chlupatý maskot doslova, kariéra obrazně:) Nakonec jim nezbude než vytvořit s nenáviděným rivalem jednopohlavný pár, což je těžší figura než vražedný axel s odhozem...Škoda přehuštěnosti zápletek, které se nešikovně proplétají v osobě sestry padoušských nepřátel. Těch 70% berte s rezervou. Udělila je bytost, která zimu tráví promodralá na kluzišti / přehráváním exhibicí božského Pljuščenka, nesmrtelných Anissiny-Peizerata a volných jízd švýcarského kouzelníka Lambiela:-))__P.S.Ledově ostrý vtip pouze pro angličtináře: How is music like ice skating? If you don't "C sharp" you'll "B flat. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Theodore Shapiro: 1. Blades of Glory _ Bo Bice ,2. The Stroke _ Billy Squier ,3. Good Vibrations _ Marky Mark & The Funky Bunch ,4. Hot Blooded _ Foreigner ,5. Dance Sucka _ T. Ray ,6. Rock You Like A Hurricane _ Scorpions ,7. Let's Get It On _ Marvin Gaye ,8. Olympiad _ Fredrick Fennell & The Cleveland Symphonic Winds ,9. Slice and Dice _ Theodore Shapiro ,10. Snow Cones _ Theodore Shapiro ,11. Blades Of Glory _ Theodore Shapiro ,12. Xanadu _ Olivia Newton-John , ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Noc je pre mňa temný čas.“ – „Noc je temná pre každého.“ – „Nie pre ľudí na Aljaške a majiteľov okuliarov na nočné videnie, kokot.“ Jon Heder je ten mladý blázon, čo hral v NAPOLEON DYNAMIT. Willa Ferrella myslím predstavovať bližšie netreba; jeho korenisté podporné roličky (STARSKY A HUTCH, AKO ULOVIŤ DRUŽIČKU) sa stali povestnými. Preto keď sa títo dvaja vrhli na spoločný film, ťažko sme mohli čakať niečo normálne. Hoci má výsledok k dokonalosti ZOOLANDERA a HLÁSATEĽA ďaleko, treba povedať, že v tomto prípade netreba brať hodnotenia 60% (a menej) za smerodajné - ak viete čo je Frat Pack, máte v láske bizarný humor (silácke dialógy, kuriózne postavičky, fyzická extravagancia) a oboch pánov, prídete si na svoje. Komédie z dielne Frat Pack (čisto technicky, ĽADOVO OSTRÝCH môžeme za „čistý" Frat Pack s čistým svedomím pokladať LEN kvôli produkcii Bena Stillera a pôvabnej roličke Lukea Wilsona ako veľmi trpezlivého šéfa skupiny „Posadnutí sexom“) sú veľkým požehnaním americkej komédie. Snímka ma strhla niekoľkými ťažko zabudnuteľnými scénami (odseknutie hlavy, Ferrellove hnusné chlpaté biele tučné brucho a hnusné biele chlpaté tučné stehná). Na rozdiel od mnohých iných Frat Pack filmov mi teraz pripadali prekvapivo slabé podporné roličky (tréner, konkurenčný zmiešaný pár, láska), čo je škoda, ale kašľať na to. Samostatnou kapitolou sú brutálne hlášky („...a odišiel som na jediné miesto sveta, kde to boli ochotní vyskúšať.“ Hrobová chvíľa vynervovaného ticha. „Do Severnej Kórei.“) a dialógy („Neviem, čo je na tom čudné.“ – „Podľa mňa komplet všetko.“). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tak tihle dva frajeri fakt byli ostry. Ale zase tak kulervouci sranda to neni, proste nadprumer v tomhle druhu komedie, kde vystupuje Ferrell, Stiller, Black a podobne. Coz me zarazilo, ze tu ze znamejch "kamosu" je jen na chvily nevyraznej Wilson. Ferrell se tentokrat krapet mirni, spis dela takovyho cool drsnaka nez nejakyho posuka, kterej porad pobiha a vyrvava a tahle role mu dobre sedla. Pak tu je Jon Heder, kterej konecne nehraje vylizanyho dementa, ale spis krapet hodne zzenstilyho, ale jinak vcelku normalniho mladika. Problem je, ze jeho herectvi v roli vymastence neni co vytknout, ale jakmile ma hrat krapet normalne, je videt, ze moc nadanej herec to neni. Ale jelikoz jsou vetsinou Ferrell a Heder spolu a dobre se doplnujou, tak je vse v poradku. Jinak vtipy a hlasky jsou dobry, ale mohlo by jich bejt vic, coz plati u vetsiny komedii, ze se tam toho dalo narvat vic. No a zavody vypadaj dost profesionalne a ty jejich pozy sou teda kulervouci, ale spis ta uvodni jizda ve dvojici, ten zaver je az na zelezny zvedaky vcelku normalka. No, dobre jsem se pobavil a tech 85 minut uteklo jako nic, takze 4*. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Parádní komedie o prvním čistě mužském kombinovaném páru v dějinách tohoto krásného, úžasného, elasťáčkovatého, mírně homosexuálního sportu..... Tenhle snímek rozhodně nebude pro krasobruslaře, protože si z nich dělá nehoráznou prdel. Holčičák Jon Heder versus hřebec Will Ferrell (jako vždy znamenitý výkon) sehráli skvělý páreček, a ještě bych vypíchnul jistého Willa Arnetta jako Stranze Van Waldenberga, který je tak geniálně odporně metrosexuální že se to hned tak nevidí. Pro zajímavost se objeví i fratpackovský Luke Wilson v chuťové roličce. Co se povedlo je samotné krasobruslení, které se samozřejmě zvrhne v krávoviny, ale celé to vypadá (na to že má jít o herce a že jsou nepochybně dublovaní) dost věrohodně. No a co se ještě povedlo je vybalancování na hranici seriózní a bláznivé komedie. Tak akorát obojího. You mean, that blonde chick's a dude? ()

movie 

všechny recenze uživatele

"Měla jsem možnost udělat s Michelsem rozhovor a je to hodně zvláštní člověk: 'Jsem závislej na sexu a jsem posedlej ženskejma.'" Tohle je naprosto instantní klasika a zlepšovač nálady. 90% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Zábavný, základní kostrou ohraný, herecky působivý film, jehož fórky se Vám zaříznou do bránice stejně jako brusle do krku partnera při Železném zvedáku. Geniálně dynamický úvod. Zajímavě se rozvíjející děj. Klišovité překážky na cestě k cíli. Spousta dobrých, ale nedotažených nápadů. Ústřední dvojice funguje bezproblémově. Vidět Willa Ferrella na běhacím pásu v akci (no dobře, neběží, ale alespoň jde) a slyšet ho při tom odhrkávat text My Humps od Black Eyes Peace je skutečný zážitek! A Jon Heder se konečně vymanil z role loosera. 70% 61 miliónů dolarů(rozpočet)/144,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem béčkovou, přehrávanou a trapnou komedii, příznačnou pro jméno Willa Ferrella, ale dostal jsem nejlepší nášup vtipu, od zhlédnutí Lásky nebeské. Neuvěřitelný průvan do zatuchlého rybníku parodií, plný scének, které překvapivě fungují přesně tak, jak mají, to je Blades of Glory! Přehrávání dvou hlavních postav je dovedeno k dokonalosti, hlášky jsou precizně trapné a tím i vtipně, pointa filmu extra teplá a zanícení trenéra krasobruslařů, "inspirující". Finále je povznášející a po zhlédnutí jsem měl abnormálně dobrý pocit ze skvěle strávené hodinky a půl, přesně o tomhle by filmy měly být. 90% 06.02. 2010 ()

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama