Reklama

Reklama

Když se dva krasobruslařští rivalové Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) a Jimmy MacElroy (Jon Heder) na mistrovství světa znemožní v trapné rvačce, přijdou o zlaté medaile a navíc dostanou doživotní zákaz krasobruslení v mužské kategorii. Nyní, po třech a půl letech, našli skulinu v pravidlech, která jim umožní znovu soutěžit. Pokud totiž dokáží odložit vzájemnou nevraživost stranou, mohou se o medaili utkat společně – v soutěži párů. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

Matty 

všechny recenze uživatele

Čtveřice scénáristů využila notoricky známého schématu „komedie o cestě za vítězstvím“ a jako sport si vybrali poměrně atraktivní krasobruslení. Je směšně snadné odhadnout, jakými zákrutami se bude děj ubírat, jaká figurka splní jaký účel a pokud tento film není (a snad nebude) pouze další zaprášenou hloupostí v regálech videopůjčoven, pak především zásluhou titulního dua. Komediální talent Willa Ferrella nezná hranic, existovali-li by nějaké, stejně by je zbořil. Jeho kreace bohémského bruslaře, závisláka na sexu, překonává vše, co dosud předvedl. A myslím to, jakožto divák znalý Zprávaře i Horší už to nebude, zcela vážně. Nejen, že potvrdil pozici současné komediální jedničky (sorry, Bene), on už se pomalu přibližuje k pomyslnému Olympu všech komiků, kdy každé z jeho gest, každý posunek, každý úšklebek, vyvolává smích. Navíc má odvahu (a podmínky) pro to, aby mohl zajít ještě dál než takový Peter Sellers či Rowan Atkinson. Nikoliv jenom nadhazovačem vtipů, ale vcelku důstojným parťákem je mu Jon Heder. Blonďatou kšticí a dívčími rysy dotváří kontrastnost dvojice a předvádí, že jeho možnosti nejsou limitovány rolemi trapně vtipných blbečků. Nevím, nakolik byli při natáčení využívání kaskadéři, ale alespoň základní pohyby na ledě herci zvládat museli, škoda tedy toho skromného množství jejich krasobruslařských kreací. Režie dvojice debutantů není vůbec špatná, vtipy dokáží správně vystupňovat (úvodní souboj), akční scény nejsou pouhými pokusy o ně a film má (i díky velice střídmé délce) úžasný spád. Ač se komedie „rat packu“ vyznačují podobnou mírou imbecility jako jiné americké počiny tohoto žánru, zdánlivou hloupost dokáži využít plně ve svůj prospěch a vždy jako bonus pro znalejší diváky obsahují také fůru skrytých vtípků. V tomto případě si na své přijdou především milovníci krasobruslení, kterým jistě neuniknou camea skutečných krasobruslařů (není Sasha Cohen jako Sacha Baron Cohen), nebo odkazy na jiné filmy s krasobruslařskou tématikou (na oba dva). Množství vtipů pro „neznalce“, včetně těch opravdu kvalitních (maskot, kanadský národní symbol, a šíp v jeho hlavě), však také lehce překonává standard. Jasné tři, ale s mou slabostí pro Willa Ferrella musím malinko nadhodnotit. 75% ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Podobně svérázná pocta krasobruslení jako ta, kterou v South Park: Peklo na zemi podali Stan, Kyle a Cartman v podobě bezmezné adorace amerického krasobruslařského klasika Briana Boitana. Ledově ostří je typická ferrellovka s neuvěřitelně pitomým námětem a mnoha silnými gagy. Pro ty, kterým něco říkají jména Oksana Bajulová, Michelle Kwanová či zmiňovaný Brian Boitano naprostá povinnost, pro všechny ostatní příjemná možnost. Místy to na ledě vypadá jako by se spojili Jevgenij Pljuščenko s Meat Loafem a to našince prostě nemůže nebavit... Nejlepší gag: téměř bezchybné provedení figury zvané "iron lotos" na hlavním severokorejském náměstí. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jeff Cox, Craig Cox, John Altschuler, Dave Krinsky .. Oheň a led. Jak účelné spojení.. Bylo by celkem snadné odstřelit tuto komedii jako tuctovou podprůměrnou podívanou. Něčím víc na letmý pohled vlastně ani není. Už samotný příběh je ten nejpřímočařejší a do puntíku plní zavedené schéma. Jenže tento snímek je o drobných detailech, vypilovaných sestavách, kdy vždy hraje jeden úžasný song za druhým a atypické dvojici bruslařů s ksichty Will Ferrell (jeho kurs u mě značně stoupá) a Jon Heder - těm extravagantním klučinům to spolu vážně slušelo. A ono to vlastně stačí .. na bezmyšlenkovité, přesto zábavné večerní osvěžení. 70%. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell ve staré dobré formě a Jon Heder konečně v roli, která nevykrádá Napoleon Dynamite. To samo o sobě by vám mělo stačit k velkému očekávání. Fanoušci krasobruslení si k tomu mohou přičíst pár fajn odkazů, legendární severokorejský trik, který nikdo nikdy neviděl a spoustu narážek a urážek. Film dobře "odsejpá" a chvílemi jako by sahal po žezlu Zoolandera, který je podle mého doposud nepřekonaný, co se týče kvality a kvantity gagů. Nakonec je z toho díky příliš opatrnému přístupu režisérů a scenáristů "jen" další Vybíjená... dobré, zábavné, ale nikoliv geniální. Kluci z toho ale v závěru vybruslili vážně elegantně. (70%) ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

V rámci tv orby Frat Pack je to tak asi průměr, což mi i tak stačilo na to, abych se při sledování výborně bavil. Zlášť super je Will Ferrell na kroužku anonymních sexuálních maniaků. "Musíte udělat něco, co tu ještě nebylo. Mohl jsem se stát trenérem olympijského týmu. Moc jsem o to stál, tak jsem vymyslel jednu figuru. Figuru, kterou ještě nikdy nikdo neviděl,tak převratnou a nebezpečnou, která by vymrštila tu dvojici až na špičku.Ale jako mnoho převratných nápadů to vyděsilo ty nahoře. Tak jsem odešel. Šel jsem tam, kde byli dost šílení, aby se o to pokusili.V Severní Koreji. Za bambusovou oponou jí říkají Železný lotos.Sledujte tu eleganci, tu krásu. Málem to dokázali, až pak..." - "Proboha. Je mrtvá?" ()

Galerie (246)

Zajímavosti (23)

  • Ve filmu se mluví stále jen o "zimních hrách" a ani náznakem se neobjevuje slovo olympijský, jehož užití je Mezinárodním olympijským výborem z marketingových důvodů přísně licencováno. (melica)
  • Olympionička Lisa-Marie Allenová, která pomáhala s choreografiemi krasobruslařských vystoupení, si ve filmu i zahrála. Její role byla blondýna, které Chazz Michael Michaels olízne obličej během svého soutěžního tance ve Stockholmu. (Bajda)

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama