Reklama

Reklama

Když se dva krasobruslařští rivalové Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) a Jimmy MacElroy (Jon Heder) na mistrovství světa znemožní v trapné rvačce, přijdou o zlaté medaile a navíc dostanou doživotní zákaz krasobruslení v mužské kategorii. Nyní, po třech a půl letech, našli skulinu v pravidlech, která jim umožní znovu soutěžit. Pokud totiž dokáží odložit vzájemnou nevraživost stranou, mohou se o medaili utkat společně – v soutěži párů. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

Handle 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý námět, děj a zápletka. A vůbec mi to nevadilo. Film, u kterého vypnete a nemusíte u něj přemýšlet. Vtipy byly slušné a většinou fungovaly. Smál jsem se a bavil jsem se, proto hodnotím nadprůměrně! I když je to samozřejmně svým způsobem kravina.. Avšak zábavná, takže bych dal takových 70%.. :) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Docela podařená zábava, ale absolutně ničím výjimečná. Obsazení a herecké výkony byly dobré, mám rád Willa Ferrella a v dalších rolích se objevili Jon Heder (Napoleon Dynamite), Will Fichtner (Prison Break) a Luke Wilson. Scénář byl docela zábavnej, ačkoliv nijak překvapivej, bylo jasné, že vše dobře skončí. Krasobruslařských kreací si užijete dost, stejně jako přiblblejch forků, škoda jen občas poněkud hrubozrnného humoru. Zábavná komedie, ale myslím, že se na to víckrát nepodívám. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Čtveřice scénáristů využila notoricky známého schématu „komedie o cestě za vítězstvím“ a jako sport si vybrali poměrně atraktivní krasobruslení. Je směšně snadné odhadnout, jakými zákrutami se bude děj ubírat, jaká figurka splní jaký účel a pokud tento film není (a snad nebude) pouze další zaprášenou hloupostí v regálech videopůjčoven, pak především zásluhou titulního dua. Komediální talent Willa Ferrella nezná hranic, existovali-li by nějaké, stejně by je zbořil. Jeho kreace bohémského bruslaře, závisláka na sexu, překonává vše, co dosud předvedl. A myslím to, jakožto divák znalý Zprávaře i Horší už to nebude, zcela vážně. Nejen, že potvrdil pozici současné komediální jedničky (sorry, Bene), on už se pomalu přibližuje k pomyslnému Olympu všech komiků, kdy každé z jeho gest, každý posunek, každý úšklebek, vyvolává smích. Navíc má odvahu (a podmínky) pro to, aby mohl zajít ještě dál než takový Peter Sellers či Rowan Atkinson. Nikoliv jenom nadhazovačem vtipů, ale vcelku důstojným parťákem je mu Jon Heder. Blonďatou kšticí a dívčími rysy dotváří kontrastnost dvojice a předvádí, že jeho možnosti nejsou limitovány rolemi trapně vtipných blbečků. Nevím, nakolik byli při natáčení využívání kaskadéři, ale alespoň základní pohyby na ledě herci zvládat museli, škoda tedy toho skromného množství jejich krasobruslařských kreací. Režie dvojice debutantů není vůbec špatná, vtipy dokáží správně vystupňovat (úvodní souboj), akční scény nejsou pouhými pokusy o ně a film má (i díky velice střídmé délce) úžasný spád. Ač se komedie „rat packu“ vyznačují podobnou mírou imbecility jako jiné americké počiny tohoto žánru, zdánlivou hloupost dokáži využít plně ve svůj prospěch a vždy jako bonus pro znalejší diváky obsahují také fůru skrytých vtípků. V tomto případě si na své přijdou především milovníci krasobruslení, kterým jistě neuniknou camea skutečných krasobruslařů (není Sasha Cohen jako Sacha Baron Cohen), nebo odkazy na jiné filmy s krasobruslařskou tématikou (na oba dva). Množství vtipů pro „neznalce“, včetně těch opravdu kvalitních (maskot, kanadský národní symbol, a šíp v jeho hlavě), však také lehce překonává standard. Jasné tři, ale s mou slabostí pro Willa Ferrella musím malinko nadhodnotit. 75% ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

70% ledoborec s čtyřprocentním lakem, tunami parodických odkazů a camey krasobruslařských hvězd. Svět je plný protikladů. A ty se přitahují...I na ledě. Ferrell coby sexuální maniak v převleku oslizlého kovboje reprezentuje showmanství a lascivní kontakt s publikem. Zázračné dítě Heder a la dívenka z výloh Terranovy obluzuje vybroušenou ladností. Když se tyhle archetypy mačkají a potí na jednom stupni vítězů, začne jim hořet za patami (chlupatý maskot doslova, kariéra obrazně:) Nakonec jim nezbude než vytvořit s nenáviděným rivalem jednopohlavný pár, což je těžší figura než vražedný axel s odhozem...Škoda přehuštěnosti zápletek, které se nešikovně proplétají v osobě sestry padoušských nepřátel. Těch 70% berte s rezervou. Udělila je bytost, která zimu tráví promodralá na kluzišti / přehráváním exhibicí božského Pljuščenka, nesmrtelných Anissiny-Peizerata a volných jízd švýcarského kouzelníka Lambiela:-))__P.S.Ledově ostrý vtip pouze pro angličtináře: How is music like ice skating? If you don't "C sharp" you'll "B flat. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu byla docela nudná (jejich rvačka, vyhození, zvracení do kostýmu, zavazování bruslí, škvíra v pravidlech, apod...). Ale poté mě zaplavila pořádná sprška humoru a to v době, kdy trénovali a kdy "odjezdili" svůj první zápas, při němž bylo zmíněno, jaká je to výhoda, když jsou ve dvojici oba dva muži... :-D It was very funny! ;-)) No a pak to spadlo do takového toho standardu Ferrellových filmů (Zelená je tráva, Moje krásná čarodějka, Vánoční skřítek, Mládí v trapu...), už jsem neviděla nic nového, co by mě překvapilo, rozesmálo... Takže to bude za 3*, pánové... :-) ()

Galerie (246)

Zajímavosti (23)

  • Olympionička Lisa-Marie Allenová, která pomáhala s choreografiemi krasobruslařských vystoupení, si ve filmu i zahrála. Její role byla blondýna, které Chazz Michael Michaels olízne obličej během svého soutěžního tance ve Stockholmu. (Bajda)
  • Chazz  (Will Ferrell) si ve finále poranil pravý kotník, za který jej Jimmy (Jon Heder) drží při roztáčení riskantního prvku Železný lotos. (melica)

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama