Reklama

Reklama

11. septembra 2001. Teroristi uniesli štyri lietadlá. Tri zasiahli svoj cieľ. Toto je príbeh štvrtého z nich. Štyria teroristi chceli použiť let číslo 93 ako zbraň proti USA a zasiahnuť Biely dom vo Washingtone. Štyridsiati statoční cestujúci s posádkou im v tom zabránili - aj za cenu vlastných životov. Televízny film režiséra Petra Marklea s dokumentárnou presnosťou rekonštruuje osudné udalosti spojené s letom číslo 93 z Newarku do San Francisca. Vychádza z autentických záznamov komunikácie posádky a telefonátov pasažierov z paluby lietadla spoločnosti United Airlines, ktoré ako jediné zo štyroch strojov unesených moslimskými teroristami nezasiahlo svoj cieľ. Keď sa pasažieri dozvedeli o náraze dvoch unesených lietadiel do budov Svetového obchodného centra WTC v New Yorku, podnikli zúfalý pokus o odzbrojenie štyroch teroristov a záchranu nielen svojich životov, ale aj Bieleho domu, ktorý bol cieľom útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Tak už sem viděl i United 93 a mužů srovnávat!! Tyto dva filmy mi nadělaly v hlavě pořádnej bordel!!!! Věřili bys te , že jsem tomuto filmu dal 5*?? A kdybych neviděl United 93 , tak bych klidně s čistým svědomím 5* dal.Ale nemůžu!!Tento film se mi taky hodně líbil ale je staven spíše na telefonních rozhovorech s rodinou.Ovšem líbil se mi hodně konec , kdy letadlo spadne do pole , je tam díra a k němu míři záchranáři.Dále pěkná hudba , dobré herecké výkony!!Pro mně je to spíše 3,5*. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

V podstatě úplně stejnej film jako United 93. Nedivil bych se, kdyby to vymyslel jeden a ten samej scénárista. I zde lze nalézt klasické americké trapné prvky. Zejména dlouhé loučení, kdy každej telefonuje dom a říká jim I love you - to už je pak fakt nudné, pořád dokola. Navíc všichni členové rodin na zemi vypadají skoro stejně (kromě té černošky) a pokud zrovna nechovají v ruce mimino, tak musí mít minimálně hromadu odrostlejších harantů. Při tom chystání se pořád letadlo třepe, jako by už mělo konečně spadnout a děje se to fakt hodně často. Takže když konečně dopadne, tak mi spadne kámen ze srdce a su rád, že je konec. Kromě toho, že stejně jako v United 93, tady taky ušetřili na výbuchu letadla při dopadu na zem. Tímhle filmem chtěli asi američani teroristům ukázat, že to hrdý americký národ nezlomilo a že jejich obyčejní občané se nedají a budou s nimi hrdině bojovat. Prostě jen aby smetli to hrdinství teroristů, aby dostali diváka na svou stranu. Och, jak dojemné. Shit! ()

Reklama

Pan Filuta 

všechny recenze uživatele

6/10 Jako televizní film mě rozhodně příjemně překvapil. Určité úseky byly až mrazivé, kdy mi naskakovala husí kůže a to nejsem žádnej cíťa. Celkem přesné a dosti věrohodné. Ještě jsem neviděl všude vychvalovaný United 93, tak doufám, že nebudu zklamaný..............Tak jsem viděl United 93, a proto musím snížit hodnocení na 3* ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Taky jsem si myslel, že je to TEN Let 93. No naštěstí jsem si toho všiml a nebyl jsem zbytečně naštvanej kvůli dalšímu letošnímu blábolu. Tedy filmu předem považovanýmu za dobrý a po shlédnutí za blábol. Tento není až tak špatnej, ale hodnotit tady tu situaci a oběti nehodlám. Jde mi o zábavnost snímku a ta je věru zanedbatelná. Vlastně je to tak špatnej film, že jsem si pořád představoval, jak skvěle by se dal parodovat, na každou situaci by se našla jiná zábavnější, a proto jsem se nedokázal tvářit nijak vážně ani když dopadli na zem. Navíc ta díra je přímo k smíchu, jak kdyby měli dva utahaný fachmany, kteří vykopali malou díru, pak do ní dali jednu dynamitovou patronu a vyhodili to do vzduchu. Co se týká kolegy zmiňované sentimentality, je to už v prvních pěti minutách, kdy pilot políbí spící manželku a usměje se na probudivší se dceru. V následujících deseti minutách aspoň pět lidí telefonuje z paluby letadla domů a všichni končí se slovy: "Zavolám ti podrobněji, až tam dorazím." K smíchu levný. K zvracení směšný. V září 2001 mi bylo přes sedmnáct a už ten den mi celá tahle tero-akce byla naprosto ukradená (nepleťte se, těch obětí mi je líto). A po tomhle filmu snad ještě víc než kdy jindy (nehledě k tomu, že tam umřelo mnohem míň nevinných lidí, než v následně Bushem rozpoutané kvaziválce proti terrorismu). Myslím, že hodnocení těchto filmů se týká spíš hodnocení útoků jako takových, ale jako filmy pro lidi to neobstojí. ()

Naki 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě velice zasáhl. Perfektně natočený snímek, kde jsem do posledního okamžiku doufala, že třeba jeden pasažér přežil.. Strhující drama.. Nejsmutnější ale na tom celém je, že se mluví o 2 letadlech co zasáhly Dvojčata, sem tam o tom, co zasáhlo Pentagon, ale Flight 93? O tom jsem se dozvěděla až teď. Možná je to moje vlastní neinformovanost, ale to, co ti lidi podnikli pod takovým tlakem emocí je neuvěřitelné a zaslouží si obdiv každého. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama