Reklama

Reklama

Henry Griffin trpí nevyléčitelnou nemocí a zbývá mu tak rok či dva života. Když však pozná Sarah Phoenixovou, která je na tom stejně, už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechna nesplněná přání a sny. V hlavních rolích Amanda Peetová a Dermot Mulroney.  Životem ztrápený Henry Griffin, který se právě rozvedl, trpí nevyléčitelnou nemocí a i ty nejoptimističtější prognózy mu dávají tak rok či dva života. Na přednášce o rakovině potká půvabnou, usměvavou Sarah Phoenixovou. Oba tvrdí, že je sem přivedla jen náhoda, ale ve skutečnosti mají umírání a smrt na dosah. Nezávazné schůzky se brzy mění ve vážnou známost a dvojice si užívá každou společnou chvilku, než si přizná, že toho mají společného mnohem víc - že nevyléčitelnou nemocí trpí oba. S tímto faktem do jejich života vstupuje zcela nový úhel pohledu na lásku. Už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechny dosud nesplněné sny a přání. Chvíle absolutního štěstí a radosti se střídají s okamžiky smutku a zoufalství, ale naděje umírá poslední… V hlavních rolích americké romance režiséra Eda Stonea, která je remakem filmu z roku 1976, hrají Amanda Peetová a Dermot Mulroney. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

Shakeus 

všechny recenze uživatele

Už dlouho se mi nestalo, aby mě nějaký film takto dojal, naposledy snad Umírající zvíře. Už po pěti minutách jsem věděl, že koukám na něco výjimečného. Celou dobu jsem si užíval ústřední dvojici. Bylo krásné sledovat, jak se oba zamilují a chovají se dětinsky. Nehledají na vztahu, ani na tom druhém, chyby, protože vědí, že nemají dlouhou budoucnost, řeší jen to co je teď a tady. Hltal jsem každou scénu, těch opravdu silných je tu hned několik. Moc krásný, milý a dojemný film. ()

Easykk 

všechny recenze uživatele

Začal jsem na to koukat z nudy - venku 30 stupňů - voda v bazéně příjemně zelených 25, takže jsem se na ni možná tak koukal ze třetího patra z baráčku jak nám pěkně kvete a bují - nu což, máme HBO tak snad dávaj nějaký pěkný film - a ono fakt jo, sice začátek mě až tak nechytil, ale poté co se tahle dvojice dala dokupy, tak to byl jeden nádherný hodinový okamžik, který oba prožili naplno s člověkem kterého milují a který nemá co ztratit stejně jako ten druhý. Převelice příjemný film, který není slzopudný jako Benjy Tlačítko, ale pořád to spíš tak zadržujete a usmíváte se nad tím jak nádherně se ti dva na sebe usmívají, jak láskyplně se objímají a až ke mně do postele z tohohle filmku sálala láska a radost nad posledními chvílemi strávenými s človíčkem jehož velmi Milujete!! ()

Reklama

PaRi 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře si pamatuji původní verzi filmu z roku 1967 s Peterem Falkem a Jill Clayburghovou, přestože jsem film viděl pouze jednou a tehdy před čtyřiceti lety. Skvělý scénář a vynikající herecké výkony tehdejších hvězd nedaly na film zapomenout. Měl jsem proto velké obavy podívat se na novou verzi. Ty se splnily na půl. Herecké výkony obou představitelů nové verze byly velmi přesvědčivé, ale scénář udělal z původní verze kýčovitou selanku a to zejména v konci příběhu. Je vždy zoufalé a většinou devalvující, pokud si někdo chce zopáknout úspěch původního díla s tím, že jej udělá lépe a nově! Tak to se, dle mého názoru, v tomto přepisu nepovedlo. Snad nejhorší byl nově udělaný konec filmu s kýčovitým vánočním stromečkem s dárečky v parku!! V původní verzi byl konec pojatý mnohem silněji a ne takto telenovelácky. Stejně jako v remixu si Phoenixová nepřeje, aby ji Griffin v nemocnici navštěvoval a asistoval při jejím umírání a přeje si, aby ani nevyhledal její hrob. Griffin jí splní pouze první přání. Po její brzké smrti její hrob vypátrá a zde je právě onen působivý konec mistrného scénáře, kdy na náhrobní desce Griffin v šoku čte vytesaný nápis: „Věděla jsem, že přijdeš Griffine!“ Teprve nyní následuje scéna bezmocného vzteku rozbíjení vlastního auta a aut dalších. Po takovém silném zážitku má mnohem větší razanci a logiku. Tím samozřejmě film končí. Ale nový prášek holt pere lépe a vše je po něm heboučké, že! ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Romantické, komediální drama z USA. Nic víc, nic méně. On má rakovinu....bacha spoiler...ona má taky rakovinu. Potkají se. Jsou si docela jakože sympatish. Tak se spolu rozhodnou rabovat kinosály a ničit vodojemy vodojemy. Pak je diagnóza dostihne, že jo jak jinak, když je to drama a Griffin a Phonenixová se do sebe zamilují. milostná pointa s erekcí je vážně na mě moc. Ale budiž. No je to taky ta romantika, takže kapesníky k ruce. Do toho místy solidní repliky, ale totálně debilní a prvoplánová hudba. Typická televizní předvídatelná tvorba. Pravdou však zůstává, že je podstatně koukatelnější, než romantické srajdy se Sandlerem a Drew. Být to české dám asi o hvězdu víc. 50% se vším všudy. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Příjemný film o nepříjemných věcech, tento popis se přesně hodí k tomuto filmu, který sice bez problémů získal mou pozornost, ale bohužel pro tento film jsem se nemohl zbavit dojmu, že celé to je jen obyčejná průměrná love story, kterých se natočí hodně a která ničím zvláštním nevyniká nad ostatními. Problém jsem ani neměl s tím, že tím hlavním nosným tématem je zde rakovina, jako spíše s tím, že to všechno bylo jaksi monotónně podané a že mi ani příliš nezáleželo na tom, jak hlavní hrdinové filmu skončí, prostě jsem usedl k obrazovce, koukl se na film, a po jeho skončení jsem zůstal ledově klidný. Nic, žádné emoce, žádná starost o to, jak hlavní hrdinové dopadnou, prostě tohle je film, který se sice dá vidět, možná dokáže i zaujmout a divák se u něj nijak výrazně nenudí, ale zároveň nedokáže v divákovi vyvolat ty správné emoce, které by asi takový film vyvolat měl. A tak lze na základě tohoto mého vyjádření zcela jasně usoudit, že nikterak zvlášť tímto romantickým dramatem nadšen nejsem, ale nejsem ani zklamán, naštěstí film dokázal zůstat alespoň v těch průměrných vodách, k čemuž mu značnou měrou dopomohly i herecké výkony Dermota Mulroneyho a Amandy Peet, kteří hrají docela dobře. A protože film vnímám jako průměrný, tak ho také tak hodnotím. Je to za tři hvězdy. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 12. září 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama