Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Idylické městečko Rockwell Falls budí na první pohled dojem ráje na Zemi. Ale když federální vyšetřovatel Steve Kady (Jeremy Sisto - Skrýš) do města přijíždí, aby zjistil, proč se tu už sto let nemění počet obyvatel, brzy objevuje, co se pod dokonalým povrchem opravdu skrývá. Kady se zaplétá do zvrácené spleti náboženských vášní a puritánské tradice, ze které se dosud nikomu nepodařilo uniknout. A tak v tomhle strhujícím a napínavém thrilleru musí Kady buď najít cestu ven – nebo zemře. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

tron 

všechny recenze uživatele

Cítiť z toho Stephena Kinga a H.P. Lovecrafta. Razí z toho príjemná hororová atmosféra, čomu určite dopomohlo fajn herecké obsadenie (Jeremy Sisto z PACHU KRVI je v kladnej úlohe sympatický a to stačí) a pohodová výprava mestečka zovretého lesmi, kde sa snáď už desaťročia nestal zločin... a nepribudol ani neubudol ANI JEDEN obyvateľ. To je, ako iste sami uznáte, čudné. Keď to počas bežnej niekoľkodennej akcie zistí „sčítač ľudu“, prichádzajúci do mestečka, začne po zvláštnej záhade pátrať. Ale radšej nemal. Samotné odpovede už nie sú také zaujímavé, ako otázky, ale scenár mi pripadal (v rámci možností) inteligentný, detto konanie postáv, psychológia či dialógy. Nie je to žiadny zázrak, ale ani béčko. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá horrorová povídka ze staré školy - tak trochu parafráze na slavnou Loterii Shirley Jackson. Po hnusu jako Frontier(s) učiněný balzám. Víc takových! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řek, tak sem čekal trochu víc. Téma neni nic novýho a proto zamrzí, že se MacLaren nepokusil o nějaký oživení, v podstatě to je celkem nuda, vzpomínám si jen na pár lehce napínavých scén, ale fakt jen lehce a bohužel na žádný originální smrti, ono tam vlastně ani moc mrtvol nebylo. Jediný kvůli čemu jsem aspoň trochu rád, že jsem to viděl, je pěknej konec, jinak kde nic tu nic ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Někdo přemýšlel o mixu Stepfordských paniček a Doktora Hollywooda. Tvůrci se místy pokouší o zrychlování scén a mystično, ale atmosféru to zoufale postrádá. Navíc je to plné kiksů. Copak tam lidé neumírají na nemoci, neodcházejí bojovat do války a tak? A proč vlastně přibírají nového člověka a nechtějí se ho spíš co nejrychleji zbavit? S počty mám stejný problém jako Cariada a klima777. Ale třeba přibrali řidiče toho kamionu... Obstálo by to možná jako epizoda Krajních mezí, na samostatnej film je to slabý. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Oříšek pro pracovníky statistického úřadu, vysoce účinný Rohypnol pro diváka.. Nezlobte se na mě, ale než příště sledovat tuto nezáživně podanou šeď ze zapadákova, kde dávají lišky po lobotomii dobrou noc, tak to si raději osobně potřesu rukou se všemi těmi 436 bigotními blázny a do očí jim řeknu, že Ježíšek neexistuje.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka nápadu pointy v deji je film veľmi originálny. Čo je horšie a teda aj podstatnejšie, nápad je pomerne zle spracovaný, dovolím si tvrdiť, že s prepracovanejším scenárom to mohlo byť prekvapenie roka. Horrorové scény sú tu len ako doplnkový sortiment, ale samotnej thrillerovej časti veľmi napomáhajú. Počas celého trvania sa striedali pasáže, ktoré boli výborne vymyslené a dotiahnuté s tými úplne chabými a nedomyslenými. Dosť som bol zmätený z Freda Dursta a ešte stále neviem, čo si mám o ňom myslieť, ale to čo zahral tu, a to teda zahral, by som od neho nečakal a nepovedal by som nie ani ďalšiemu jeho hereckému výstupu. 65%. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Kto je Fred Durst som ani nevedela, kým som sa nepozrela na IMDb, mojím favoritom je Jeremy Sisto, ktorý je síce v pozadí Hollywoodu, ale je to veľmi slušný herec. Tento film je neprekvapivá, ale aj tak napínavá a príjemná oddychovka. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Všetko začína v pohodičke, keď sčítací komisár Steve Kady prichádza do malého mestečka, niekde uprostred Kansasu. Čoskoro zistí, že v pokojnom, malebnom malomeste Rockwell Falls nie je niečo v poriadku. Počet obyvateľov je pevne stanovený na štyristotridsaťšesť občanov. Tak to musí byť zachované naveky, aby bol udržaný kľud a rovnováha. Kto raz strávi noc v tomto meste, ten ho už nikdy živý neopustí. Podarený, kanadský, sektársky horror so silne Kingovskou atmosférou. *** ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ako jedna z epizód nejakej série, by "Populace 436" obstála, no ako celovečerný snímok, je úplnou stratou času, ktorá okrem námetu takmer nemá čo ponúknuť. Bez gore, napätia, akéhokoľvek mimoriadneho zvratu, to skrátka nejde. Pri zmysloch diváka drží akurát záujem o záverečné rozuzlenie, ktoré je tak či onak očakávané. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Nenápadný, ale za to velice příjemný mix Shyamalanovi The Village a Carpenterovy vize Village of the Damned. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Mestečko Rockwell Falls. Populácia 436. Ak sa niekto narodí, niekto musí zomrieť! Prečo? Lebo si to v roku 1860 zaumienil nejaký debil, lebo keď malo vtedy mestečko 436 obyvateľov tak sa mu darilo najlepšie a tak by to malo ostať. Neviem či som iba ja taký idiot a zdá sa mi to kurevsky pritiahnuté ... Keby to ostalo v rovine mystery ako je začiatok alebo koniec tak to beriem, ale takto, sorry. Rockwell Falls - mestečko šialencov. Ale Fred Durst podal slušný výkon. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se na řádně šitózní skoroodpádek, u kterého kvalitně pocvičím mimické svaly a rozhýbu bránici... Jsem zklamána, protože se z filmu vyklubala průměrná epizoda "Krajních mezí", na kterou se mi vůbec nedaří vymyslet dehonestující komentář. Kdyby "Populace 436" měla vyšší rozpočet, lepší obsazením a překopaný scénář, mohla mít zaděláno na dost slušný mysteriózní thriller... kdyby byly v řiti ryby, nebylo by rybníka, sáhli bysme mezi půlky a vytáhli kapříka! Mezi lacinými béčky se tenhle film může prsit docela dobrou atmosférou, hereckými výkony, co neurazí (většinou) a povedeným zakončením. Dojem sráží občas škytající logika + absentující gradace děje (mdlé tempo, díky kterému jsem si někdy v polovině dala 20). Zase jednou váhám mezi dvěma a třemi cípatými. Budu hodná, však já si to vynahradím u jiného filmu: 51% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Číslo vládne vesmíru. O tom se přesvědčí Steve, když coby sčítací komisař přijede do městečka, v němž se po dlouhou dobu počet obyvatel nemění. A protože je Steve šťoural, tak záhadu odhalí, což se mu přirozeně stane osudným. Kdo je zvědavý, může dopadnou mnohem hůř, než že bude jen starý. A protože Steve není psycholog, chová se jako slon v porcelánu. Jasně, chce konat dobré skutky, jenomže neví, že každý dobrý skutek bude po zásluze potrestán. V některých momentech připomíná film 2001 maniaků, jen pohnutky obyvatel jsou zde jiné. Konec lehce očekávaný a logický. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Nepříliš originální, nepříliš poutavé, nepříliš kvalitní. Něco jako instantní kafe z automatu s vlažnou vodou ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ta jedna chudá hvězdička je za hudbu, která navozovala napjetí velice umně a efektivně. Leč zcela zbytečně, protože nic dramatického za celou hodinu a půl na obrazovku nedorazilo. Buď se to ztratio mezi výsledným filmem a scénářem během natáčení anebo někde mezi oním scénářem a něčí touhou vymyslet napínavý thriller. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Popravde, čakal som, že žánrové zaradenie bude asi v poradí mysteriózny/drama/thriller a miesto toho tu čítam horor a thriler... Horor to nie je ani omylom, i keď o desivú atmosféru je postarané. Malé mestečko, v ktorom vládne vyššia moc nad životom obyvateľov a návštevníkov je geniálna myšlienka na filmové spracovanie a pozorovať, ako sa vydesení mešťania snažia do bodky dodržiavať nemenný populačný limit, je veľmi zaujímavé. Niektoré postavy sú vynikajúco napísané a zahrané, najmä sympatický zástupca šerifa. Veľmi dobre. P.S.: Prvá polhodina bola pomerne zúfalá a niektoré zábery pôsobili až príliš lacne, ale našťastie takých bolo naozaj málo. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je to nejpovedenější thrillerově-hororové béčko, jaké jsem kdy v životě viděla. Filmů o zapadlých vesničkách, které obývají usmívající se náboženští fanatici, je sice spousta, ale žádný nemá tak dokonale mrazivou atmosféru jako právě "Populace 436". Žádné směšné scény, žádné stupidní dialogy, žádné ochotnické výkony. Kladní herci jsou sympatičtí, záporní jsou nesympatičtí, nechybí šokující scény a konec nemá chybu - drsný, nečekaný, prostě parádní!!!:-)) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vítejte v Rockwell Falls. Počet obyvatel 436. Sice je tu nulová zločinnost, ale vládne zde podivný doktor, šerif, starosta a vůbec všichni jsou zde divní a hlavně populace nesmí překročit zmíněné číslo 436. Jinak je s vámi amen. A do tohohle zapadákova zavítá v rámci rutinní revize sčítací komisař Steve Kady v podání Jeremyho Sista, který netuší, že zanedlouho bude muset bojovat o holý život s bandou náboženských fanatiků. Marně jsem čekal celou dobu na uspokojivé vysvětlení, proč tak striktně je dbáno, aby se nepřekročil populační limit, ale dočkal jsem se spíše nesmyslné odpovědi a rovněž dobrá hororová atmosféra si zde rozmyslela svou účast. Ale zase bych křivdil tomuhle filmu, kdybych tvrdil, že se zde nevyskytují zajímavé a napínavé okamžiky, ale ty se dostavují až v druhé polovině spolu s působivým závěrem, který je vzhledem k předešlému dění i poměrně logickým vyústěním předešlých dramatických událostí. Nejzajímavější je ovšem účast frontmana kapely Limp Bizkit Freda Dursta, který si zde zahrál spravedlivého strážce zákona. Celé se to dá shrnout, že to není špatný film, ale hororové atmosféry se dočkáme až v druhé půlce. Do té doby divák musí překousnout nezáživnou porci keců neboli špatných dialogů a méně propracovanou myšlenku o počtu obyvatelstva. Připomnělo mně to snímek "Rituál" s Nicolasem Cagem. Film by asi lépe obstál jako epizoda z nějakého mystery seriálu, než jako plnohodnotný celovečerní film. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nie moc nápaditý horor, ktorý pomerne dobre pracuje s omletou témou prekliateho mestečka. Napriek určitej plochosti a epozidickosti to má "kingovskú" atmosféru... ()

Reklama

Reklama