Reklama

Reklama

Náš příběh se odehrává v malém městě Willard, místě, kde se každý zná s každým a nikdo nezamyká dveře, protože zloději zde prostě nejsou. A všichni až na Timmy Robinsona (K'Sun Ray) jsou spokojení. Timmy je osamělý tichý kluk zavřený neustále ve svém pokoji. Jednoho dne si jeho maminka (Carrie-Anne Moss) koupí nemrtvého domácího pomocníka (Billy Connolly), ale Timmy je zásadně proti, protože zombiím nevěří. Když si s ním ale umrlec chce hrát a navíc ho ješte zachrání pred místními rváči, začne jej považovat za přítele a pojmenuje ho Fido. Jenomže nefunkční Fidův obojek je velký problém, a o to větší ve chvíli, kdy začnou sousedé umírat. (Filmbox)

(více)

Diskuze

Hanver

Hanver (hodnocení, recenze)

No tak já asi koukal na jiný film, než všichni ostatní. U mě nuda, Billy Connolly hrůza a snad jediný koukatelný moment filmu bylo oživnutí mrtvé stařeny s ukousnutou rukou. Jakýkoli zážitek filmu mi kazilo už jméno hlavní zombie, Fido, pod kterým mám zafixovaného létajícího psa s vrtulovýma ušima z legendárního večerníčku, s nesmrtelnou hláškou "Dobrou noc strýčku Fido!". Tanečky hlavní představitelky s rozkládajícím se zombijákem mi také nepřišli ani vtipné, ani hororové, ale prostě nekrofilní, což mi odcizilo i jinak celkem pohlednou "maminu". Celkově nevidím na tomto počinu nic, proč by to měl člověk vidět ještě jednou a heslo 1x nebo klidně nikdy, zde platí zcela naplno.

Paulie

Paulie (hodnocení, recenze)

Čekal jsem totální blbost a byl jsem příjemně překvapen. Super oddychovka, nádherná 50. léta. Zhruba ve 2. třetině to trošku zpomalilo, ale finis coronat opus!

vBaker

vBaker (hodnocení, recenze)

tak tendle film mě pobavil skvělým skloubením hororu, komedie, možná i trochu drama, dobrej soundtrack, parádní vizuální stránka

Tsunami_X

Tsunami_X (hodnocení, recenze)

Estetika starych becek? Inspirace? Ja si porad nemuzu vzpomenout, ale chyba bude asi ve mne. Ta zaverecna fabrika mi pripomnela Lenziho, jinak nevim. Nakoukano pochopitelne nemam :(

Xeelee

Xeelee (hodnocení, recenze)

To samozřejmě ne. No já nevím, prostě má Fido tu typickou estetiku starejch béček. Příběh je jima hodně inspirovanej, pojetí spousty scén je udělané jak přes kopírák (třeba příjezd souseda s kloboukem a fajfkou)… Je toho spousta. Máš vůbec nakoukaný nějaký filmy z 50. let nebo jen hledáš konflikty?

Tsunami_X

Tsunami_X (hodnocení, recenze)

Takže tím, že film umístíme do padesátých (kdovíjakých) let automaticky dosáhneme pocty? Já tam pořád nic nevidím.

Tsunami_X

Tsunami_X (hodnocení, recenze)

renton: "rádi a přijmete i skvěle vystavěnou poctu pokleslým snímkům padesátých let" co je tohleto proboha za kravovinu?

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Námet je super, trailer už menej presvedčivý (vrátane milovanej Carrie-Anne), ale to môže byť dôsledkom spomínanej kombinácie, ktorej čaro v upútavke nevynikne naplno. Každopádne - zvedavosť kombinovaná s nemalými nádejami je na mieste.

monolog

monolog (hodnocení, recenze)

Kurňa, na tohle se docela těším. Mohl by to bejt celkem dobrej pohled na věc.

Související novinky

Unavená smrt

Unavená smrt

22.05.2006

Taky jste si říkali, kam se poděla bledotemně krásná představitelka otce, syna a ducha svatého anglicky z Matrixu Carrie-Anne Moss? Kromě toho, že se starala o své děti (první 9/03 a druhé 11/05) si… (více)

Reklama

Reklama