Reklama

Reklama

Asterix a Olympijské hry

  • Francie Astérix aux jeux olympiques (více)
Trailer 2
Francie / Německo / Španělsko / Itálie, 2008, 112 min

Píše se rok 50 před Kristem. Galie je obsazena Římskými vojsky, jen jedna vesnička stále odolává. Její obyvatelé jsou díky kouzelnému nápoji druida Panoramixe nepřemožitelní. Jediný, kdo nápoj nepotřebuje je Gal Obelix, který jako miminko spadl do kádě s nápojem a od té doby disponuje neuvěřitelnou silou. On, jeho pejsek Idefix a nerozlučný kamarád Asterix prožívají další dobrodružství. Ve vesnici žije mladý muž Lovestorix, který se zamiluje do řecké princezny Iriny. Jeho touha je tak velká, že se vypraví do Řecka, aby svou milou spatřil na vlastní oči a předal jí verše, jenž pro ni napsal. Jenže Řecko je pod nadvládou Říma a řecký král nutí Irinu, aby se stala ženou Césarova syna Bruta. Irina však tohoto podlého a zlého muže nechce ani vidět. Když Brutus přijede a snaží se jí dvořit, Irina ho odmítá a do jejich sporu se vloží i sličný Lovestorix. Brutus ho chce nechat zabít, ostatně jako každého nepohodlného člověka ve své blízkosti, jenže Irina je proti. Protože však nemůže odporovat samotnému Římu, vymyslí si podmínku. Ten, kdo vyhraje Olympijské hry, bude jejím mužem. Brutus zuří a stěžuje si i otci Césarovi. Jelikož však neustále usiluje o jeho život a také o trůn, César jej nemá moc rád a souhlasí s Irininou podmínkou. Lovestorix se vrací do vesnice, kde si stěžuje, že nemůže bojovat v soutěžích olympijských, protože není Říman. To mu však Asterix a Obelix vyvrátí se slibem, že pojedou bojovat s ním. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (612)

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Původně jsem tu měl o hvězdičku víc, ale nějak jsem během jedinýho dne zapoměl proč. Sice mě to nesr... jako poslední animák, ale i tak velká bída, která má jedinou výhodu v tom, že aspoň vypadá nádherně, takže se dá bez problémů dokoukat.... P.S. Škoda, že to Clavier zabalil, Cornillac je totiž strašnej dřevák. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Asterixe si pamatuji spolu s Rahanem a Pifem coby komixové hrdiny francouzských časopisů, které se za komančů dali občas sehnat v Jungmance v prodejně zahraničních tiskovin. Samozřejmě cenu Klokánka, Ohníčku, Čtyřlístku či ABC byly cenově v úplně jiné hladině, tuším, že stály 28 Kč... A tak tohoto galského reka velmi dobře znám, byť jsem si tehdá obsah bublin jen domýšlel z kreseb v jednotlivých okénkách komixu. K filmu jsem se dostal náhodou, když na něj koukali děti a tak jsem mu věnoval svůj čas. A nezklamal ani nějak nepřekvapil. Pár momentů bylo vtipných, mně osobně pobavil Schumi s červeným závodním dvoukolovým vozem i jeho team. Vrcholem bylo když hodnotil písek jako mokrý a tudíž, že se pojede hůře :-)! Myslím si, že ale na to jak to bylo výpravné, šlo z filmu dostat více než jen normální komedii pro děcka... Dávám tedy za dva elixíry, na víc to nebylo. * * ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Peniazmi sa síce na tomto snímku nešetrilo,ale čo sa kvalít týka ide o chabé prevedenie.Réžia snaď chcela vytvoriť jeden z najpompéznejších a najveselejších komédií,avšak pravda je iná..!Ide o snahu,ktorá"šľapla"vedľa!Asterix mi bol strašne nesympatický a celkovo herci sa asi až príliš snažili nato aby to nejak vyzeralo(Brutus ma však očaril:)!Vizuálne to vyzerá celkom efektne,ale dejovo ide o.....!2*dávam za pár vtipných scén a osadenstvo,ktoré sa u tohto snímku zišlo..! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Prakticky okrem Gérarda Depardieu sa na nových dobrodružstvách známych hrdinov z Gálie nepodieľal skoro nikto. A to ani zo štábu, takže aj obavy mnohých z režiséra sa potvrdili. Je to síce všetko vynovené, svieže a tvári sa to ako nadupaná dobrodružná zábavička, ale pravdou je, že pozliepaný scenár z drobných čiastočiek a skečov, ktoré sa snažili zaplátať najmä cameo roličkami známych osobností najrôznejšieho zrna nemal ten správny efekt. Nápad mal však naviac, aj postava Brutusa mala oveľa väčší potenciál. Vyzdvihnem však Delona a niektoré cameá tiež stáli za to. 55%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix je v podstatě trapas, který je natolik drzý, že Alaina Delona prezentuje v roli Césara. Nezůstalo jen u něj. Větší výskyt bývalých sportovních hvězd v závěru potěší každého sportovního fanouška. Zidane, basketbalista Parker nebo bývalá tenistka Mauresmo, ještě dopadli dobře, ale hůře se už vedlo Schumacherovi, který se nezmohl skoro na nic. Přiznám se, že vtipům se zasmát moc nedalo. Vizuálně však film má co nabídnout a ani s triky se nešetří. Tahle zábava se nebere nijak vážně. Otázkou však je, čím chtěla ohromit, nebo spíše, na jakou věkovou kategorii je film orientován. Naivní je dost. Je však možné, že v době Olympijských her se tento film stane velmi vyhledávaným. 60% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (32)

  • Alain Delon (Julius Caesar) byl v době natáčení už víceméně v hereckém "důchodu". Přesto se jej podařilo přesvědčit. Tedy: "Delona nelze přesvědčit," vzpomínal režisér Langmann, "Alain Delon se buď přesvědčí sám, anebo vůbec ne. Poslali jsme mu scénář a on je dost chytrý, aby pochopil, že si z něj nechceme dělat legraci a že jde spíš o hold, každopádně, že výsledek pro něj bude lichotivý. Navíc, myslím, mluvil o projektu se svými dětmi, které jsou ještě malé, a ty představa, že tatínek bude v Asterixovi, nadchla." (NIRO)
  • Asterixovo (ve filmu Clovis Cornillac) dobrodružství na Olympijských hrách se pravidelně objevovalo na zadní straně tehdy populárního časopisu Sedmička pionýrů od 11. 3. 1977 až do 18. 11. 1977. (Rodriguez)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama