Reklama

Reklama

Asterix a Olympijské hry

  • Francie Astérix aux jeux olympiques (více)
Trailer 1
Francie / Německo / Španělsko / Itálie, 2008, 112 min

Píše se rok 50 před Kristem. Galie je obsazena Římskými vojsky, jen jedna vesnička stále odolává. Její obyvatelé jsou díky kouzelnému nápoji druida Panoramixe nepřemožitelní. Jediný, kdo nápoj nepotřebuje je Gal Obelix, který jako miminko spadl do kádě s nápojem a od té doby disponuje neuvěřitelnou silou. On, jeho pejsek Idefix a nerozlučný kamarád Asterix prožívají další dobrodružství. Ve vesnici žije mladý muž Lovestorix, který se zamiluje do řecké princezny Iriny. Jeho touha je tak velká, že se vypraví do Řecka, aby svou milou spatřil na vlastní oči a předal jí verše, jenž pro ni napsal. Jenže Řecko je pod nadvládou Říma a řecký král nutí Irinu, aby se stala ženou Césarova syna Bruta. Irina však tohoto podlého a zlého muže nechce ani vidět. Když Brutus přijede a snaží se jí dvořit, Irina ho odmítá a do jejich sporu se vloží i sličný Lovestorix. Brutus ho chce nechat zabít, ostatně jako každého nepohodlného člověka ve své blízkosti, jenže Irina je proti. Protože však nemůže odporovat samotnému Římu, vymyslí si podmínku. Ten, kdo vyhraje Olympijské hry, bude jejím mužem. Brutus zuří a stěžuje si i otci Césarovi. Jelikož však neustále usiluje o jeho život a také o trůn, César jej nemá moc rád a souhlasí s Irininou podmínkou. Lovestorix se vrací do vesnice, kde si stěžuje, že nemůže bojovat v soutěžích olympijských, protože není Říman. To mu však Asterix a Obelix vyvrátí se slibem, že pojedou bojovat s ním. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (612)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1999 sa objavila v kinách hraná filmová adaptácia klasického animovaného snímku "Asterix a Obelix". Bolo to neobvyklé, ale v podsate svieže a zábavné. O tri roky neskôr bolo natočené pokračovanie "Asterix a Obelix: Misia Kleopatra". Nebolo to už tak prekvapivé ako pôvodný film, ale dalo sa pri tom dosť dobre pobaviť. V roku 2008 bola vyprodukovaná tretia časť s názvom "Asterix a Olympijské hry". To už oproti svojim dvom predchodcom očividne zaostávalo. Ešte to síce nebola úplna katastrofa, ale je jasné, že tu začal postupný úpadok tejto série. ** ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejslabší hraný film s Asterixem a Obelixem. Celý film působí dost nepřirozeně a většina herců težce přehrává. Nevím kam se podělo ono kouzlo předchozích dílů. Spousta hlášek a fórků působí těžkopádně, odkazů na jiné filmy je zde minimum (všiml jsem si snad jen odkazu na Star Wars...) a až na pár vyjímek jsem příliš nenasmál. Vypadá to, že si tenhle film budu pamatovat hlavně z jednoho důvodu, a to díky hodně povedenému cameu Michaela Schumachera a Jeana Todta. O jedinou zábavu se tak po většinu času staral skvěle zahraný Brutus, ale i ten po čase začne být spíše otravnou figurkou. Bohužel se obávám, že Asterix a Obelix jdou se svou filmovou sérií do kytek. A myslím, že by to nespravilo ani cameo třeba George Bushe. Ave moi. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dostal i k dalšímu dílu Asterixe a Obelixe – no a bohužel musím říci, že jsem utrpěl další zklamání. To přišlo hned v úvodu, když jsem zjistil, že Christian Clavier na to hodil bobek (ono se mu nemůžu vlastně ani divit) a Cornillac byl jen mrzkou náhradou. Kvalita začala upadat již ve druhém díle, ale tady se docela vařilo z vody. Míra humora hodně smrděla trapností a přestože tu lze přece jenom narazit i na několik vtipných scén (či gagů), jako celek to moc nefungovalo. Především trapný Brutus mi lezl krkem od samotného počátku a asi jediné co mě zaujalo trochu více, byl závod s koňským spřežením, kterého se účastnil i můj oblíbenec Michael Schumacher. Potěšil i přiteplený Zinédine Zidane (tedy přiteplená byla jeho role). Sklenaříková mohla dostat odvážnější kostým, protože takhle ji zcela předčila Vanessa Hessler.40% ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Peniazmi sa síce na tomto snímku nešetrilo,ale čo sa kvalít týka ide o chabé prevedenie.Réžia snaď chcela vytvoriť jeden z najpompéznejších a najveselejších komédií,avšak pravda je iná..!Ide o snahu,ktorá"šľapla"vedľa!Asterix mi bol strašne nesympatický a celkovo herci sa asi až príliš snažili nato aby to nejak vyzeralo(Brutus ma však očaril:)!Vizuálne to vyzerá celkom efektne,ale dejovo ide o.....!2*dávam za pár vtipných scén a osadenstvo,ktoré sa u tohto snímku zišlo..! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

První díl byl docela dobrej, dvojka byla mile trhlá a trojka už je nemile trapná. Vtipné scény skoro žádné, hlášky se moc nepovedly a 2 hodiny byly vážně příliš. Navíc Asterix s Obelixem zde jsou spíš vedlejší postavičky a furt tady rádoby hláškuje Brutus, kterej je extrémně trapnej. I když nový představitel Asterixe je taky docela otravnej, takže si člověk moc nevybere. Aspoň že ty cameo role byly docela povedený, hlavně Schumacher překvapivě velmi potěšil. A Alain Delon si taky reputaci nezkazil. Ale to je na film s legendárnimi Galy žalostně málo. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (32)

  • Ve filmu mají malé cameo i bývalý pilot F1 Michael Schumacher a tehdejší šéf týmu Ferrari Jean Todt. Hrají závodníky týmu Germánie, přičemž jejich tým je očividný odkaz na tým Scuderia Ferrari. Za zmínku stojí i roličky fotbalisty Zinédina Zidana (Numérodis) a hvězdy K-1 Jérômea Le Bannera (Cornedurus). (m@cs)
  • Scéna ze závodu vozatajů napodobuje stejnou scénu z filmu Ben Hur (1959). (Kaleidoskop)
  • S námětem třetího dílu producenti přišli už v roce 2003 a za předlohu si vybrali comics "Asterix v Hispánii". Jenže duchovní otec Asterixe Albert Uderzo všechny zaskočil, když odmítl dát svůj souhlas ke vzniku dalšího hraného filmu. Odůvodnil to tím, že předcházející Mise Kleopatra měla na jeho vkus až moc ujetý humor a příliš se odchylovala od původního comicsu. (Siriuss)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama