Reklama

Reklama

O chytré kmotře lišce

(seriál)
Animovaný / Rodinný
Československo, 1983, 1 h 40 min (Minutáž: 7–8 min)

Režie:

Eduard Hofman

Předloha:

Josef Lada (kniha)

Scénář:

Jindřich Vodička

Kamera:

Emil Strakoň

Hudba:

Miloš Vacek
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Josef Lada napsal pohádku o chytré lišce, která svůj důvtip dokázala využít vůči nepoctivcům a nabubřelcům. Ve své snaze podobat se lidem sem tam něco zamotala. A jak to dopadlo? (Česká televize)

Recenze (42)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Také jedna s těch kreslených pohádek tuším snad od Lady co se mi v dětství tak strašně moc líbila a na kterou jsem se vždycky tak moc těšil. Chytrá liška mě vždycky udivovala a okouzlovala svou chytrostí a sympatickou lstivostí, vždycky napálila lidi kteří si o sobě mysleli že jsou všemohoucími pány tvorstva. Inu ať si každý povídá co si povídá naši dětští ilustrátoři a režiséři opravdu uměli udělat animovaný film pro děti který chytil dětského diváka za srdíčka a hlavně uměl potěšit. Nejlepší byla ovšem samotná liška a její vždy moc chytré vyprávění kterému jsem vždycky tolik nerozuměl už se mi moc nevybavují ty jednotlivé díly ale vím že liška vždy nějak chodila k místnímu řezníkovi Špejlíkovi na šunku kterej ji pak vždycky honil. Ó jak já jsem při tomto večerníčku vždycky měl chuť na tu její šunku ! A jinak roztomilá byla také hlavně ta její nora, houpací křeslo, jitrnice položená na stolku. To všechno byly vážně moc kouzelné rekvizity. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ladovy malebné kresby, skutečně pohádkové příběhy a dokonalý hlas Jiřiny Bohdalové. Na tento večerníčkový seriál si moc dobře pamatuji a přestože úplně nepatřil k mým nejoblíbenějším, je to učebnicová ukázka toho, jak by měla vypadat pohádka na dobrou noc pro děti. A dospělé to vrací do dětství strašně milým způsobem. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Nedovedu si představit, že se na takovou archaickou záležitost dnešní generace dětí dívá. S animací se rozhodně tenhle seriál nemůže chlubit a konkurovat nemůže ani hranému Vydrýskovi natož dnešním propracovaným animacím. Nemám v podstatě co bych na tomhle večerníčkovském seriálu vyzdvihl. Poetiku Josefa Lady dnešní děti nevyhledávají a celkově je to nuda díl od dílu. Přece jen to mlácení po hlavách dobře vyvedených kreslených postaviček pěkně děti zabaví než jedna vypelichaná liška z večerníčkovského muzea. Knížka byla mimochodem o něco čtivější. Mé hodnocení: 20% ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Moje první knížka a nádherný večerníček, který tu byl "odjakživa", Chytrá kmotra je předobrazem všech mých dalších oblíbených literárních hrdinek. Obdivuji ji celý život, na rozdíl ode mě nemá ani problém s telefonováním. Chytrá kmotra je prostě dokonalá. A ráda bych zdůraznila, že tady jsem, navzdory svému zvyku, při hodnocení naprosto objektivní. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Moc hezky udělaná pohádka. Je to zřejmě pro hodně malé děti, možná právě proto to oslovilo i mne. Příběh není nijak komplikovaný, liška se neustále vzdělává a stoupá na společenském žebříčku až na prestižní post hajného. Koneckonců, vrcholem kariéry kozla je zahradník, lišky musí tedy být hajný. 85% ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama