Reklama

Reklama

Saw 3

  • USA Saw III (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

„V každém muži je skryto dítě. Chce si hrát," řekl před sto lety básník Christian Morgenstern. Jigsaw tuto jeho moudrost dovedl k dokonalosti. Když díky pomoci své nové učednice Amandy (Shawnee Smith) zmizel, vůbec nepřestal zasahovat lidem do osudů. Stále dál tahá za všechny provázky, intrikuje jako šedá eminence proti všem, kteří si neváží života a co víc, všechno dělá jen pro jejich dobro. Doktorka Lynn Denlon (Bahar Soomekh) nemá ponětí, že je další na jeho seznamu "vyvolených". Jednou po noční službě v nemocnici ji Amanda unese a odvede do opuštěného skladiště, kde je Jigsaw (Tobin Bell). A toho musí udržet naživu, dokud se Jeffovi (Angus MacFadyen) nepodaří dokončit jeho hru. Jenomže Jigsaw nikdy není tak nemocný, aby nemohl dohrát svou hru. A on si hraje rád... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (637)

Matty 

všechny recenze uživatele

Krvavě, perverzně a nechutně potřetí - nekonečný seriál pokračuje aneb „blood must go out“. Hra je stejná, pravidla jsou stejná, akorát šance na přežití poklesly. První dvě brutální scény nejsou pro následný děj vůbec důležité, snad jenom takový předkrm, aby připravené sáčky na zvracení náhodou nepřišly vniveč. Po několika jatečních záběrech na řetězy vyrvávané ze všelijakých částí těla či orgány rozeseté po jinak nepochybně útulné místnosti, se již začíná rýsovat cosi jako zápletka. Zápletka děsivě vykonstruovaná, popostrkovaná vpřed znuděným trenérem šneků a zakončená naprosto směšnou pointou. Film je nehorázně natahován zhola zbytečnými flashbacky do minulosti, jež často rozšiřují dění z jedničky a dvojky a činí jej ještě nelogičtějším. Třetí díl zachází ještě mnohem dál než předchozí dva, což se od něj tak nějak očekávalo, překračuje hranici jakéhokoli vkusu a jeho fascinace násilím vzbuzuje znepokojení ohledně duševního stavu režiséra a lidí kolem něj. Neinvenční režie, debilní příběh, žádný humor a spousta scén, ze kterých vám bude špatně – opravdu to chcete vidět? 20% Zajímavé komentáře: Wormboy, TomRiddle, Triple H, Athlona, hot_spot, anghell, Dexter666 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Brutální a nudná slátanina, která měla vydařený a promyšlený konec. Někdo by tu "SAW sérii " měl zastavit dokud je čas. ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Obludný scénáristický konstrukt, který nepřináší nic nového a zbytečně (!) pitvá předchozí dva díly. Děj, dá-li se o něm vůbec hovořit, je nekontrolovatelný chaos, jemuž korunu nasazuje unylá režie, která vrší jeden designérský skvost pastí za druhým. Výsledek je samoúčelné svinstvo, jehož sledování vás nenapne (většina úkolů prvního dílu) ani neznechutí svou krutostí (injekční stříkačky ve dvojce), takže v celkovém zúčtování silně nudí, popř. rozčiluje – naprosto dementní chování většiny postav. Chtělo by to originální nápad a nebo sérii rychle utnout, i když tenhle pocit jsem měl už na konci druhého dílu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokračování, které je kvalitou shodné se dvojkou, snaží se brutalitou zaujmout a přitom tam tolik vražd ani není. V podstatě příběhu je tam jeden chlápek v bedně a vrahoun Jigsaw na operačním stole. Fakt je, že to ten vrahoun měl slušně promakaný a konec i když vcelku čekaný mě vyděsil, tak jako u dvojky. Konec je vcelku zřejmý a tak jsem zvědavý, jak nakonec dopadne čtyřka i když už předem vím, že to bude stát za starou belu. --- I want to play a game ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Trojka jen recykluje to, co už bylo okoukané v minulém díle. Na jednou kouknutí to jde, ale jinak je to jen parafrázování na populárním názvu, které nepřináší vůbec nic nového. Už je to dost nuda. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $80,238,724Tržby Celosvetovo $164,874,275Tržby za predaj DVD v USA $47,129,341 //počet predaných kusov 3,031,610║ __Tak toto už nie! -som si povedal, keď som sledoval jednu samoúčelnú scénu za druhou, takto mi pokaziť túto sériu fakt nemuseli, k ďalším dielom už nenachádzam optimistickú chuť. /videl v kine: 45%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Všichni Saw kritizují, ale mě pokaždé dokázaly jednotlivé díly uspokojit. Ani jeden nebyla žádná velká bomba, ale všechny měly příjemný a efektivní závěr, na který se pokaždé mohu pouze těšit. Na první pohled konec třetího dílu trilogii uzavírá, ale já doufám, že tvůrci vymyslí něco stejně působivého jako byl Jigsaw a celý jeho příběh. Zdá se mi, že třetí díl trochu šlape na pilu a v jeho uncut version opravdu přitlačil v nechutnosti a krvavosti a to je jedině dobře. Působivá první zkouška s ženou v mrazícím boxu je hezky promyšlená a ještě lépe vypadá. Zkoušky pokračují a jsou směsicí (průměrné, žádné extra maso...) nechutnosti a krve. Celý film táhne na branku docela silným tempem a nesnaží se vysvětlit co jste viděli v minulých dílech, ale přidává k tomu takové malé střípky "z druhé strany", které třeba v případě návratu k přípravě na finiš prvního dílu působí víc než příjemně. Přirovnávat Saw 3 např. k Hostelu je velmi nepatřičné už jen k tomu, že saw má jistý vnitřní příběh navazující na předchozí filmy a Hostel je čistá nudná krvavá hostina v pro ameriku exotickém prostředí "jiného světa", v kterém je možné vše. Proto ať žije Saw a doufám, že série bude pokračovat a nebude se zhoršovat ani ubírat na svém video klipovém stylu. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Leigh Whannell .. Rozhodnutí ignorovat film v kině a podívat se až na kvalitnější DVDrip se oplatila. Předně, film měl dávno vyděláno (bohužel a nezaslouženě), takže podpora tvůrců nebyla třeba a za druhé už to (očekávaně) není vůbec zábavné a překvapující. Scény mučení a týrání jsou natočený docela nepřehledně a jediné co potěšilo na nezáživné cestě za očistou byl tušený černě cynický konec, který se povedl a IMHO hodně doširoka otevřel dveře pro další pokračování .. čtyřku si určitě zase v klidu pokoje dám, jsem zvědav, zda se SAW už příště vyrovná odpadům hororové tvorby jako je Hostel apod. 30%. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ako hlboko vedie králičia nora do bahna nekvality a ždímania toho istého námetu? Dúfam, že na dno dorazíme skôr ako so Saw 10... Btw. (zatiaľ) trilógia má svoju štruktúru presne v duchu Randyho "pravidiel trilógie" z Vreskotu (prvý diel pravidlá ustanovuje, druhý ich naťahuje a tretí ich naoko porušuje a vracia sa v príbehu k samotnému počiatku...). ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nemám tuhle sérii rád. Vrah je čím dál trapnější, herci sračkovější, zápletky nelogičtější a dialogy komičtější. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Krutější než obvykle? Už jste se konečně rozhodli, jestli uříznout přikovanou končetinu? Utrpení jednotlivce, krev. Toto jste očekávali a teď je vám servírována drsná krvavá podívaná. Netvrďte mi, že v některých případech jste necítili bolest a utrpení oběti na vlastní kůži! Splnilo se vaše očekávání? Ano? Ne? Tak si počkejte na další díl! ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

SAW III na mne už tolik nezapůsobil, celkově to byla nuda. Žádné napětí a nepřipadá mi to jako horror. Spíše se to řadí mezi drama. ++++++++++++++++++++ PRO MILOVNÍKY HORRORU DOPORUČUJI FILM VE STYLU SAW - jmenuje se "ARE YOU SCARED?" je z roku 2006 a je to bomba. Už dlouho jsem neviděl tak skvělý a drastický film! DOPORUČUJI :-) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Charlie Clouser: 1. This Calling - All That Remains ,2. No Submission - Static X ,3. Eyes of the Insane - Slayer ,4. Walk With Me in Hell - Lamb of God ,5. Monochrome - Helmet ,6. Guarded - Disturbed ,7. Drilled a Wire Through My Cheek - Blue October ,8. No More - Drowning Pool ,9. Burn It Down - Avenged Sevenfold ,10. Your Nightmare - Eighteen Visions ,11. Dead Underground - Opiate for the Masses ,12. Suffocating Under Words of Sorrow (What Can I Do) - Bullet For My Valentine ,13. Fear is Big Business - Ministry ,14. The Wolf is Loose - Mastodon ,15. Killer Inside - Hydrovibe/Shawnee Smith ,16. Sakkara - Hourcast ,17. Shed - Meshuggah ,18. Effigy - The Smashup ,19. Siesta Loca - Ghost Machine ,20. S*!thole Theme - Charlie Clouser , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Po dějové stránce hodnotné pokračování, po té kvalitativní zhruba na úrovni druhého dílu. Přitom stačilo ubrat na samoúčelnosti, brutalitě a krvi a mohli jsme se klidně dočkat vrcholu série. Náhodné případy obětí už jen narušují příběh, protože ubyly nápady a přibyla touha o co nejefektnější smrt mučeného. Naštěstí hlavní linie umí odskočit od předchozích dílů a v trochu čekaném závěru přináší pointu, která naštěstí nechce jen šokovat, ale ukazuje divákovi i něco víc ze vztahové stránky věci. Škoda jen, že náznaky otevřených konců už zavánějí slepou uličkou. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pravdupovediac sa čudujem, že Saw 3 zaznamenala úspech (asi šlo o fenomén zotrvačnosti?), keďže do nemalej miery upúšťa od obľúbeného konceptu prvých dvoch dielov. Smrtonosné pasce sú aj tu (a ešte nechutnejšie, krvavejšie a celkovo brutálnejšie), ale už nejde o skupiny uväznených osôb, ale o niečo iné, o čom sa ale bez spoilerov nedá baviť. V trojke majú zábavným spôsobom divné cameá Donnie Wahlberg z dvojky, Dina Meyer z jednotky a dvojky a Leigh Whannell z jednotky (vrátane celkom zaujímavej prequelskej scény z jednotkovej umývarky), čím sa zo Saw naozaj stáva až ako keby filmový seriál, kde všetko súvisí so všetkým a kde nemá najmenší zmysel pozerať napr. trojku, ak ste nevideli dvojku. Bizarné sú dialógy, kde sa postava inej postavy spýta „Kto ste?“ a o dve sekundy dodá „Videla som vás v televízii“ (takže tým pádom vie, kto je?) alebo kedy chlap zadrží ženu pred odchodom z bytu a chce sa s ňou porozprávať, na čo sa následne žena otočí a spýta sa „a o čom?“, na čo muž znechutene povie, že o ničom a keď žena zase začne odchádzať, tak sa ju opäť pokúša zastaviť, aby sa porozprávali. Dialógy série Saw naozaj nie sú žiadny klenot, to si povedzme na rovinu. Niektoré scény sú absolútne brutálne, až za hranicou goreporna (vŕtanie lebky, žmýkanie, prasa). Do toho iritujúci záporáci: príšerná Amanda a trápne moralizujúci Jigsaw, ktorý vás drasticky potrestá už len za to, že sa naňho v autobuse škaredo pozriete, ale napriek tomu sa pokladá, ak som to správne pochopil, za morálneho hrdinu. Napriek tomu to má niečo do seba, baví ma tá previazanosť jednotlivých dielov a snaha šokovať, či už explicitným gore, alebo dejovými twistami. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tu mame treti dil a cekal jsem, ze to bude horsi, nakonec to bylo vcelku fajn. Nejdriv plusy. Hezky se navaze na druhej dil a dozvime se par rozsirujicich veci o prvnim a druhym dilu, na druhou stranu se to neobejde bez par nelogicnosti. A to je asi tak vse. Pasti jsou sice hodne brutalni a vetsinou je tu vsechno videt, ale je nich tu malo a pusobi to dojmem, ze uz to tu bylo - haky v Hellraiserovi, mozek v Hannibalovi, variace na trhani v jinym dilu Saw. Navic se z nich prakticky neda utect, tim padem je jejich puvodni smysl v prdeli. Ale treba pristroj na krouceni cernocha byl teda fakt ultra. Dale tu mame pribeh, coz je proste sracka. Tvurci uz absolutne nevi o cem vypravet. Navic i ta "necekana" pointa na zaver se odhadne predem. A stopaz je dost prehnana. Ale musi se nechat, ze to je asi nejstrasidelnejsi ze vsech dilu, diky vynechani detektivni linie, ale stejne sem se nebal. Taky se snimku neda uprit slusna atmosfera a napeti. Ale ten pribeh je proste takova blbost a nastavovana kase, ze vic jak 3* nedam. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Nejvetsi devizou trojky je vynikajici brutalita a jako vzdy uzasny design pasti. To by byly klady. A ted zapory. V prvni rade postava Amandy, ktera dává pojmu "blba zenska" naprosto novy rozmer. Neco tak nepovedeneho se jen tak nevidi. Ruku v ruce s Amandou jde prekombinovany pribeh, kde je jen jedna z mnoha point zajimava, nanestesti je to zrovna ta nejocekavanejsi. Doufam, ze v dalsim dile se tvurci vykaslou na pribeh a zustanou jen u pasti. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Nestává se mi to často, aby mi distributoři šlohli můj vlastní obsah, bez toho, že by se ohlíželi na nějaká autorská práva, která tak odhodlaně protlačují ve vztahu k sobě. A proto se o tom zmiňuji hned na prvním místě a tučně (dokonce totiž na originální obal DVD vytiskli chybu, kterou dělám pořád dokola jen já, místo McFadyen píšu McFayden, protože jsem si to kdysi u Statečnýho srdce špatně přečetl). Dál ale už jen k filmu, a bacha, budu spoilerovat. První varování všem, pokud jste neviděli předchozí díly a nechcete si nechat ujít tamní šokantní poenty, nedívejte se nejdřív na trojku. Tak trochu se totiž podíváme do kuchyně mistra kuchaře a zabrousíme občas i pod nějakou tu pokličku. Největším kladem na celým filmu je pro mě již zmíněný Angus McFadyen, sympaťák na první pohled, kterýho nemůžete mít neradi. Největším záporem asi to, že vysvětlováním některých nelogičností předchozích dílů (jak se mají poučit, když všichni umřou ;) se z toho stává jenom obyčejný seriál. Na čtyřku se upřímně těším, protože pokud se Bousman nespojil s Romerem, Jigsawa už neuvidíme. Tohle by byl přístup osmdesátých let, zabiják se vrátí ze smrti. No, doufejme, že si autoři uvědomují, že máme přeci jen jiný rok a doba kultovních nízkorozpočtových béčkových horrorů, které si můžou dovolit jakékoliv čachry s dějem, už dávno skončila. Podobným způsobem mi přijde, že se pokoušejí vytvořit další legendu jako Tallman, Jason, Freddy nebo Mike. K ději, nejvíc mi vadilo, že Dinu Meyer zabijí hned na začátku, že Shawnee hraje takovou káču, že smrti jsou opět tak neuvěřitelně přeplácané a postavy se při nich chovají úplně nelogicky. Nehledě už, že i když je závěr opět překvapivý a zajímavý, deus ex machina si opět prdel ušoupal, aby to všechno zvládl tak, jak si Bousman vysnil. Nehledě na to, jak si ubohý dítě může nevážit života, takže za to zaplatí smrtí (a taky nesnáším to odporný dabování dětí pištícími čtyřicítkami se žvárem v hubě). A tady je i další porušení autorských práv, deus ex machina vymyslel Euripides. ()

Související novinky

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Reklama

Reklama